Nota de premsa

L'empresa Ficosterra guanya els Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Ficosterra guanya els Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó

• Ficosterra es dedica a l’elaboració de biofertilizants i agronutrients a base d'algues i microorganismes per al seu ús en agricultura, tant ecològica com convencional.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa Ficosterra ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Castella i Lleó, també participa com a entitat organitzadora l'Institut per a la Competitivitat Empresarial (ICE), que està adscrit a la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Castella i Lleó.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Pilar del Olmo, consellera d'Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó; Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, i José Bayon, conseller delegat d'ENISA, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l'actitud dels emprenedors.

Ficosterra es dedica a l’elaboració de biofertilizants i agronutrients a base d'algues i microorganismes per al seu ús en agricultura, tant ecològica com convencional. Els finalistes han estat:

  • Aquacorp: Desenvolupa solucions tecnològiques innovadores, dirigides a resoldre necessitats relacionades amb els ecosistemes fluvials.
  • Fundeen: Plataforma de crowdfunding que permet als ciutadans d'Espanya invertir en projectes mediambientalment sostenibles i rebre beneficis de les seves inversions. Alhora, els projectes aconsegueixen finançament sense haver de recórrer a les fórmules de finançament tradicionals.
  • Hilo Verde Innovación: Desenvolupa tecnologia que ajuda a conreadors i gestors de superfícies verdes a estalviar costos i millorar la producció i la qualitat. Ofereix un sistema integral de reg intel·ligent automàtic que decideix i aplica per si mateix la quantitat justa d'aigua que necessita la planta, a més d'aportar informació objectiva per al control del cultiu.
  • Limmat Group: Es dedica a proveir noves solucions tecnològiques 4.0 i productes innovadors per a maximitzar l'eficiència en l'operació i manteniment d'infraestructures.

En aquesta edició, han participat 21 empreses de Castella i Lleó.

DayOne Innovation Summit a Castella i Lleó

En la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada al Centre de Solucions Empresarials de la Junta a Arroyo de la Encomienda (Valladolid), l'entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals experts han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats de la comunitat.

Els finalistes dels Premis EmprenedorXXI a Castella i Lleó han participat en una taula rodona sobre els reptes de crear i fer créixer empreses innovadores en aquesta comunitat. Durant la jornada, també s'ha presentat l'estudi "Start-up monitor Iberia", amb les conclusions sobre el perfil de les empreses early stage a Espanya i Portugal realitzat per CaixaBank i l’IESE.

D'altra banda, Karel Escobar (Startupxplore) ha fet una anàlisi de l'evolució de les diferents opcions que tenen els emprenedors quan comencen amb el seu projecte, factors a tenir en compte i quan buscar aquestes alternatives.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre l'Institut per a la Competitivitat Empresarial de Castella i Lleó

L'Institut per a la Competitivitat Empresarial (ICE) és un organisme adscrit a la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó, que dóna suport i serveis a les empreses de la Comunitat. S'estructura en quatre departaments: Finançament, Innovació, Internacionalització i Sòl Industrial i Tecnològic.

L'ens públic ofereix atenció integral a tot emprenedor i empresari disposat a posar en marxa o ampliar un projecte a la Comunitat. Entre els serveis que posa a la disposició del teixit productiu, cal destacar la Llançadora d'Idees Innovadores –per fomentar el desenvolupament i la maduració d'iniciatives emprenedores de caràcter innovador en fases primerenques– o l'Acceleradora de Projectes Innovadors –un programa dissenyat per impulsar negocis amb alt potencial de creixement i ajudar a la seva consolidació.

Ambdues iniciatives s'integren en el Pla d'Acolliment a Startups, que inclou també incentius fiscals per fomentar les aportacions d'inversors interessats a donar suport al desenvolupament de projectes, o les bonificacions als emprenedors en el lloguer d'espais als parcs tecnològics de la Junta.

En matèria de finançament, la Llançadora Financera de Castella i Lleó atén les necessitats de circulant o inversió de les empreses a través d'un ampli catàleg de productes financers de naturalesa pública i privada, habilitats per la Junta, les societats del perímetre de l'ICE (Sodical i Iberaval), les principals entitats financeres del país i altres organismes d'àmbit nacional i internacional.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES