Nota de premsa

Sonae Arauco signa el seu primer finançament sostenible amb un crèdit de 184 milions liderat per CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Planta de producció de Sonae Arauco

• CaixaBank ha liderat el préstec sindicat, actuant com a coordinador del finançament i agent de sostenibilitat.

• El preu del finançament s'ha vinculat a l'augment de l'ús de la fusta reciclada per part de Sonae Arauco i a la disminució dels accidents laborals en les seves fàbriques

Sonae Arauco, una de les majors empreses de solucions en fusta del món, ha signat el seu primer finançament sostenible amb un crèdit sindicat de 184 milions d'euros liderat per CaixaBank. El tipus d'interès del finançament s'ha vinculat a dos indicadors ASG (Ambiental, Social i de Governança): per un costat, a l'augment de l'ús de fusta reciclada i, d'altra banda, a la disminució dels accidents laborals en les plantes de Sonae Arauco.

CaixaBank ha liderat el préstec sindicat, actuant com coordiandor del finançament i agent de sostenibilitat. En l'operació també han participat Abanca, Caixa Geral de Depòsitos, Export Development Canada i The Bank of Nova Scotia.

Segons António Castro, director financer de Sonae Arauco: “Aquest finançament està alineada amb l'estratègia de Sonae Arauco i demostra que estem compromesos amb una evolució sostenible del negoci, en què la salut i la seguretat dels nostres empleats és la nostra major prioritat”.

“Vincular el rendiment de la sostenibilitat de Sonae Arauco al seu rendiment financer és un pas natural en el camí que hem pres per fer realitat la nostra visió de crear solucions de fusta que millorin la vida de les persones i desenvolupin un paper rellevant en el desafiament del canvi climàtic”, afegeix Castro.

Amb aquest finançament, Sonae Arauco es compromet, fins al 2026, a augmentar en un 19% el volum de fusta reciclada incorporada en els seus productes i també es fixa com a meta una reducció significativa dels accidents laborals amb baixa laboral.

S&P ha validat la substancialitat dels indicadors seleccionats o KPIs proposats, així com els objectius (Sustaianbility Performance Targets) marcats durant la vida del finançament. Aquest informe denominat Second Party Opinion, planteja un camí ambiciós de creixement en matèria ASG per a la companyia i l'alineament amb els Sustainability Linked Lloen Principles emesos per la Lloen Market Association.

El finançament també ha comptat amb la participació de Clifford Chance i Garrigues com a assessors legals de l'operació.

Els productes de Sonae Arauco retenen 3,5 milions de tones de CO2

L'any passat, amb els productes que va posar en el mercat, Sonae Arauco va ser responsable de la retenció d'uns 3,5 milions de tones de CO2.

Els pilars de l'activitat de l'empresa en matèria de desenvolupament sostenible es basen en un model d'economia circular, al voltant de la valoració de la fusta, una primera matèria natural, reutilitzable i reciclable, capaç d'incorporar-se contínuament al procés industrial, i amb una notable capacitat d'emmagatzematge de CO2.

La cadena de valor de Sonae Arauco comença amb l'ús de fusta procedent en la seva totalitat de fonts sostenibles i gestionades de forma responsable, incloent subproductes de la indústria fustera, i culmina amb la reutilització i el reciclatge dels residus de fusta, que també s'utilitzen en la producció de panells.

Tota la fusta utilitzada en aquest procés procedeix de fonts sostenibles, certificades o controlades, gestionades de forma responsable i revisades acuradament. Així, Sonae Arauco compta amb dos dels principals sistemes de certificació forestal del món: el PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes, Programa per al Suport de Plans de Certificacions Forestals) i la certificació de cadena de custòdia FSC® (Forest Stewardship Council®, el Consell de Direcció Forestal) (FSC® C104607).

Sobre Sonae Arauco

Amb una ànima marcadament industrial, Sonae Arauco és una de les majors empreses del món dedicada a les solucions derivades de la fusta. El compromís de l'empresa en matèria de desenvolupament sostenible inclou la valoració de la fusta amb una certificació forestal, un model de bioeconomia circular i la integració contínua de fusta reciclada en el procés industrial.

El catàleg de Sonae Arauco inclou una àmplia gamma de productes que cobreixen les diferents necessitats dels sectors del mobiliari, el disseny d'interiors i la construcció, des de les més estàndard a les més exigents des del punt de vista tècnic, comercialitzats sota les marques Core & Technical® i Agepan® System, així com una àmplia gamma de productes decoratius de la marca Innovus®.

L'empresa va néixer d'una joint venture entre dos importants actors mundials del sector de la fusta: Sonae Indústria i Arauco. Ambdues empreses comparteixen l'ambició de portar la fusta encara més lluny i una visió del negoci a llarg termini. Actualment, l'empresa compta amb una plantilla d'uns 2.600 empleats distribuïts en nou països (Portugal, Espanya, Alemanya, Sud-àfrica, el Regne Unit, França, Holanda, Suïssa i el Marroc) i 20 unitats industrials i comercials. A més, comercialitza els seus productes en aproximadament 80 països.

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc ha mobilitzat 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, fet que suposa un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles respecte a 2020. 

CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

CaixaBank a Portugal

CaixaBank té una destacada presència a Portugal a través de la seva filial Banc BPI, la quarta major entitat financera del país en termes d'actius (41.400 milions d'euros) amb una quota de mercat de l'11,1% en crèdit brut i de l'11,4% en dipòsits de clients. L'entitat compta amb una plantilla de 4.478 col·laboradors i 349 oficines a Portugal, que atenen sobre 2 milions de clients. A més, CaixaBank té llicència de sucursal bancària a Portugal i dues oficines a Lisboa i Oporto que, dependents de l'Àrea d'Equities & Corporate Finance dins la Direcció de CIB & International Banking, ofereixen serveis de fusions i adquisicions (M&A), anàlisi de renda variable i trading.

 

NOTÍCIES RELACIONADES