Nota de premsa

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood guanyen els Premis EmprenedorXXI

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadors dels Premis EmprenedorXXI

• El premi inclou una dotació econòmica de 25.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

• S'han atorgat sis premis a les empreses d'Espanya i Portugal amb més potencial de creixement en els àmbits d'Agro Tech, Tourism Tech, Impact Tech, Fin&Insur Tech, Health Tech i Commerce Tech.

• BraiBook, que ha creat un conversor de documents al braille de manera instantània, ha guanyat l'accèssit a la innovació.

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood han guanyat els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa.

Els guardonats de cada sector han aconseguit 25.000 euros. Tots els guanyadors i els dos finalistes de cada categoria també tindran accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). A més, els guanyadors de cada sector rebran mentoria especialitzada i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci de CaixaBank que donen suport a aquests premis en les seves respectives categories: AgroBank, CaixaBank Digital Business, MicroBank i Comercia Global Payments. Aquests guardons s'han lliurat a la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un nou programa creat per CaixaBank DayOne que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor en diverses sessions a tot Espanya. L'última, la de Madrid, suposa el tancament a la primera edició de la iniciativa i ha coincidit amb l'anunci dels guanyadors dels Premis EmprenedorXXI. A l'acte han assistit Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Antoni Vila, president de MicroBank, i Raúl Blanco, secretari general d'Indústria i de la pime.

Juan Antonio Alcaraz ha destacat la tasca que desenvolupen aquests guardons: “A través dels Premis EmprenedorXXI reconeixem la tasca dels emprenedors, que ajuden a millorar el nostre ecosistema empresarial. Volem premiar iniciatives rellevants d'innovació, que ajuden a crear riquesa”.

Reconeixement a les empreses més innovadores

En aquesta edició s'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i a les àrees de negoci de CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Aquests guardons permeten acostar les empreses tecnològiques a les diferents àrees de negoci de l'entitat.

Les empreses amb més potencial de creixement en aquests àmbits han estat:

  • Seacliq (Lisboa) ha obtingut el premi en l'àmbit d'Agro Tech. Es tracta d’una nova plataforma electrònica per a la primera venda de peix, amb traçabilitat digital (blockchain).
  • GlyCardial Diagnostics (Barcelona) ha aconseguit el premi en la categoria Health Tech. L’empresa és una spin-off de l'Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que està duent a terme el desenvolupament d'un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l'evolució dels pacients després de patir un episodi isquèmic.
  • L'empresa amb més potencial de creixement en el sector de Commerce Tech ha estat Huub (Maia –Portugal-), una plataforma logística integrada per al sector de la moda.
  • En el sector de Fin&Insur Tech, la premiada ha estat Predictiva (Málaga), que ha desenvolupat, amb tecnologia basada en Intel·ligència Artificial, un superbot especialitzat en anàlisi i interpretació de discurs espontani.
  • D’altra banda, Tracer (Madrid) ha obtingut el guardó en l'àmbit Tourism Tech. La companyia ha desenvolupat un tipus d'entrada intel·ligent que, basada en tecnologia blockchain, permet prendre el control de les entrades als seus veritables propietaris, els promotors, artistes o equips esportius. Tracer també ha obtingut els Premis EmprenedorXXI a la millor empresa de Madrid en la categoría regional dels premis.
  • Feltwood (Zaragoza) ha aconseguit el guardó en el sector Impact Tech. Ha desenvolupat un procés innovador per transformar residus vegetals agrícoles en material industrial ecològic de múltiples aplicacions i amb característiques similars a materials com el plàstic o la fusta.

D'altra banda, BraiBook, que ha creat un conversor de documents al braille de manera instantània, ha aconseguit l'accèssit a la innovació que ha atorgat l'Ambaixada d'Israel a Espanya. Aquest reconeixement està dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

Un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal han participat enguany a la convocatòria dels Premis EmprenedorXXI, considerada una referència per als projectes d'innovació a Espanya i Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3 %. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i més de 5.000 oficines, la xarxa comercial més important de la península.

CaixaBank ha estat escollit millor Banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat escollida Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d'Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista estatunidenca Global Finance. A més, ha estat premiada Banc de l'Any 2018 a Espanya (Bank of The Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times. Així mateix, Euromoney l’ha triat el 2018, per primera vegada, Millor Banc Digital d'Europa Occidental. Considerat un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs al Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des que es va crear, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES