Nota de premsa

‘Planta el Teu Projecte’: quan els companys donen suport amb els seus vots a iniciatives de proximitat i solidàries

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Planta el Teu Projecte’: quan els companys donen suport amb els seus vots a iniciatives de proximitat i solidàries

Proximitat social. Aquesta és la màxima de les persones que treballen a CaixaBank. Un tracte proper cap als clients, cap als companys i, sobretot, cap a les entitats socials locals.

Per donar suport a aquestes associacions locals que treballen pels col·lectius i per als col·lectius en situació de vulnerabilitat, CaixaBank disposa de la iniciativa interna ‘Planta el Teu Projecte’. A través d'aquest programa, el banc col·labora econòmicament en aquests projectes amb l'objectiu de reconèixer i d'estimular les iniciatives solidàries que els professionals desenvolupen, de manera altruista, a favor de la societat.

És el cas de Mónica Mendoza, empleada a Jerez de la Frontera i voluntària de Madre  Coraje des del 2016, que va presentar l'associació a ‘Planta el Teu Projecte’. «M'agrada ajudar a millorar l'entorn. Sempre intento col·laborar amb entitats que volen fer les coses bé i tenir un impacte positiu», explica Mendoza. L'associació, que dona suport a comunitats empobrides a través de l'ajuda humanitària i de projectes de desenvolupament sostenible, ha estat una de les 40 entitats finalistes.

A la iniciativa d'Acció social CaixaBank, s'hi han presentat un total de 199 projectes. Només per participar-hi, les associacions han rebut una donació de 5.000 euros. A més a més, les entitats finalistes que han dut a terme actes solidaris i de difusió amb el hashtag #PlantaTuProyecto obtenen 10.000 euros addicionals.

Activitat a la Fundació Ademo, entitat seleccionada a ‘Planta el Teu Projecte’.

Inclusió social

Una altra de les entitats finalistes de la iniciativa ha estat l'associació Colibrí, a Sevilla. L'entitat sense ànim de lucre, que sorgeix del desig de crear un espai de compromís social per donar suport a persones amb diversitat funcional intel·lectual, basa el seu treball en la innovació formativa per facilitar el desenvolupament integral i els processos d'inclusió social.

Les raons que porten Clara Ruiz, professional de CaixaBank i voluntària de l'entitat, a col·laborar amb l'associació són molt personals. «La fundadora i presidenta de l'associació és la meva germana. Ella va iniciar aquest projecte perquè el meu nebot té discapacitat intel·lectual i ens vam adonar de les dificultats i de les barreres amb què es troba aquest col·lectiu en diversos àmbits. Avui dia, gràcies a aquesta associació, el meu nebot és funcionari de l'Administració», explica orgullosa.

Ruiz col·labora en les activitats que es fan els caps de setmana i, a més a més, dona un cop de mà amb les tasques administratives del centre. «Les persones amb discapacitat intel·lectual són un sector molt desafavorit i vulnerable, i estic molt contenta que els meus companys hagin donat suport al projecte amb els seus vots».

Precisament, ajudar les persones amb dany cerebral adquirit és l'objectiu de la Fundació Pita López a Madrid. L'entitat treballa amb persones que han sofert aquest dany per assegurar que puguin tornar a dur a terme les habilitats físiques, emocionals, intel·lectuals i socials necessàries per viure en comunitat amb el menor suport possible per part dels professionals o dels cuidadors/familiars.

«La meva dona, la Bea, va patir un vessament cerebral i quan en va despertar no sabia parlar, ni menjar, ni caminar... Aquest fet ens va canviar la vida i, d'aleshores ençà, a part d'ajudar la meva dona amb la seva rehabilitació, intento  ajudar altres famílies que estan passant per situacions com la nostra», indica Luis Altares, professional de CaixaBank i voluntari de la Fundació. «Col·laboro amb l'entitat des de fa més de 10 anys i en l'actualitat ajudo en les activitats d'oci i temps lliure i en les sortides a l'entorn», explica.

Altares està especialment orgullós d'haver rebut el suport de 15.000 euros perquè servirà per posar en marxa un centre de rehabilitació infantil per a menors amb dany cerebral adquirit (DCA). «Serà l'únic centre especialitzat en rehabilitació de DCA infantil que hi haurà a Espanya. Actualment, només hi ha una àrea situada a l'Hospital Niño Jesús», indica el voluntari.

CaixaBank desenvolupa un compromís social que es projecta encara més gràcies a la seva capil·laritat territorial. Les persones que formen part de la xarxa d'oficines del banc detecten necessitats d'entitats socials locals a les quals l'entitat financera fa costat. Perquè estar al costat de la societat és un dels compromisos presents en l'ADN de CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES