Nota de premsa

Leonar Creations guanya els Premis EmprenedorXXI a Canàries

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador dels PEXXI a Canàries

• Aquesta empresa ha creat OneUP, un innovador dispositiu de seguretat, lleuger, portable i de fàcil ús per prevenir ofegaments que qualsevol persona pot portar amb ell.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

L'empresa Leonar Creations ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Canàries, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Canàries, també hi participa com a entitat organitzadora l'Agència Canària d'Investigació, Innovació i Societat de la Informació (ACIISI).

La viceconsellera d'Economia i Internacionalització del Govern de Canàries, Almudena Estévez; el director territorial de CaixaBank a les Illes, Juan Ramón Fuertes; i el director econòmic financer d'Enisa, Pedro Da Silva, han presidit l'entrega del premi i han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors.

Constituïda l’any 2017 i amb domicili social a Las Palmas de Gran Canaria, Leonar Creations ha creat OneUP, un dispositiu de seguretat vint vegades més petit que el seu major competidor, el cèrcol salvavides. OneUP té la mida d'un paraigua plegable i permet que el portador del dispositiu, en cas de detectar un possible ofegament, el pugui llançar a l'aigua i el dispositiu s'activa manualment inflant-se per sí sol com a salvavides.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

En aquesta edició, a Canàries han participat 28 empreses, de les quals es van seleccionar 5 per a la fase final. Com a primera finalista ha estat seleccionada l'empresa AdQuiver, desenvolupadora de tecnologies MAdTech i enfocada a empreses del sector Travel. El segon finalista ha estat TripleOGames, desenvolupadora de solucions blockchain per a la indústria dels videojocs.

Jornada DayOne Innovation Summit

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit aquest dijous als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Canàries, a la seu de la Fundació Martín Chirino a Las Palmas de Gran Canaria.

Durant la jornada, s'han celebrat tallers, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com Quino Fernández, Omar Bahaya, Fernando Martín i Miguel Quintanilla van abordar la importància de la col·laboració corporate-startup com a font d'innovació, exposant les noves tendències en aquest àmbit. Així mateix, Jesica Barris, Belén Gallego, Pedro da Silva i Abián Zaya van debatre en una taula rodona per tancar aquest Summit els principals reptes i desafiaments a què s'enfronten els emprenedors XXI.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb prop de 5.000 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,3 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre ACIISI

L'Agència Canària d'Investigació, Innovació i Societat de la Informació (ACIISI) és l'òrgan amb rang de Direcció General encarregat de desenvolupar les competències relatives a les polítiques i programes públics en matèria d'investigació, desenvolupament tecnològic, innovació empresarial i desplegament de la societat de la informació del Govern de Canàries.

Els objectius de l'ACIISI venen marcats per una acció de Govern centrada en el desenvolupament de polítiques de dono suport a empreses i emprenedors que són el que generen riquesa i treball amb dues claus fonamentals: la internacionalització i el coneixement acompanyades d'una Estratègia d'Especialització Intel·ligent, la RIS 3, que compta amb el suport de tot el Parlament ve a determinar el full de ruta del que és l'agenda de transformació soci econòmic de Canàries.