Nota de premsa

MicroBank frega els 1.000 milions d'euros destinats a projectes que generen un impacte social positiu fins al setembre, un 23,7% més

Balanç dels nou primers mesos de 2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu corporativa de MicroBank.

• Els microcrèdits adreçats a persones emprenedores i microempreses per a impulsar l'inici o l'ampliació de negocis registren el creixement més destacat, amb 14.004 operacions, un 39,8% més.

• La línia d'activitat enfocada a la concessió de microcrèdits a famílies vulnerables va atorgar finançament per valor de 607,6 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 20,2%.

• Les línies específiques de MicroBank per a sectors amb impacte social van servir per a materialitzar 4.802 projectes a Espanya per un import de 199,3 milions d'euros.

 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha destinat un total de 991,1 milions d'euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu a Espanya en els nou primers mesos de 2023, xifra que suposa un increment del 23,7% respecte al mateix període de l'any anterior. El nombre d'operacions formalitzades, per la seva banda, ha depassat les cent mil fins al setembre. Concretament, s'han finançat 101.111 iniciatives, una dada que suposa un 27,6% més respecte al mateix període de l'any anterior i que supera al total de projectes finançats en el conjunt de 2022, quan es van recolzar 100.323 iniciatives.

Seguint la tendència registrada durant el primer semestre, la línia d'activitat de MicroBank que va experimentar un major creixement fins al setembre va ser la relacionada amb la concessió de microcrèdits a emprenedors i microempreses, amb un total de 14.004 operacions en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa representa un 39,8% més. En volum de finançament, MicroBank va contribuir amb 184,2 milions d'euros al progrés del teixit empresarial, la qual cosa suposa un increment del 40,8% respecte al mateix període de 2023. L'import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en els 13.158 euros fins al setembre.

Un altre dels puntals de l'activitat de MicroBank, els microcrèdits adreçats a famílies amb pocs recursos orientats a cobrir necessitats bàsiques, es va saldar amb la formalització de 82.305 operacions, un 26,3% més que en el mateix període de l'any anterior. El volum de finançament en aquest capítol va ascendir a 607,6 milions d'euros, amb un augment del 20,2%. L'import mitjà dels microcrèdits a famílies entre gener i setembre de 2023 es va situar en 7.382 euros.

Per la seva banda, el finançament adreçat a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l'economia social, l'educació i la innovació, entre altres, va ajudar a materialitzar 4.802 iniciatives a Espanya -un 19,9% més- fruit d'atorgar finançament per un valor global de 199,3 milions d'euros, import que representa un creixement del 21,6% en relació amb els nou primers mesos de l'any anterior.

“El balanç d'aquest tercer trimestre continua demostrant que MicroBank està al costat de les famílies, els emprenedors i les empreses socials. La nostra voluntat és contribuir a una societat més justa i cohesionada i continuarem sumant esforços per a recolzar cada vegada més projectes amb impacte social positiu”, explica Cristina González, directora general de MicroBank.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població amb unes necessitats financeres que no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren també de manera activa més de 290 entitats a tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).

 

NOTÍCIES RELACIONADES