Nota de premsa

Maria Lluïsa Martínez Gistau assumeix la presidència de Corporate Excellence en representació de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank assumeix la presidència de Corporate Excellence en substitució d’Eduardo Navarro de Carvhalo, Director Afers Corporatius i Sostenibilitat de Telefónica.

• La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank destaca la tasca de la Fundació com a referent en l’impuls de la professionalització de la gestió integrada dels intangibles en la presa de decisions estratègiques corporatives

• Jordi García Tabernero, director general d'Afers Públics i Sostenibilitat de Naturgy, és designat vicepresident de Corporate Excellence

 

El Patronat de la Fundació Corporate Excellence – Centre for Reputation Leadership, compost per BBVA, CaixaBank, Endesa, Iberdrola, Naturgy, Santander i Telefónica, ha nomenat per unanimitat Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, com a nova presidenta de la Fundació.

Maria Lluïsa Martínez Gistau, fins a la data vicepresidenta de Corporate Excellence - Centre for Reputation Leadership, assumeix el lideratge del Patronat en substitució d'Eduardo Navarro, que ha ostentat la presidència en representació de Telefónica durant els últims 4 anys.

En assumir la presidència, Martínez Gistau ha agraït la confiança i el suport del Patronat i ha destacat la tasca de la Fundació, "una organització ja imprescindible a l'hora d'establir indicadors sòlids per mesurar i avaluar els intangibles a través d'una perspectiva multistakeholder i multidimensional en la presa de decisions estratègiques corporatives".    

La nova presidenta de Corporate Excellence – Centre for Reputation Leadership ha remarcat el compromís del Patronat que lidera de "seguir apostant per la integració dels actius intangibles en les decisions estratègiques de les organitzacions". Únicament les empreses i professionals que entenguin la importància de gestionar els seus intangibles seran capaços d'operar en un context de canvi cada vegada més convuls, complex i menys controlable", ha afegit.

Per a això, explica Maria Lluïsa Martínez Gistau, "és necessari continuar impulsant la formació -eix essencial de la tasca de Corporate Excellence- en gestió d'intangibles i en anàlisi de l'entorn per obtenir una comprensió profunda i transversal del context, que permeti contribuir al progrés de les respectives companyies".

Al seu torn, el Patronat ha nomenat per unanimitat Jordi García Tabernero, director general d'Afers Públics i Sostenibilitat de Naturgy, com  a vicepresident de la Fundació.

Agraïment del Patronat a Eduardo Navarro (Telefónica)

El canvi de mandat respon al termini natural per al relleu de càrrecs de Presidència i Vicepresidència que marquen els estatuts fundacionals de Corporate Excellence – Centre for Reputation Leadership. Sota el mandat d'Eduardo Navarro, que va arribar a la presidència de la Fundació en un context complex amb la irrupció de la COVID-19, la Fundació ha continuat creixent i consolidant el seu rol com a institució de referència en la gestió de la reputació, la comunicació i els intangibles.

En aquest sentit, el Patronat ha expressat el seu "agraïment a Eduardo per la gran tasca realitzada en aquests anys de profunds canvis, entorns dinàmics, altament competitius i de grans riscos i desafiaments per a la gestió empresarial. El lideratge d'Eduardo ha estat determinant en el posicionament de la Fundació com un ecosistema d'innovació i col·laboració únic en la seva categoria i en la posada en valor de la contribució i el rol de la gran empresa com a agent de canvi, transformació i progrés social".

Juntament amb la Presidència i la Vicepresidència, s'ha confirmat la continuïtat de la resta vocals del Patronat. D'aquesta manera, el Patronat de la Fundació ha quedat constituït pels següents participants: Paul Tobin, Global Head of Communications, en representació de BBVA; Ignacio Jiménez Soler, director de Comunicació, en representació d'Endesa; Roberto Fernández Albendea, director d'ESG, en representació d'Iberdrola; Juan Manuel Cendoya, vicepresident de Santander Espanya i director general Comunicació, Màrqueting Corporatiu i Serveis d' Estudis, en representació de Banco Santander, i Eduardo Navarro de Carvhalo, Director Afers Corporatius i Sostenibilitat de Telefónica.

Per la seva banda, Ángel Alloza, CEO i secretari general de la Fundació Corporate Excellence des de la seva constitució, continuarà amb les seves actuals funcions.

Corporate Excellence s'ha convertit en la plataforma empresarial de referència en generació de coneixement, recerca i formació especialitzada en intangibles. Va néixer el 2011 a partir de la integració del Fòrum de Reputació Corporativa (creat el 2002) i de l'Institut d'Anàlisi d'Intangibles (2004). Actualment està integrat per grans empreses: BBVA, CaixaBank, Endesa, Iberdrola, Naturgy, Santander i Telefónica, com a patrons i amb el suport d'empreses col·laboradores com Abertis, Agbar, Bankinter, CEPSA, CINFA, CMI Multi Inversiones, Damm, DIA, DKV Seguros, El Corte Inglés, Ficohsa, Ibercaja, Leroy Merlin L'Oréal, MAPFRE Quirónsalud, Redeia i Repsol. 

Respecte a Corporate Excellence – Centre for Reputation Leadership

Fundació empresarial creada per grans empreses per professionalitzar la gestió integrada i integral dels intangibles com a recursos estratègics que guien i construeixen valor per a les empreses arreu del món. Es tracta d'un action tank que genera coneixement, formació i innovació aplicada.