Nota de premsa

Tot a punt per la onzena temporada del Plaza 3x3 CaixaBank

#CreiemEnElBàsquet

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El Plaza 3x3 CaixaBank arribarà a 10 ciutats d’Espanya amb l’objectiu d’apropar el bàsquet a tots els racons i franges d’edat.

• Després de l'èxit de la passada temporada, en la que va complir el seu desè aniversari, el circuit Plaza 3x3 CaixaBank torna aquest 2023 amb il·lusió renovada i noves parades a tota la geografia espanyola, que se sumaran als actes de celebració del Centenari de la FEB.

• El circuit viurà el seu tret de sortida el pròxim dissabte 27 de maig a Vigo, on coincidirà amb la concentració de la Selecció Espanyola Femenina en el seu camí cap a l'Eurobasket.

• El Plaza 3x3 CaixaBank, el torneig amateur de 3x3 més important d'Espanya, ha superat els 50.000 participants i els 300.000 visitants en un total de 113 parades itinerants a 43 ciutats de tota Espanya des del seu inici el 2012.

 

La Federació Espanyola de Bàsquet i CaixaBank presenten l'onzena edició del Plaza 3x3 CaixaBank, el seu programa anual de promoció del bàsquet, que inclou el circuit 3x3 gratuït més gran i a l'aire lliure d'Espanya. En l'edició anterior, el circuit va tancar els seus primers 10 anys d'activitat amb un extraordinari èxit de participació i un balanç global, des de la seva arrencada el 2012, de més de 50.000 participants i 300.000 visitants en 113 parades a 43 ciutats.

El Plaza 3x3 CaixaBank 2023 comptarà amb parades ja confirmades a Vigo, Còrdova, Toledo, Madrid, Pamplona, Logronyo, Barcelona, Santander i Múrcia. La primera d'aquesta gira es viurà el pròxim dissabte 27 de maig a Vigo, on coincidirà amb la concentració i partits amistosos previs a l'Eurobasket de la Selecció Absoluta Femenina.

De la mateixa manera que en anteriors edicions, les jornades del Plaza 3x3 CaixaBank 2023 comptaran amb múltiples pistes, entre les quals destacarà la Pista CaixaBank, en la que es jugaran les finals masculines, i la Pista Universo Mujer, que acollirà les femenines. Aquesta última pista s'engloba dins del projecte ‘Universo Mujer Basket’, liderat per la FEB i el Consell Superior d'Esports per a la promoció i difusió del paper de la dona en la societat mitjançant els valors que transmeten els esportistes, al qual està adherit CaixaBank. En aquesta edició, la novetat radicarà en una categoria d'exhibició i pràctica de bàsquet en cadira de rodes, del que CaixaBank també és patrocinador oficial via la FEDDF i que té com a objectiu conscienciar la societat d'aquesta modalitat esportiva, els valors que transmet i la seva història d'èxit.

A les 10 ciutats on el circuit farà parada, el Plaza 3x3 CaixaBank comptarà amb el suport de les institucions locals i la col·laboració de les Federacions Autonòmiques. A més de la competició esportiva, el circuit també oferirà activitats lúdiques per assegurar la diversió dels participants, familiars i visitants, especialment els més petits.

La inscripció per participar en el circuit és gratuïta, està oberta a totes les edats i categories des de pre mini fins a sènior, tant masculina com femenina, i es podrà formalitzar per a cadascuna de les seus a través de la pàgina https://3x3.feb.es

Calendari Plaza 3x3 CaixaBank 2023

  • 27 maig - Vigo
  • 3 juny - Còrdova
  • 18 juny - Toledo
  • 28 juny - Madrid
  • 31 agost - Pamplona
  • 9 setembre - Logronyo
  • 16 setembre - Barcelona
  • 23 setembre - Santander
  • Octubre (pendent confirmar dia) - Múrcia

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

CaixaBank és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i patrocinador oficial de la selecció espanyola, tant femenina com masculina, en totes les seves categories, que van des de l'absoluta fins a la sub-16, i patrocinador principal de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes.

L'entitat financera s'ha involucrat amb el bàsquet espanyol des de l'any 2013 i la seva implicació i activació de múltiples iniciatives al voltant d'aquest esport han ajudat a donar visibilitat i ampliar la repercussió dels grans èxits aconseguits internacionalment.

En la seva implementació de l'estratègia de patrocini local, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments de bàsquet que s'han celebrat en l'última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país. Prova d'això és l'aposta com a patrocinador oficial de la Copa del Món del 2014 celebrada a Espanya, la col·laboració amb la Copa del Món de Bàsquet Femení celebrada a Tenerife l'any 2018, l'Eurobasket femení que es va disputar a València en 2021 o l'històric compromís amb el circuit Plaza 3x3 CaixaBank.

Amb motiu de la Copa del Món Masculina celebrada a Espanya el 2014, la FEB i CaixaBank van unir esforços amb la finalitat de fomentar un programa de voluntariat esportiu que transcendís la pròpia competició: el programa voluntaris FEB CaixaBank. Set anys després, el programa ha aconseguit teixir una sòlida comunitat de prop de 22.000 voluntaris, que donen suport a tots els esdeveniments oficials de bàsquet organitzats per la FEB.

 

NOTÍCIES RELACIONADES