Nota de premsa

Més de 450 empleats de CaixaBank es graduen en el Màster en Negoci Bancari i Gestió i assessorament de clients de la Universitat Pompeu Fabra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Empleats de CaixaBank graduats en el Màster en Negoci Bancari i Gestió i assessorament de clients de la Universitat Pompeu Fabra

• La titulació, pionera a Espanya, va dirigida a professionals del sector bancari per oferir formació d'alt nivell en assessorament financer.

• Els nous graduats han completat més de 2.000 hores d'estudi per superar els continguts equivalents a tres cursos de postgrau.

Un total de 455 empleats de CaixaBank s'han graduat en el Màster en Negoci Bancari i Gestió i assessorament de clients impartit per la Barcelona School of Management de la UPF. Aquesta titulació, pionera a Espanya, està especialment dissenyada per a professionals del sector bancari i els ofereix una formació d'alt nivell, molt per sobre de les exigències del regulador, en assessorament financer, coneixement dels mercats i acompanyament als clients en la seva planificació econòmica i anàlisi de risc d'operacions bancàries.

Els nous titulats s'han reunit a Barcelona, en un acte presidit per Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank; Xavier Coll, director general de Recursos Humans i Organització de CaixaBank; Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra; i Xavier Puig, director acadèmic del Màster en Negoci Bancari i Gestió i assessorament de clients.

Juan Antonio Alcaraz ha subratllat “la garantia que suposa comptar amb l'equip de professionals millor preparat per oferir als nostres clients un assessorament financer d'alta qualitat, pensat per donar a les seves necessitats de planificació econòmica respostes a mida i adequades a la situació del mercat”.

Per part seva, per a Xavier Coll, “l'impuls a la formació continuada dels nostres professionals és fonamental per a CaixaBank i ens permet avançar cap als objectius marcats en el Pla Estratègic 2019-2021 per desenvolupar el talent, afavorir la meritocracia i, en definitiva, potenciar una cultura centrada en les persones, àgil i col·laborativa”.

Jaume Casals ha felicitat als graduats i ha agraït a CaixaBank la confiança dipositada a la Barcelona School of Management de la UPF, líder en la formació de professionals del sector bancari a Espanya.

D'altra banda, Xavier Puig ha destacat l'esforç de CaixaBank per aconseguir l'excel·lència en el servei mitjançant un assessorament de qualitat. “La crisi de 2008 va motivar que s'elevessin els nivells de requeriments i normatives exigides al sector financer. El que hem fet a la Barcelona School of Management de la UPF és adaptar tots aquests requeriments a un programa de formació d'alta qualitat i amb reconeixement acadèmic, únic a Espanya, però amb una clara vessant pràctica perquè els professionals bancaris puguin exercir la seva professió de la forma més competent i rigorosa possible”.

Més de 2000 hores d'estudi i tres titulacions de postgrau

Els nous graduats han completat més de 2.000 hores d'estudi per adquirir els coneixements corresponents a tres cursos de postgrau: Diploma de Postgrau en Assessorament Financer, Diploma de Postgrau d'Expert en Estalvi i Previsió i Diploma de Postgrau en Anàlisi de Risc Bancari. El títol de Màster en Negoci Bancari només pot obtenir-se si prèviament s'han aprovat aquestes tres titulacions de postgrau. L'any 2018, 70 empleats de l'entitat ja es van graduar en aquest màster.

Cal destacar que la majoria dels nous graduats estan principalment dedicats a l'assessorament financer de Banca de Particulars i Banca Premier: el 75% d'ells són directors d'oficina en la xarxa de CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES