Nota de premsa

MicroBank dona suport a dos establiments de venda, reparació i lloguer de patinets elèctrics a Cambrils i Tarragona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Emprenededora de My Scooter i el director territorial de CaixaBank a Catalunya

• La propietària de les botigues My Scooter explica que el préstec de MicroBank li ha donat tranquil·litat per iniciar el negoci.

• El banc social de CaixaBank ha concedit el 2022 a Catalunya 29.873 préstecs per un import de 308,5 milions d’euros.

CaixaBank, a través del seu banc social MicroBank, dona suport a l’obertura de les botigues My Scooter, establiments especialitzats en la venda, reparació i lloguer de patinets elèctrics a Cambrils i Tarragona.

Microbank ha finançat l’obertura d’aquestes botigues que tenen per objectiu la venda d’una àmplia gamma de patinets elèctrics de les millors marques del mercat així com oferir el servei de reparació d’aquest mitjà de transport, cada cop més popular entre els ciutadans. El segment de lloguer de patinets es concentra a la botiga de Cambrils i sobretot durant la temporada d’estiu.

Roxana Garcia de 24 anys i propietària de My Scooter, ens explica que la idea inicial va sorgir quan arran de la pandèmia, l’únic establiment que hi havia d’aquestes característiques a Cambrils, va baixar la persiana i va deixar sense servei als clients. Ens comenta que ella sempre ha estat usuària del patinet elèctric i que és el seu mitjà de transport habitual per anar de casa a la feina i per desplaçar-se pel poble. Quan se li va espatllar i no va trobar enlloc per reparar-lo, va veure una oportunitat clara de negoci.

La propietària assegura que es tracta d’un negoci molt en línia amb la transformació que la societat està experimentant: el patinet és un mitjà de de transport econòmic, fàcil d’aparcar i no contamina el medi ambient. La seva clientela inicialment força jove, s’ha anat ampliant i actualment té molts compradors entre 30 i 40 anys que escullen el patinet elèctric pels seus desplaçaments locals. La propietària també ens explica que des del primer dia ha volgut que la principal característica de les seves botigues fos el tracte personal i familiar.

Quan la Roxana va saber que MicroBank li concedia el finançament per obrir el seu negoci, va començar amb la botiga de Cambrils i al cap d’una any, va obrir un segon establiment a Tarragona. Està molt satisfeta de l’evolució de la seva activitat i actualment ja dóna feina a tres persones incloses els seu pares. 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, va atorgar finançament amb impacte social pel valor de 308,5 milions d'euros a Catalunya el 2022. En total, l'entitat va formalitzar 29.873 operacions l'any passat a la comunitat catalana entre microcrèdits per a famílies i emprenedors, i préstecs a empreses socials.

En el conjunt d'Espanya es va superar la xifra rècord de 1.000 milions d'euros. Concretament, MicroBank va formalitzar 100.323 operacions a Espanya per un total de 1.016 milions d'euros, import que suposa un increment del 6,6% respecte a l'any anterior.

El segment d'activitat més destacat va ser el corresponent als microcrèdits familiars, que busquen fer front a necessitats puntuals de col·lectius amb pocs recursos, amb 24.247 operacions a Catalunya pel valor de 183,5 milions d'euros. A Espanya, aquest finançament va aconseguir els 636,5 milions d'euros l'any passat, la qual cosa representa un creixement del 16,4%. L'import mitjà d'aquests microcrèdits es va situar en 7.764 euros, un 23,3% més que l'exercici anterior.

Aquest segment de suport a famílies amb dificultats d'accés al crèdit va representar el 63% del volum total finançat pel banc social de CaixaBank.

El capítol de microcrèdits per a l’inici o consolidació de negocis va recolzar 3.881 iniciatives catalanes l'any passat per un import de 51 milions d'euros. A Espanya, MicroBank va concedir 13.118 préstecs a emprenedors, autònoms i microempreses (una xifra inferior a l'any anterior a conseqüència del descens de microcrèdits destinats a mitigar els efectes de la crisi de la Covid) per un valor global de 171,1 milions d'euros el 2022. L'import mitjà d'aquests microcrèdits va ser de 13.046 euros, lleugerament per sobre dels 12.870 euros de 2021.

 

Suport al finançament amb impacte social

La tercera gran àrea d'activitat de MicroBank, la relativa a les línies específiques per a sectors amb impacte social, va contribuir a materialitzar 1.745 projectes a Catalunya pel valor de 73,9 milions d'euros. A Espanya es van aconseguir els 5.220 projectes, enfront dels 5.142 de l'exercici anterior, per l’import de 208,2 milions d'euros, en línia amb el volum aportat el 2021. Aquestes línies, dirigides a projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut que generin un impacte positiu en la societat, suposen el 20,5% del capital concedit pel banc. En aquest apartat, el 2022 es destaca l'increment de la línia EaSI, dirigida a empreses de l’economia social, que ha experimentat un creixement del 18,5%, i el bon acolliment dels préstecs Skills & Education vinculats a educació tant per a estudiants com per a empreses.

 

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres de la qual no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank fa costat al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per a posar a la disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren a més de manera activa 290 entitats en tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).