Nota de premsa

L'organització internacional CDP reconeix CaixaBank com una de les empreses líders contra el canvi climàtic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, una de les empreses líders contra el canvi climàtic

• CDP (Carbon Disclosure Project) és una referència mundial en el tractament de dades sobre la petjada de carboni.

• CaixaBank és una de les poques companyies que neutralitza el 100% de les seves emissions de CO2.

L'organització CDP ha inclòs CaixaBank, per cinquè any consecutiu, en l'índex d'empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic. CDP, Carbon Disclosure Project, és una organització internacional sense ànim de lucre que orienta a companyies privades i administracions públiques en la presa de mesures cap a una economia sostenible a través del mesurament de l'impacte ambiental de les seves accions i polítiques.

CDP analitza cada any milers d'empreses per elaborar el seu llistat Climate, que integra a les més compromeses amb la gestió del canvi climàtic al món. En aquesta ocasió, ha reconegut CaixaBank amb la qualificació A-, la qual cosa la converteix en l'entitat financera espanyola millor valorada i l'única inclosa en les categories més altes. Aquest reconeixement consolida CaixaBank com una empresa líder a escala nacional i internacional, pel seu ferm compromís amb la prevenció i mitigació del canvi climàtic.

CDP recopila les accions i estratègies de milers de companyies a tot el món i trasllada la informació a més de 800 inversors institucionals que gestionen actius per 100 bilions de dòlars. Les classificacions elaborades per CDP s'han convertit, en els últims anys, en un instrument de referència perquè inversors i grups d'interès puguin avaluar les actuacions empresarials desenvolupades per mitigar el canvi climàtic i determinar el seu nivell de preparació davant els canvis en la legislació sobre reducció d'emissions i les demandes del mercat.

Aliances i iniciatives per a la sostenibilitat del planeta

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. És el primer banc de l'Ibex 35 i un dels pocs d'Europa a aconseguir neutralitzar totalment la seva petjada de carboni calculada, incloses les emissions indirectes de l'entitat.

L'entitat forma part des del 2007 del grup d'entitats financeres adherides als Principis de l'Equador per garantir que els projectes als quals presta finançament i assessorament es duguin a terme de forma socialment responsable. A més, des del 2016 forma part de la junta directiva del Grup Espanyol de Creixement Verd, que fomenta el creixement econòmic lligat a una economia baixa en carboni.

CaixaBank s'ha unit també a la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI), que compta amb tres objectius principals: el compromís amb el desenvolupament sostenible, la gestió de la sostenibilitat i la conscienciació pública. Així mateix, l'entitat també forma part del Clúster del Canvi Climàtic de Forética i és membre del Dow Jones Sustainability Index (DJSI), el principal índex mundial que valora el comportament de les empreses sota criteris socials, mediambientals i de govern corporatiu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES