Nota de premsa

Més de 16.500 persones participen com a voluntaris en el ‘Mes Social’ de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntariat CaixaBank.

• CaixaBank ha organitzat més de 2.700 accions solidàries arreu del territori, generant un impacte positiu en més de 117.000 persones en situació de vulnerabilitat.

• Les activitats, que s'han centrat en l'acompanyament, l'educació, el medi ambient, la digitalització, la cultura o l'esport, s'han organitzat amb la col·laboració d'un miler d'entitats socials locals.

• La iniciativa té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de conèixer i oferir ajuda a persones en situació de vulnerabilitat.

 

Més de 16.500 voluntaris de totes les regions d'Espanya han participat en la segona edició del ‘Mes Social’ de CaixaBank, una iniciativa de l'entitat financera que t’e l’objectiu  d’apropar i fomentar la pràctica del voluntariat entre els empleats de l'entitat i els seus familiars, clients i la societat en general.

Les 2.749 accions solidàries que s'han dut a terme a Espanya, centrades en l'acompanyament, l'educació, el medi ambient, la digitalització, la cultura o l'esport, han generat un impacte positiu en la vida de més de 117.000 persones en situació de vulnerabilitat.

L'organització de les activitats ha estat possible gràcies a la col·laboració amb 998 entitats socials locals. Així, un altre dels objectius del ‘Mes Social’ ha estat remarcar la tasca fonamental que duen a terme aquestes associacions, coneixedores de les necessitats de cada municipi i territori.

Durant aquesta edició, el nombre de voluntaris participants en les activitats ha crescut en més de 3.000 persones respecte al ‘Mes Social’ de 2023, posant de manifest la gran acollida entre la societat i l'esperit de col·laboració i solidaritat que caracteritza els ciutadans de tots els racons d'Espanya.

"Estem molt orgullosos dels resultats de participació d'aquesta edició del ‘Mes Social’, ja que són els millors des que vam començar aquest camí el 2015 amb la ‘Setmana Social’, que, degut al seu èxit, es va ampliar a tot un mes l'any passat", assenyala el director d'Acció Social de CaixaBank i president de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, Josep Parareda.

"En aquesta edició hem trencat tots els esquemes pel que fa a la participació de tota l'organització, tant de les empreses del Grup CaixaBank com dels empleats, els quals, en dos anys, han duplicat la participació en les activitats de social team building realitzades amb entitats socials col·laboradores. Però el més important és l'increment de beneficiaris als quals hem arribat amb les accions del ‘Mes Social’, els quals donen sentit a aquesta iniciativa", apunta Parareda.

"Gràcies a aquesta iniciativa, el Voluntariat CaixaBank compta ja amb més de 3.000 nous voluntaris, dels quals el 92% són empleats del Grup. Tanmateix, més de 1.300 persones que no pertanyen a la nostra organització s'han sumat a la causa aquest any, mostrant que el Voluntariat CaixaBank és un programa obert a tots aquells que vulguin participar i contribuir a construir una societat millor", conclou Parareda.

Mitjançant aquesta iniciativa, els ciutadans han pogut veure en primera persona les realitats que viuen les persones en situació de vulnerabilitat, prenent consciència i coneixent les realitats que es produeixen al nostre voltant, i  comprovant la important tasca que realitzen les entitats socials per millorar la vida d'aquests col·lectius.

La solidaritat es capil·laritza en totes les regions d'Espanya.

Un dels àmbits d'acció del Voluntariat CaixaBank és l'acompanyament a persones amb discapacitat. Per atendre a aquests col·lectius, els voluntaris a Logronyo van realitzar un taller de cuina amb persones amb discapacitat visual de l'Associació Cocinar a Ciegas, permetent-los elaborar plats creatius. A més, els voluntaris de CaixaBank a Galícia van impartir un taller als usuaris de Down Pontevedra sobre com preparar una entrevista de treball, i a la Comunitat de Madrid els voluntaris van acompanyar persones amb discapacitat de la Fundació APASCOVI per a gaudir d'una jornada lúdica al Parc Warner.

En l'àmbit de l'educació, una de les iniciatives amb més impacte es va realitzar a Molina de Segura (Múrcia), on els voluntaris van participar en un taller d'‘Acompanyament en la lectura’ amb joves en situació de vulnerabilitat de la Fundació CEPAIM, una organització sense ànim de lucre que impulsa la inclusió de persones nouvingudes al nostre país. A més de transmetre la passió per les lletres, durant la trobada els nens i les nenes van compartir els seus somnis i desitjos amb els voluntaris.

L’esport és un element de cohesió, d'integració i de foment dels valors de treball en equip. Amb l'objectiu d'acostar els beneficis de la pràctica esportiva, els voluntaris de CaixaBank a València van organitzar, juntament amb Asindown, una jornada d'esport inclusiu, mentre que a Cadis els ciutadans van participar en un partit de futbol amb l'equip Genuine Cádiz C.F., format per persones amb diversitat funcional. D'altra banda, a Badajoz, els participants van formar part d'una jornada de piragüisme amb joves en risc d'exclusió social de set entitats socials locals.

També s'han dut a terme un gran nombre d'activitats centrades en la preservació del medi ambient. Una de les iniciatives més emotives va tenir lloc a les Balears, on els voluntaris a Mallorca van acompanyar menors amb fibrosi quística de la Fundació Respiralia en una activitat de conservació i regeneració de l'entorn de la platja d'Es Carnatge. A Gran Canària, en col·laboració amb la Fundació Foresta, els voluntaris van realitzar una ruta per la Finca d’Osorio (Parc Natural de Doramas), durant la qual van contribuir a la recollida de residus i a la irrigació d'aquest espai natural. A Ibeas de Juarros (Burgos), els voluntaris de CaixaBank a Castella i Lleó van participar en una jornada de biodiversitat amb el suport de Global Nature.

El risc de pobresa afecta, segons l’Encuesta de Condicions de Vida publicada per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), al 26,5% dels espanyols. Per això, i amb l'objectiu de pal·liar els seus efectes, el Voluntariat CaixaBank ha coordinat durant aquest ‘Mes Social’ diverses iniciatives en diferents regions. A San Sebastián, els voluntaris van participar en l'organització i el servei de menjars a persones en situació de vulnerabilitat de la Fundació Adra. A Barcelona, els ciutadans es van involucrar en tasques al menjador Social de la Parròquia Santa Anna, oferint menjar i suport a persones sense sostre.

Impacte global

El ‘Mes Social’, més enllà de generar un impacte positiu en la vida de les persones en situació de vulnerabilitat, pretén acostar la pràctica del voluntariat a tothom, oferint activitats que s'adaptin als interessos i horaris de la ciutadania. De la mateixa manera, la iniciativa també consolida la relació del Voluntariat CaixaBank amb les entitats socials locals.

En els propers mesos, el Voluntariat CaixaBank continuarà organitzant activitats per atendre els col·lectius més vulnerables durant el període de vacances, quan l'ajuda és fonamental. Tots els interessats en l'acció solidària poden sumar-se a les iniciatives del Voluntariat CaixaBank a través de https://www.voluntariadocaixabank.org/ i també a través d'Instagram, X, Facebook i LinkedIn.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya i el seu propòsit és acostar la pràctica d'accions solidàries a tota la ciutadania. Amb una trajectòria de 19 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

El 2023, gràcies al treball conjunt amb més de 2.200 entitats socials i fruit de la implicació de més de 17.200 voluntaris, el programa de Voluntariat CaixaBank ha ajudat a més de 372.000 persones vulnerables en tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

  

  

 

NOTÍCIES RELACIONADES