Nota de premsa

Nataliya Venikova Venikova guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank en la Comunitat Valenciana

Iniciativa de l'entitat financera per contribuir a fomentar la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Nataliya Venikova Venikova guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

• Nataliya Venikova, professora en una escola integral de formació professional de la indústria del calçat, optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros en accions de formació empresarial i personal i una campanya de difusió mitjançant l'Associació de Treballadors Autònoms.

• Entre totes les guanyadores de la fase territorial, se'n seleccionarà una perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

• L'escola integral de formació professional de la indústria del calçat ha format durant dècades, a nivell nacional i internacional, a persones amb dificultat per a incorporar-se al món laboral.

• En aquesta tercera edició, han participat un total de 155 professionals autònomes de la Comunitat Valenciana.

 

Nataliya Venikova, professora en una escola integral de formació professional de la indústria del calçat, empresa dedicada a la formació generacional a persones amb exclusió social, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la tercera edició del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank en la Direcció Territorial de la Comunitat Valenciana.

Amb aquests guardons, l'entitat financera reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

L'escola integral de formació professional de la indústria del calçat ha format durant dècades, a nivell nacional i internacional, a persones amb dificultat per a incorporar-se al món laboral. La finalitat de l'escola és la conservació dels diferents oficis de la indústria i la capacitació de persones de diferents àmbits personals i cognitius per a la seva incorporació al món laboral, realitzant així, per tant, una gran labor social amb els seus alumnes.

Nataliya Venikova és professora de calçat artesanal personalitzat i ortopèdic manual i també de calçat industrial a màquina. La formació que imparteix es basa en l'aplicació de les noves tecnologies i aprofitament de productes reciclats del sector, amb el que es realitza una gran labor tant de sostenibilitat com mediambiental. Venikova va obtenir el títol universitari a Ucraïna, sent homologat posteriorment a Espanya. Va obtenir el títol de ‘Sabatera artesana del SERVEF’, el títol de cosit de calçat a l'escola taller José Menarguez i va rebre cursos de formació d’Avecal.

En rebre el premi, Nataliya va mostrar el seu agraïment a CaixaBank, “perquè és un reconeixement al meu esforç de tants anys, lluitant per aconseguir, primer la meva satisfacció personal, i després el meu reconeixement com a professional.”

Nataliya Venikova ha estat seleccionada entre més de 155 candidatures que s'han presentat en la Comunitat Valenciana. Per a la seva elecció, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, han valorat la seva excel·lència empresarial, tant referent a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que s'han considerat, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

En el conjunt del territori espanyol, hi han participat 1.705 professionals autònomes, el que suposa un increment del 66,6% respecte a l'edició anterior.

Nataliya Venikova optarà, juntament amb les altres 12 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

Per la seva banda, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Reconèixer l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la tasca i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per tercer any consecutiu aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Tal com es desprèn de l''Informe Dona Autònoma 2022', elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,2 milions de dones autònomes, un 36,5% del total del col·lectiu. Les dones autònomes són més nombroses que els homes en els sectors del comerç (24,2% dones, 18,4% homes), hostaleria (9,5% dones, 7,6% homes), activitats professionals, científiques i tècniques (11,6% dones, 8,1% homes), activitats sanitàries (7,1% dones, 2,4% homes), activitats administratives (2,4% dones, 1,7% homes), educació (5,2% dones, 2,1% homes), activitats financeres i d'assegurances (2,4% dones,  1,7% homes) i activitats immobiliàries (1,7% dones, 1% homes).

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank), a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44%, amb més d'1,47 milions de clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES