Nota de premsa

Opdenergy tanca amb CaixaBank dues línies de crèdit verd que sumen 50 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Instal·lacions d'Opdenergy a Zafra (Sevilla).

• Les línies de crèdit permetran l'emissió d'avals, i crèdits documentaris per a diferents projectes de la companyia a Espanya i els Estats Units, entre d'altres.

• Aquestes línies estan categoritzades com préstecs verds i compleixen amb els “Green Lloen Principles”.

• El tancament d'aquest acord permetrà continuar consolidant el posicionament d'Opdenergy en l'àmbit de les energies renovables en diferents mercats.

Opdenergy, un productor independent d'energia renovable, ha tancat dues línies de crèdit amb CaixaBank per un import conjunt de fins a 50 milions d'euros, ambdues qualificades com a “verds” per complir amb els principis designats dins els “Green Loan Principles”, l’objectiu del qual és promoure la sostenibilitat i oferir beneficis ambientals clars.

Amb aquestes línies de crèdit que s'engloben dins el marc de finançament verd que Opdenergy va publicar l'any passat amb la verificació de Sustainalytics, la companyia podrà finançar el desenvolupament de diferents projectes d'energia solar fotovoltaica ubicats a Espanya i els Estats Units entre d'altres. Concretament les línies s'esperen utilitzar per emetre avals per a interconnexió i els PPAs de projectes als Estats Units i per a crèdits documentaris per a actius a Espanya.

Amb el tancament d'aquests acords amb CaixaBank, Opdenergy demostra la seva capacitat per continuar creixent de la mà d'entitats financeres de primer nivell i la seva capacitat per negociar vies alternatives de finançament per desenvolupar els diferents projectes que té en cartera a l'àmbit nacional i internacional, alhora que continua consolidant el seu posicionament com un player rellevant en la indústria de les energies renovables.

Luis Cid, CEO d'Opdenergy, va declarar: "Aquest nou acord de finançament que hem assolit amb CaixaBank ens ajudarà a continuar posant en valor el nostre paper en la indústria de les energies netes i la importància d'invertir i desenvolupar projectes que impactin positivament en el medi ambient, tant a l'àmbit nacional com internacional. És un orgull per a nosaltres comptar amb el suport i la confiança d'una entitat de primer nivell com CaixaBank en la consecució dels nostres objectius”.

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. Aquesta operació és una mostra més del pla de diversificació i innovació que el banc està duent a terme per adaptar les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses. El 2021 CaixaBank va fer operacions sostenibles de Banca Transaccional que van mobilitzar 4.188 milions d'euros, amb empreses de diversos sectors, amb operacions pioneres en factoring, confirming o línies d'avals, entre d'altres.

Sobre Opdenergy

Opdenergy és un productor independent d'energia renovable, o IPP, a Europa i América amb més de 15 anys d'experiència. L'empresa desenvolupa, construeix, finança, gestiona i opera projectes d'energia renovable d'alta qualitat en diversos països. Opdenergy compta amb una plataforma d'actius assegurats amb una capacitat total de 2,4 GW en les fases d’operació,  construcció i preconstrucció. Addicionalment Opdenergy compta amb una cartera de projectes en diferents estadis de desenvolupament, de prop d'11GW que donen suport a la seva estratègia de creixement.

Opdenergy desenvolupa un important paper en la descarbonització energètica en els diferents països en què opera; a Europa compta amb projectes i desenvolupaments a Espanya, Itàlia, el Regne Unit, França i Polònia i a Amèrica està als Estats Units, Xile, Mèxic i Colòmbia.

Opdenergy ha assegurat més de 2,6GW de contractes PPA en diferents països amb off-takers de grau d'inversió i en divises fortes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES