Nota de premsa

The Banker elegeix CaixaBank com a ‘Banc de l’Any 2021 a Espanya’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat

• La publicació britànica del Grup Financial Times atorga el guardó a CaixaBank en un exercici en el qual, després de la seva fusió amb Bankia, s'ha convertit en líder destacat del mercat espanyol per actius i clients, amb quotes de mercat reforçades als principals segments del negoci.

• Per primera vegada en la seva història, CaixaBank rep en un mateix any el reconeixement com a ‘Millor Banc a Espanya’ per les publicacions econòmiques The Banker (Grup Financial Times), Euromoney i Global Finance.

CaixaBank ha estat reconegut com a ‘Banc de l'Any 2021 a Espanya’ (‘Bank of the Year 2021 in Spain’) per la revista britànica The Banker, del Grup Financial Times. D'aquesta manera, i per primera vegada en la seva història, CaixaBank rep en un mateix any el màxim reconeixement nacional per les publicacions econòmiques The Banker, Euromoney (‘Millor Banc a Espanya 2021’) i Global Finance (‘Millor Banc a Espanya 2021’).

La revista The Banker ha destacat a CaixaBank en un exercici al qual, després de la seva fusió amb Bankia, s'ha convertit en líder destacat del mercat espanyol tant en nombre d'actius com de clients, amb quotes de mercat reforçades als principals segments del negoci. El seu model de negoci, molt diversificat i amb més escala, la seva fortalesa financera, la seva aposta per la innovació contínua i l'excel·lència del seu servei al client permeten a l'entitat fixar una sòlida base per assegurar la seva rendibilitat sostenible en un entorn altament competitiu.

Per José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “aquest guardó posa en valor l'aposta decidida del banc pel creixement, la innovació i el model de banca socialment responsable. CaixaBank és avui una entitat més gran, sostenible i sòlida, amb vocació de lideratge, i preparada per afrontar els desafiaments del sector financer europeu actual, mantenint-se fidel al seu compromís amb la societat i la retribució als seus accionistes. Els múltiples reconeixements internacionals ens animen a continuar treballant en la nostra manera diferent de fer banca, més pròxima i responsable”.

Per part seva, per Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, el premi arriba en un moment molt important pel banc: “2021 ha estat un exercici excepcional per a CaixaBank, amb una intensa activitat comercial, un balanç reforçat amb sòlids nivells de capital i liquiditat, i un complex procés d'integració que s'ha completat amb èxit. Per això, aquest reconeixement és, sobretot, pels nostres empleats, gràcies a l'esforç amb el que hem pogut continuar fent costat als nostres clients i ajudant en el finançament d'empreses i famílies en tot moment, contribuint a la recuperació econòmica i mitigant els impactes negatius de la pandèmia”.

CaixaBank ha consolidat als últims mesos el seu volum de negoci fins a aconseguir els més de 963.000 milions d'euros (tancament de setembre), amb uns recursos totals de clients de 607.331 milions d'euros, un 46,2% més respecte al 2020. Mentrestant, l'entitat ha reforçat la seva solidesa financera amb òptims nivells de capital i liquiditat, amb una ràtio de capital CET1 de 13% i actius líquids totals per més de 173.000 milions d'euros.

El banc compta amb sòlides quotes de mercat a Espanya, amb un 24,6% dels crèdits a llars i empreses, o un 21,6% de crèdits al consum, a tancament de setembre. La quota de mercat combinada de productes d'estalvi a llarg termini aconsegueix el 29,2%, amb una quota del 33,8% al segment de plans de pensions, i del 24,7% al de fons d'inversió. A Portugal, l'entitat ha consolidat el seu negoci a través de BPI, el quart banc portuguès per actius.

Innovació i lideratge digital

Gràcies a la seva estratègia d'experiència de client omnicanal, CaixaBank, a més de comptar amb la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 6.000 oficines i 15.000 caixers, lidera la banca digital, amb un percentatge de clients digitals del 71,4% (tancament de setembre).

El 2021, CaixaBank ha incorporat més innovacions gràcies al desplegament d’ATM Now, una plataforma tecnològica que ofereix als caixers automàtics la mateixa experiència d'ús de la banca digital que la que s'ofereix en mòbil i web. D'aquesta manera, CaixaBank es convertia en el primer banc del món a oferir una experiència totalment omnicanal, amb idèntic nivell de qualitat, imatge i servei a tots els seus canals digitals.

Banc espanyol líder en finançament sostenible i bons socials

CaixaBank secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixen a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social. Ha mobilitzat més de 24.300 milions en finançament sostenible durant els nou primers mesos del 2021, amb més de 8.000 milions formalitzats en finançament verd i ESG. Al mateix temps, CaixaBank també ha participat en l'emissió de 16 bons verds, sostenibles o socials, per un valor de 16.300 milions, situant-se com el banc líder a Espanya i Portugal.

El 2021, l'entitat financera s'ha situat al cinquè lloc d'Europa en préstecs verds i sostenibles al League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

A més, la revista estatunidenca Global Finance ha escollit a CaixaBank com a ‘Líder en bons socials a Europa Occidental 2021’ en els seus ‘Sustainable Finance Awards’, de nova creació.

Ampli reconeixement internacional

El 2021 ha estat per a CaixaBank un any de múltiples reconeixements internacionals. A més d'obtenir el màxim reconeixement nacional per part de les tres principals publicacions econòmiques sectorials -The Banker, Euromoney i Global Finance-, la premsa internacional ha guardonat a l'entitat en múltiples àmbits:

Pel lideratge estratègic i visió de futur demostrats amb la fusió amb Bankia, CaixaBank ha rebut el premi a la ‘Millor Transformació Bancària al Món 2021’ per la revista Euromoney.  

En l'àmbit de la banca digital, CaixaBank ha estat escollit com a ‘Millor Banc digital en banca de particulars a Espanya 2021’ per Global Finance, que també ho va reconèixer amb els guardons ‘Millor disseny web de banca de particulars a Europa Occidental 2021’ i a CaixaBank Now com la ‘Millor aplicació mòbil bancària a Europa Occidental 2021’.

Quant a innovació, CaixaBank ha estat nomenat ‘Banc més innovador del món 2021’ als premis EFMA-Accenture Banking Innovation Awards, així com ‘Banc més innovador a Europa Occidental 2021’ als The Innovators Awards de Global Finance.

Finalment, quant al negoci de Banca Privada, les revistes The Banker i PWM han destacat a CaixaBank com la ‘Millor Entitat de Banca Privada a Espanya 2021’ i ‘Millor Entitat de Banca Privada d'Europa en Anàlisi de Big Data i Intel·ligència Artificial 2021’. Així mateix, Global Finance la va premiar com a ‘Entitat de Banca Privada més Innovadora d'Europa Occidental’ en els seus World’s Best Private Bank Awards 2022.

Sobre The Banker

The Banker és una publicació britànica del Grup Financial Times que proporciona informació econòmica i financera des del 1926 i cobreix notícies de mercats; banca, regulació i riscos; i transaccions i tecnologia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES