Nota de premsa

María José Cascajo, fundadora de HC Clover, guanyadora nacional del 'Premi Dona Empresària CaixaBank 2023'

Reconeixement al talent i l’emprenedoria femenina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
María José Cascajo, fundadora i directora financera de la farmacèutica HC Clover.

• CaixaBank reconeix a la directiva pel seu esperit emprenedor, la seva visió estratègica, el seu lideratge transformador i el seu compromís amb la societat.

• L'executiva serà a més una de les empresàries espanyoles guardonades en els premis internacionals IWEC Awards 2023, que es lliuraran enguany en el marc de la conferència IWEC que se celebrarà a Torí (Itàlia) del 5 al 7 de novembre.

 

María José Cascajo, fundadora i directora financera de la farmacèutica HC Clover, ha estat seleccionada guanyadora nacional de la setena edició del 'Premi Dona Empresària CaixaBank' que cada any reconeix el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya i fomenta les xarxes de contactes entre empresàries líders al món.

El jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, ha triat d'entre les 13 guanyadores territorials la directiva madrilenya pel seu esperit emprenedor, la seva visió estratègica i el seu lideratge transformador que ha impulsat HC Clover fins a consolidar-se com una companyia reconeguda en el sector farmacèutic, internacionalitzada, diversificada i guardonada per la seva innovació, en tan sols 15 anys.

María José Cascajo destaca: "Aquest reconeixement suposa, d'una banda, una gran satisfacció i, de l'altra, una gran oportunitat. És una gran satisfacció que s'hagi valorat l'esforç i la dedicació dels darrers 15 anys. Créixer com ho hem fet desenvolupant nous productes en una forma nova des del punt de vista farmacèutic no és senzill i, per això, és molt gratificant que et reconeguin la feina. D'altra banda, és també una gran oportunitat per generar una visibilitat més gran per al projecte i crec que em pot ajudar sobretot en noves iniciatives que estic posant en marxa i que tindran un caràcter molt social i on la dona serà molt protagonista. Per això, voldria aprofitar per donar les gràcies tant a CaixaBank com a tot l'equip de HC Clover que m'ha acompanyat en aquests últims 15 anys".

María José Cascajo, llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid, i Global Executive MBA de l’IESE, va fundar l'empresa farmacèutica HC Clover l’any 2008. Des d'aleshores, la companyia ha dut a terme un procés de creixement i diversificació, que l'ha portat a augmentar la seva plantilla des dels 3 als 400 empleats i la seva presència internacional fins als 45 països.

Avui, la companyia està especialitzada en la fabricació a tercers de càpsules de gelatina tova, sector en el qual desenvolupa, fabrica, comercialitza i registra productes farmacèutics, complements alimentaris, veterinaris i productes nutricosmètics. L'empresa compta també amb 16 línies de producció en diferents formes farmacèutiques per a complements alimentaris i d'envasament primari i secundari.

A conseqüència d'aquest creixement, HC Clover està immersa en el projecte de construcció d'una nova planta amb capacitat de fabricació de més de 1.500 milions de càpsules i que comptarà amb la certificació FDA.

A més, María José Cascajo ha liderat l'intens procés d'internacionalització de HC Clover, amb l'obertura d'una planta de producció al Brasil i la prospecció de nous mercats. En l'actualitat, la farmacèutica està present en 45 països.

Finalment, en la seva decisió, el jurat del 'Premi Dona Empresària CaixaBank' també ha tingut en compte el compromís social de la directiva. En l'actualitat HC Clover destina el 0,15% de les seves vendes a ONGs amb projectes a Àsia, Amèrica Llatina i Espanya.

Com a guanyadora del 'Premi Dona Empresària CaixaBank', María José Cascajo s'uneix a Inés Juste, presidenta del Grup Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta d'Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grup Mascaró, Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grup Cosentino; i Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de Lola Casademunt, totes elles guanyadores de les passades edicions dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank'.

Els Premis IWEC

María José Cascajo, com a guanyadora del Premi Dona Empresària CaixaBank, és també una de les empresàries espanyoles guardonades en els internacionals IWEC Awards de la International Women Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a escala global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual, es lliuren els premis IWEC per tal de reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món, incrementant la visibilitat d’aquestes dones, que representen una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI. Aquest any, la conferència anual tindrà lloc del 5 al 7 de novembre a Torí (Itàlia).

En els quinze anys d'història dels premis, IWEC ha guardonat 501 empresàries amb presència a 48 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries compten, de manera conjunta, amb més de 338.000 treballadors i una facturació anual de 44.300 milions de dòlars.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

Els 'Premis Dona Empresària CaixaBank' s'inscriuen en el marc del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal de CaixaBank desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural...

Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona a l'entitat; i iniciatives en l’àmbit extern per als clients i la societat, focalitzades en impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

CaixaBank compta amb un 42,7% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank és entre les tres primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

El projecte està impulsat també per la divisió de CaixaBank Empreses. L'entitat s'ha consolidat com a banc de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles, en les quals hi treballen 2.400 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger.

 

NOTÍCIES RELACIONADES