Nota de premsa

MicroBank finança 1.019 projectes d'educació i formació per a estudiants gràcies al préstec Skills & Education el 2023, un 49,6% més

L'import arriba als 7,28 milions d'euros, que suposa un creixement del 68,7%

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Cristian Morales, estudiant que ha financiat un grau de Ciències del Mar amb un préstec de MicroBank.

• El 61% dels beneficiaris són dones, davant d’un 39% d'homes, i l'edat mitjana és de 28,5 anys

• L'import mitjà dels préstecs Skills & Education per a estudiants puja a 7.140 euros el 2023, que representa un 12,7% més

• El programa sorgit d'un acord entre MicroBank i el FEI ha beneficiat des del seu llançament a 1.895 persones i 325 empreses del sector educatiu, de la formació i del desenvolupament d'habilitats professionals

• La línia de Skills & Education dirigida a particulars ofereix préstecs sense aval per valor de fins a 30.000 euros, mentre que l'import màxim de la branca orientada a empreses puja fins als 500.000 euros

 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha finançat un total de 1.019 projectes d'educació, formació i competències per a estudiants a través del programa Skills & Education a Espanya el 2023. Aquesta xifra representa un creixement del 49,6% respecte a l'exercici anterior. Pel que fa al volum de finançament, la iniciativa, sorgida d'un acord entre MicroBank i el Fons Europeu d'Inversions (FEI), ha ofert préstecs per valor de 7,28 milions d'euros durant l'any passat, fet que suposa un increment del 68,7% respecte al 2022. L'import mitjà de les operacions es va situar en 7.140 euros el 2023, un 12,7% més.

Des de la seva posada en marxa, el 2022, fins a l'actualitat, Skills & Education ha beneficiat 1.895 estudiants amb la concessió de finançament per valor de 13,2 milions d'euros.

El préstec Skills & Education enfocat a estudiants té com a finalitat finançar cicles formatius de grau superior, graus i màsters universitaris i doctorats, així com cursos d'habilitats digitals i capacitació professional. Respecte al perfil dels beneficiaris, un 61% són dones, davant un 39% d'homes, i tenen una edat mitjana de 28,5 anys. Per àmbit d'estudi, les principals temàtiques triades són salut i benestar; negocis, administració i dret, i educació.

“En poc més de dos anys, el programa Skills & Education s'ha consolidat com una eina útil per facilitar l'accés a un lloc de treball o per millorar les condicions laborals”, explica Cristina González, directora general de MicroBank.

Entre les principals característiques del préstec Skills & Education per a estudiants residents a Espanya destaca el fet que no requereix aval i que permet finançar tant les despeses de matrícula com altres vinculades a la formació o l'estada. La iniciativa possibilita finançar estudis implementats tant a Espanya com a qualsevol dels 27 Estats membres de la UE i tercers països associats al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Macedònia del Nord, Turquia i Sèrbia). D'altra banda, es tracta d'un producte 100% contractable a través del mòbil per a clients d'imagin.

Línia enfocada a empreses

La segona línia de Skills & Education, la orientada a aquells autònoms, empreses i organitzacions que volen perfeccionar els seus serveis, ha concedit 325 préstecs a Espanya per un valor total de 45,2 milions d'euros des de la seva entrada en vigor. Respecte a les activitats d'aquestes organitzacions, destaquen les enfocades a serveis de tutoria acadèmica, centres d'ensenyament que imparteixen classes de recuperació, cursos de repàs per a exàmens professionals, classes d'informàtica, etc.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació, atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren a més de manera activa més de 270 entitats a tot Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank té el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).

Audio Cristina González, Directora General MicroBank