Nota de premsa

MicroBank celebra el seu 15è aniversari com a entitat referent en inclusió financera

‘Fem coses grans’, lema del quinzè aniversari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Juan Carlos Gallego, Jaume Masana i Cristina González, en l’acte de 15è aniversari de MicroBank.

• El banc social de CaixaBank reforça el seu paper com a entitat líder en microfinances a Europa.

• Ha mobilitzat més de 8.000 milions d'euros en projectes amb impacte social a Espanya des de la seva creació.

 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha celebrat el seu quinzè aniversari en un acte en què ha volgut retre homenatge a totes les persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la seva activitat i que han ajudat a convertir l'entitat en un referent europeu en microfinances. Durant aquests quinze anys, MicroBank s'ha consolidat com eina clau per a la inclusió financera i el finançament amb impacte social.

Juan Carlos Gallego, president de l'entitat, ha subratllat la importància del model d'activitat de MicroBank, en què  “CaixaBank, l'extensa xarxa d'entitats socials col·laboradores, els clients i les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria són les peces fonamentals per continuar ‘fent coses grans’, tal com recull el lema del nostre aniversari”.

Per part seva, la directora general de MicroBank, Cristina González, ha repassat les principals fites assolides per l'entitat des de la seva fundació i ha subratllat que, fins a la data, l'entitat ha finançat a Espanya més de 8.000 milions d'euros, en gairebé 1,3 milions de projectes amb impacte social. D'aquests, més 7.700 milions d'euros corresponen a microcrèdits, amb especial pes en els destinats a afrontar necessitats puntuals de famílies, a més dels concedits per posar en marxa o consolidar negocis d'emprenedors i microempreses.

Cristina González també ha posat en valor la contribució de MicroBank en la creació de llocs de treball durant els seus quinze anys d'existència, amb la creació de prop de 300.000 llocs de treball directes a través del suport als negocis i autònoms que han rebut suport financer per part de l'entitat. Respecte a les línies específiques de finançament social, de més recent creació, gràcies a MicroBank s'han aconseguit materialitzar 19.800 projectes d'economia social, educació, innovació i salut que sumen 722 milions d'euros. 

El president de MicroBank ha repassat també les previsions de futur de l'entitat, que en el marc del seu Pla Estratègic 2022-2024 preveu concedir un total de 3.500 milions d'euros en finançament amb impacte social tant per a famílies com per a emprenedors, un 36% més que en l'anterior Pla Estratègic, i que permetrà superar els 400.000 beneficiaris.

L'acte de celebració del 15è aniversari de MicroBank ha comptat amb la participació de Jaume Masana, director de Negoci de CaixaBank, qui ha assegurat que “MicroBank és peça clau de CaixaBank i del compromís que tenim en promoure la inclusió financera i a facilitar l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament socioeconòmic del país. Estem molt orgullosos del treball realitzat en aquests 15 anys, i redoblarem esforços per continuar per aquest camí, estant a prop dels nostres clients i de la societat per a tot allò que necessitin”.

També ha intervingut per via telemàtica Nicolas Panayotopoulos, secretari general del Fons Europeu d'Inversions (FEI), qui ha expressat la seva satisfacció pels resultats aconseguits per MicroBank durant la seva trajectòria i s'ha mostrat confiat a continuar prestant tot el seu suport a l'entitat perquè continuï contribuint a la creació de riquesa i benestar.

D'altra banda, en la trobada s'ha celebrat una taula rodona en què ha intervingut Andrea Martín, una emprenedora que ha explicat el seu projecte Splah Baby Spa, basat en un mètode d'estimulació aquàtica per a nounats i que ha comptat amb el suport financer de MicroBank. Per explicar el seu cas, ha estat acompanyada per Sarai Aranda, tècnica d'ocupació de la Fundació PIMEC, qui li va proporcionar tot el suport necessari per elaborar el seu pla d'empresa, així com per Francisco Carbajo, gestor de negocis de l'oficina CaixaBank Store de Sant Joan Despí, qui va concedir el microcrèdit a Andrea per impulsar el seu projecte. Tots ells han transmès la importància de l'estreta col·laboració i el compromís existent entre les entitats col·laboradores, MicroBank i la xarxa de CaixaBank, amb l'objectiu final de proporcionar acompanyament a totes aquelles persones que decideixen emprendre.

Amb l'objectiu de reconèixer el mèrit d'aquests emprenedors, MicroBank ha atorgat, durant l'acte de celebració del 15è aniversari,  el guardó a la iniciativa beneficiària d'un microcrèdit que ha generat més impacte social al projecte Tecum, una plataforma multimèdia per a la difusió i suport de la comunitat sorda, impulsada per l'emprenedora murciana Blanca Romá.

L'acte va acabar amb la participació de Kryzmarlem Peraza y Luisana Gines, ambdues emprenedores i impulsores de l'obrador de pastisseria Wonder Cakes Barcelona & Laralala Dulces que amb el seu testimoni van agrair el suport financer rebut per part de MicroBank per a l'inici del seu negoci.

Afavorir la inclusió financera

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins el nou Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, hi col·laboren a més de manera activa 290 entitats a tot Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).

 

NOTÍCIES RELACIONADES