Nota de premsa

MicroBank llança una nova línia de finançament dirigit exclusivament a l'empresa social

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Antonio Vila, president de MicroBank, i Juan Ramón Fuertes, Director Territorial de CaixaBank a Canàries.

• MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de projectes empresarials i de necessitats personals a través de microcrèdits.

MicroBank ha presentat avui una nova línia de finançament dirigit a empreses socials. Aquest acte ha comptat amb la participació d'Antonio Vila, president de MicroBank, i de Juan Ramón Fuertes, Director Territorial de CaixaBank a Canàries, i han assistit més de 80 persones pertanyents a entitats socials de Canàries.

Aquesta línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques de les empreses que formen part de l'economia social, i podrà usar-se per fer front tant a necessitats financeres temporals com a inversions de qualsevol mena vinculades a l'activitat empresarial dels sol·licitants.

Cooperatives, empreses d'inserció, fundacions, centres especials de treball i qualsevol companyia que operi sota un format empresarial sostenible en l'àmbit de l'economia social podran utilitzar aquest finançament per potenciar la seva activitat. Amb caràcter general, els sol·licitants podran sol·licitar finançament fins a un màxim de 150.000 euros, encara que ocasionalment es podran valorar operacions d'imports superiors, amb un límit de 500.000 euros.

Aquest préstec forma part del Programa per a l'Ocupació i la Innovació Social de la Unió Europea, i compta amb la garantia del Fons Europeu d'Inversions. Gràcies a aquest suport, no és necessari aportar garanties, ja que el criteri de concessió atendrà fonamentalment a la capacitat de la pròpia empresa social.

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, és l'únic banc d'Espanya dedicat exclusivament a les microfinances. Amb el llançament de la línia de préstecs EaSI Empresa Social MicroBank amplia la seva oferta a un nou àmbit dins de les finances amb impacte social, creant una oferta especialitzada dirigida a un segment emergent de l'economia la principal missió de la qual és la contribució al benestar general dels ciutadans, i especialment al dels col·lectius més vulnerables.

En el que va d'any, MicroBank ha concedit a Canàries més de 41 milió d'euros destinats a finançar més de 6.000 projectes personals i de negoci.

 

NOTÍCIES RELACIONADES