No mostrar més aquest missatge

Nota de premsa

CaixaBank i elBullifoundation presenten una guia amb les claus estratègiques del sector restauració

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank i elBullifoundation presentan, de la mà de Ferrán Adrià, el nou llibre Food and Beverage

• Food and Beverage, segona guia elaborada per ambdues companyies, té com a objectiu que els emprenedors coneguin les claus estratègiques, afrontin amb garanties la posada en marxa del projecte i executin els passos correctes per mantenir amb èxit el negoci.

• Amb aquesta iniciativa, CaixaBank pretén aportar un valor diferencial als seus clients i consolidar-se com l'entitat de referència per als professionals del sector de la restauració.

CaixaBank i elBullifoundation han publicat avui un nova guia titulada Food and Beverage, la intenció de la qual és assessorar a petites i mitges empreses de restauració per aconseguir crear i mantenir un establiment de bona qualitat, amb resultats positius, i que permetin als emprenedors aconseguir una longevitat empresarial.

En el nou llibre editat per ambdues entitats, la continuació del Mise en Place publicat l’any 2016, es desgranen les claus per dirigir la sala d'un restaurant de forma correcta i se centra en la figura de l’equip de sala i begudes, gràcies a la feina desenvolupada per en Lluís García, director de elBulli, y Ferran Centelles, sommelier de elBulli. Segons Ferrán Adrià: “La propera revolució no estarà a la cuina, estarà a la sala”.

L'objectiu del llibre és que els responsables de restaurants coneguin les claus per dirigir correctament els seus negocis, posant especial èmfasi a la sala del restaurant i seguint per la gestió de les begudes, donat que té un impacte transversal en diferents sectors econòmics. Per a això, la guia narra els principals requisits a valorar abans d'obrir un negoci de restauració, detalla els riscos a evitar, informa dels tràmits a realitzar, impulsa propostes de models d'empresa, ofereix estratègies empresarials d'èxit, aporta suggeriments per al pla econòmic, presenta manuals de procediment per organitzar i formar a l'equip i marca les línies bàsiques per perdurar en el temps. “Molts negocis obren sense tenir un model de negoci, un pla d'empresa o un pressupost que controli els comptes d'explotació que marcaran les línies a seguir per poder continuar oberts al cap de poc temps. Aquests precedents fan que la majoria d'empreses no aconsegueixin el seu primer any de vida, no sobrevisquin als primers cinc anys i molt poques perdurin en el temps. És imprescindible fer una anàlisi minuciosa”, afirma Adrià.

Entre els aspectes més destacats del llibre se centra a parlar d'innovació, sostenibilitat financera, valors, estructures i lideratge, eficiència i planificació i visió estratègica. Tot això es desenvolupa minuciosament sota pautes i exemples concrets que ajudin als emprenedors a entendre cadascun dels passos a seguir.

Finalment, el llibre destina un espai destacat a les begudes en el marc de la restauració gastronòmica. La guia pretén proporcionar un coneixement global per a emprenedors, des de l’agricultor que s’ocupa del raïm fins al vi que es serveix al restaurant. Per a això, Food and Beverage incideix en la tipologia de begudes que un negoci ha de disposar, la història i evolució d'aquestes begudes, la seva presència i presentació en restaurants, com classificar-les, ordenar-les i emmagatzemar-les, la forma en la qual marcar el preu i les funcions en la gestió de les begudes.

CaixaBank, entitat de referència per al sector de la restauració

Aquesta iniciativa gestionada de la mà de elBullifoundation permet a l'entitat financera aportar un valor diferencial als seus clients i se sumeixi a la completa oferta financera que CaixaBank posa a la disposició dels professionals del sector de la restauració.

La presentació de Food and Beverage és una mostra de la importància que el sector de la restauració té per CaixaBank que, a través de CaixaBank Negocis, ofereix als professionals d'aquest sector productes i serveis dissenyats per facilitar la gestió del negoci, el finançament i la protecció necessàries. Per a això, CaixaBank compta amb un equip de gestors especialistes que es desplacen al propi negoci del client, perquè aquest no hagi de desplaçar-se ni sortir del seu establiment.

Acord entre CaixaBank i elBullifoundation

CaixaBank i elBullifoundation van unir esforços l'any 2015 per desenvolupar projectes conjunts amb un principal eix: la innovació.

La col·laboració d'ambdues companyies buscava una nova fórmula per aconseguir impulsar projectes innovadors i per a això es va crear CaixaBankLAB, un portal on poder trobar informació útil per als emprenedors entorn de projectes i activitats desenvolupades conjuntament per CaixaBank i elBullifoundation. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu aplicar la creativitat a projectes concrets que tinguin com resultat la innovació, està orientada a ajudar a les iniciatives professionals del sector de la gastronomia i les seves indústries relacionades.

Des de la vinculació d'ambdues companyies, CaixaBank ha contribuït activament al desenvolupament, entre altres accions, de la Bullipedia, projecte en el qual elBullifoundation està elaborant un estudi científic i històric en suport al sector agrari (segment en el qual actualment CaixaBank està focalitzat a través de AgroBank) i a altres sectors de productes específics.