Nota de premsa

Més de 100 persones participen en la primera caminada de 'mentoring' entre directives que CaixaBank ha impulsat a Palma amb motiu del Dia Internacional de la Dona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Global Mentoring Walk Palma

• El recorregut, d'uns 3,9 quilòmetres aproximadament, ha arrencat des de l'oficina Store Avingudes i ha passat per diferents trams del Passeig Marítim com el Parc de la Mar, Passeig Sagrera i Sa Feixina, fins a finalitzar a l'oficina Store Passeig des Born de CaixaBank.

• L'entitat col·labora amb l'ONG Vital Voices, que ja ha portat aquesta iniciativa a 80 països del món i gràcies al seu acord amb l'entitat, arriba a Espanya per segon any.

CaixaBank ha celebrat aquest matí a Palma una caminada de mentoring, anomenada Global Mentoring Walk, on ha reunit a més de 100 persones amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L'objectiu d'aquesta iniciativa és posar en contacte a directives i directius consolidats amb dones que estan donant forma a carreres amb alt potencial de desenvolupament. D'aquesta manera, durant el transcurs de la caminada, que s'ha realitzat en parelles, les directives i directius han tingut ocasió d'intercanviar experiències, oferir i rebre assessorament, suport i consell, a més de teixir la seva xarxa de contactes en un ambient informal.

La jornada ha començat a les 10.30 hores amb un esmorzar i presentació de les parelles a l'oficina Store Avingudes de l'entitat. Posteriorment, a les 10.45h ha arrencat la mentoring walk des de l'oficina Store Avingudes de CaixaBank, el recorregut ha estat d'uns 3,9 quilòmetres aproximadament, que ha passat per diferents trams del Marítim com el Parc de la Mar, Passeig Sagrera i Sa Feixina, fins a finalitzar a l'oficina Store Passeig des Born de CaixaBank.

A la trobada han participat tant dones com homes que ocupen posicions directives en el Grup CaixaBank, així com en les altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment com Microsoft, SegurCaixa-Adeslas, Securitas Direct i AED, entre d'altres.

Iniciativa mundial que aterra a Espanya de la mà de CaixaBank

Les Global Mentoring Walk s'inspiren en una iniciativa que va néixer a Central Park de Nova York, per la qual l'empresària Geraldine Laybourne, fundadora de l'empresa Oxygen Media, aprofitava la seva caminada diària per assessorar dones joves en el seu desenvolupament professional.

Després de l'experiència de Laybourne, l'ONG Vital Voices va assumir el repte i ja ha portat les caminades a 80 països i 180 ciutats al voltant del món. A Espanya, CaixaBank s'ha convertit en el lead sponsor i promotor de la iniciativa després d'arribar a un acord amb l'organització sense ànim de lucre. A més del recorregut de mentoring celebrat avui a Palma, l'entitat també ha dut a terme aquesta iniciativa a Madrid.

L'organització de les Mentoring Walks s'emmarca dins de la celebració de la Setmana de la Igualtat (del 2 al 8 de març), set dies en què CaixaBank ha organitzat accions internes i externes al voltant de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, totes elles dirigides a sensibilitzar sobre la importància de la diversitat i la igualtat en les empreses i la societat.

Compromís de CaixaBank amb la igualtat

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 37,5% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. A més, s'ha compromès a seguir avançant en aquest aspecte i arribar al 43% de dones en llocs directius en 2021.

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública al voltant de la diversitat (jornades eWoman o CaixaBank Talks); l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària) o a l'excel·lència acadèmica (Premis Wonnow Stem); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

CaixaBank està adherida al Women's Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank acaba de ser inclosa per segon any consecutiu en l'índex Bloomberg per la Igualtat de Gènere, ha estat guardonada per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable) i ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.