Nota de premsa

Les 15 millors startups de tecnologia agroalimentària busquen sinergies amb les empreses del sector per impulsar la digitalització

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Les 15 startups seleccionades junt als directius i autoritats participants en la trobada sobre digitalització a València.

• En la trobada propiciada per AgroBank i Innsomnia, celebrada a València, s'han presentat les 15 startups del sector agrotech finalistes de la primera edició del programa de digitalització de l'ecosistema agroalimentari.

• La directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García, ha intervingut en el Match Day, acte de clausura de la primera edició de l'AgroBank Tech Digital INNovation, al costat de Carlos Seara, director de Xarxa AgroBank, Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del MAPA, i Salvador Navarro, president de la CEV i vicepresident de la CEOE.

• El programa d'acceleració compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i de l'ecosistema empresarial.

 

El programa AgroBank Tech Digital INNovation, impulsat per AgroBank i Innsomnia Accelerator, ha clausurat la seva primera edició en el Match Day, un esdeveniment que ha reunit a les 15 startups més punteres del sector agrotech a l'àmbit nacional i internacional, amb les grans empreses del sector agroalimentari per poder  fer match i generar sinergies.

Les instal·lacions d'Innsomnia, en la Marina de València, han acollit el tancament de la iniciativa que es va iniciar l'octubre del 2022 i que va aconseguir reunir, en un primer moment, a 154 startups punteres en el sector i li va permetre posicionar-se com la comunitat més gran al voltant de l'ecosistema agrotech a Espanya.

La directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García, ha intervingut en el Match Day, acte de clausura de la primera edició de l'AgroBank Tech Digital INNovation, al costat de Carlos Seara, director de Xarxa AgroBank, Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del MAPA, i Salvador Navarro, president de la CEV i vicepresident de la CEOE.

El programa d'acceleració compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i de l'ecosistema empresarial.

Les 15 startups, protagonistes de l'acte, han tingut l'oportunitat de fer un pitch final en el que han plasmat les seves idees, iniciatives i inquietuds i han pogut aconseguir fer match amb les grans empreses del sector agroalimentari que estaven atentes a la presentació dels seus projectes. Totes elles presenten solucions eficients davant els nous reptes a què s'ha d'enfrontar el camp com la seguretat alimentària, la lluita contra el malbaratament d'aliments, la monitorització del camp, el control de plagues, l'eficiència hídrica, el desenvolupament de venda a través de l'e-commerce agrari o la innovació aplicada a la sostenibilitat per millorar el desenvolupament rural.

La primera a intervenir ha estat Bleecker Technologies, d'origen murcià, després d'ella li van seguir Libelium, spin-off de la Universitat de Saragossa, Digitanimal la seu principal de la qual és a San Fernando de Henares (Madrid), Smallops, fundada a Badajoz, Agricolus, procedent d'Itàlia;  Abastores, d'origen nacional, Widhoc Smart Solutions, S.L., l’equip de la qual es crea a la Universitat de Cartagena, Múrcia;  BloomX, original de Rishpon, Israel; Biyectiva SL, de la Regió de Múrcia; Ioland, creada a Torrent, Comunitat Valenciana; InnoPlant-Tecnología e Investigación Agrícola SL, d'origen granadí, Digital Data Farm SL, una spin-off de la Universitat Politècnica de Cartagena; Innogando, procedent de Lugo; IPMWise, que neix com a spin-off de la Universitat de Lleida i finalment, el temps de pitch va ser clausurat per la startup Bio2Coat S.L., que va ser fundada per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Finalment, després de l'acte més institucional, startups i empreses del sector agroalimentari han pogut conèixer-se millor i intercanviar idees en el temps de networking. El terrat de les instal·lacions d'Innsomnia s'han convertit a un market agrotech i cadascuna de les startups ha pogut mostrar els seus productes en els estands personalitzats; la major part s'han emportat més d'un match amb les diferents companyies que allà estaven presents.

AgroBank Tech Digital INNovation

La iniciativa AgroBank Tech Digital INNovation s'ha posicionat com el programa d'innovació oberta més gran per al sector agroalimentari a Espanya. Durant tres mesos, s'ha ajudat a les 15 startups incubades a madurar, créixer, desenvolupar-se i escalar el seu technological readiness level (TRL).

Entre els eixos principals sobre els quals gira el programa AgroBank Tech Digital INNovation, cal destacar la col·laboració público-privada i el desenvolupament tecnològic, dos dels objectius que vol implantar aquest ecosistema mitjançant l'ús de la IA, la biotecnologia, el blockchain o la robòtica.

AgroBank Tech ha desenvolupat tant masterclass grupals com assessorament i mentories individualitzades personalitzades sobre elements útils com la comunicació, validació de model de negoci, suport financer, recerca d'inversions i ampliació d'equips.

Finalment, les startups finalistes han tingut l'oportunitat de donar-se a conèixer en diversos espais durant aquest temps, destacant el Food4Future Bilbao FoodTech World Summit 2023, iniciativa que compta amb la col·laboració del MAPA i les directrius del PERTE Agroalimentari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES