Nota de premsa

Més de 5 milions d’infants vacunats a l’Àfrica i l’Amèrica Llatina gràcies a l’Aliança per a la Vacunació Infantil de ”la Caixa”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Programa de Vacunació Infantil que ”la Caixa” desenvolupa en associació amb Gavi, The Vaccine Alliance

• ”la Caixa”, com a primera fundació privada d’Espanya i una de les més rellevants en l’àmbit mundial, promou aquest programa pioner d’immunització infantil en zones de difícil accés a la sanitat de l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, juntament amb Gavi, The Vaccine Alliance, amb el suport de la Fundació Bill i Melinda Gates, i amb la col·laboració de l’Institut de Salud Global.

• L’Aliança per a la Vacunació impulsa una fórmula pionera per promoure la responsabilitat social corporativa a Espanya: ”la Caixa” i la Fundació Bill i Melinda Gates multipliquen cada euro per 4 , quadruplicant així els esforços per la immunització dels nens i nenes contra les malalties evitables amb vacunes.

• Gràcies a la contribució de la Fundació ”la Caixa” i al compromís de treballadors i clients de CaixaBank, referent en banca socialment responsable, s’han recaptat des del 2008 més de 31 milions d’euros entre aportacions d’empreses, de clients i de treballadors, i microdonatius de ciutadans.

La vacunació salva vides, sobretot en països en què l’accés a la sanitat és encara un repte. Ja s’han vacunat més de 5 milions d’infants en zones especialment vulnerables de l’Àfrica i l’Amèrica Llatina des que es va posar en marxa el Programa de Vacunació Infantil que ”la Caixa” desenvolupa en associació amb Gavi, The Vaccine Alliance, amb el suport de la Fundació Bill i Melinda Gates i la col·laboració de l’Institut de Salud Global de Barcelona (ISGlobal), des de fa més de deu anys.

El director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, i el director general de Gavi, The Vaccine Alliance, el Dr. Seth Berkley, han signat avui, per 12è any consecutiu, la renovació de l’acord per donar continuïtat a l’aliança, centrant els seus esforços en la immunització contra la pneumònia a Moçambic.

En concret, s’han recaptat més de 31 milions d’euros entre les aportacions de la Fundació Bancària ”la Caixa” i les donacions rebudes d’empreses, clients i treballadors, i microdonatius de ciutadans.

En total, més de 5 milions d’infants han rebut la vacuna pentavalent i la vacuna pneumocòccica des del 2008, gràcies a una iniciativa de captació de fons pionera a Europa. A través de la fórmula del Matching Fund, totes les donacions rebudes es multipliquen per quatre. Amb la fórmula 1 = 4, per cada euro donat ”la Caixa” n’hi afegeix un altre, i la Fundació Bill i Melinda Gates n’hi afegeix dos més.

Aquestes aportacions procedeixen dels 211.185 donants de tot Espanya, entre 2.715 empreses i 7.187 clients de CaixaBank que integren l’Aliança per a la Vacunació Infantil liderada per ”la Caixa”. D’altra banda, més de 760 treballadors de l’entitat i més de 267.497 ciutadans solidaris hi han fet contribucions a través de la campanya de microdonacions.

«La vacunació en edats primerenques és clau per assegurar que els nens i nenes creixin sans i forts, i es puguin desenvolupar amb plenitud i en igualtat d’oportunitats. El que ens mou en aquesta aliança amb GAVI és la ferma creença que no ha de morir cap infant enlloc del món per una malaltia previsible. Ells són la generació que liderarà el nou món on viurem», ha manifestat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

"Estem molt agraïts a" la Caixa "pel seu ferm compromís de llarga durada amb la salut infantil", ha afirmat el Dr. Seth Berkley, director general de Gavi, l'Aliança per a la Vacunació. Aquesta aliança única i el nostre treball amb la Fundació "la Caixa" són claus per avançar en la missió de Gavi de salvar vides de nens i nenes i protegir la salut de la població, proporcionant accés a vacunes que salven vides en els països més pobres del món ".

Milions de nens reben immunitzacions en zones de difícil accés a la sanitat

Una aliança pionera per a la vacunació

Gavi, The Vaccine Alliance és una aliança publicoprivada que uneix països en vies de desenvolupament amb els donants, inclosos governs, l’Organització Mundial de la Salut, l’UNICEF, el Banc Mundial, la indústria de la vacunació, agències tècniques, la societat civil, la Fundació Bill i Melinda Gates, i altres socis del sector privat, entre els quals hi ha ”la Caixa” com a fundació líder a Espanya. Des que l’Aliança es va establir l’any 2000, Gavi ha vacunat 700  milions d’infants, de manera que es calcula que ha evitat més de 10 milions de morts prematures.

El que és particular de l’Aliança per a la Vacunació Infantil de ”la Caixa” és la implicació dels clients de CaixaBank, tant d’empreses com de particulars, en un projecte de responsabilitat social corporativa pioner a Europa. En concret, l’Aliança per a la Vacunació Infantil compta amb el compromís dels equips de CaixaBank Empreses i CaixaBank Banca Privada, així com de tota la seva xarxa d’oficines, la més extensa del sector financer espanyol, que són claus per promoure la difusió d’aquesta iniciativa i la recaptació de fons a favor de la salut de les persones més vulnerables del planeta.

Amb aquest objectiu, CaixaBank Empreses fa una intensa tasca de sensibilització amb els seus clients, als quals ofereix la possibilitat de contribuir a l’accés i la qualitat de les vacunes als països en desenvolupament, amb una acció de responsabilitat social que els permet retornar a la societat part del que n’han rebut. Per la seva banda, CaixaBank Banca Privada promou el suport a Gavi en el marc del seu Projecte de Valor Social, que dona resposta i incentiva les inquietuds filantròpiques dels seus clients.

”la Caixa”, juntament amb Gavi, ha arribat a un total de 10 països de l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, entre els quals hi ha Bolívia, Camerun, Etiòpia, Hondures, Mauritània, Nicaragua, República Centreafricana, Sudan i Tanzània. En els últims anys, ”la Caixa” s’ha centrat especialment en Moçambic, amb la vacuna pneumocòccica contra la pneumònia, que actualment és la primera causa de mortalitat infantil en aquest país.

Més d’una dècada salvant vides

Cada 60 segons moren tres infants per malalties que es podrien haver evitat amb les vacunes adequades, segons l’Organització Mundial de la Salut. Amb aquest objectiu neix l’Aliança per a la Vacunació Infantil, ja que la immunització és la forma més eficient de contribuir a la salut global i pot garantir la supervivència, el primer dret de la infància. Els nens i nenes necessiten estar sans per anar a l’escola, i només amb l’educació i la formació adequades podran contribuir al desenvolupament de les seves comunitats.

La vacunació és una eina clau per al desenvolupament de les poblacions i, a més, és una de les intervencions més rendibles per salvar vides: es calcula que per cada euro invertit en inmunització als països on Gavi actúa, s’estalvien 16 euros en despesses vinculandes a sanitat, a pérdues de salaris y de productivitat. La mortalitat infantil s’ha reduït a la meitat des del 1990. La introducció de vacunes noves, com també l’augment de la cobertura amb les existents, ha accelerat la reducció de la mortalitat en menors de 5 anys fins a assolir actualment un ritme de –3,6 % per any.

Així, l’Aliança de ”la Caixa” amb Gavi contribueix a la consecució dels Objectius de Desenvolupament establerts per les Nacions Unides a l’Agenda 2030, en concret el 3r, assolir els objectius de salut i benestar, i el 17è, constituir aliances per aconseguir objectius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES