Nota de premsa

L’empresa d’Oviedo Cycle Platform, reconeguda com la start-up més innovadora d’Astúries en els Premis EmprènXXI

16 anys fomentant l’esperit emprenedor

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador dels PEXXI a Astúries amb els representants institucionals

• Els guanyadors han desenvolupat un e-commerce per a marques de moda de luxe, oferint un model de consum totalment nou, tant per a l’usuari com per a la pròpia indústria tèxtil.

• CaixaBank, a través de DayOne, la Conselleria d’Indústria, Ocupació i Promoció Econòmica del Principat d’Astúries, el CEEI i ENISA han organitzat a Astúries l’entrega d’aquests guardons, que aquest any arriben a la seva 16a edició.

 

Cycle Platform ha estat guardonada com la start-up més innovadora del Principat d’Astúries en els Premis EmprènXXI. Es tracta d’un reconeixement impulsat per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i atorgat conjuntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA. A Astúries, l’organització d’aquests guardons compta amb el suport de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Promoció Econòmica del Principat d’Astúries i el CEEI.

Així, l’empresa guanyadora treballa un e-commerce per a marques de moda de luxe en la qual ofereixen un model de consum totalment nou tant per a l’usuari com per a la pròpia indústria tèxtil. Posen a la venda productes nous de temporada, donant al consumidor la possibilitat de retornar-los al final de la mateixa, amb l’objectiu d’allargar al màxim la vida dels productes tèxtils, garantint la seva traçabilitat, per a, al final d’aquesta, certificar el seu reciclatge.

Els Premis EmprènXXI van néixer l’any 2007 amb la voluntat d’impulsar i donar suport a les iniciatives emprenedores, contribuir al desenvolupament de joves empreses amb alt potencial i reconèixer l’impacte social, econòmic i mediambiental que aquests negocis generen en el seu territori. Des de la seva creació, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en metàl·lic i en accions d’acompanyament que han beneficiat a més de 465 empreses.

“Tenim el millor treball del món”

Després d’una votació ajustada, en la qual fins i tot hi ha hagut desempat, finalment la victòria ha estat per l’empresa d’Oviedo Cycle Platform. “Hi ha hagut emoció fins al final i haver pogut sortir guanyador és súper emocionant. Més encara veient les candidatures que s’han presentat, d’un nivell enorme, per la qual cosa la meva enhorabona també a tots els projectes”, explica Daniel Sánchez, CEO de Cycle Platform. “A tots els emprenedors els hi diria que tenim el millor treball del món i que treballem en el que volem i creiem. I el més important és que tinguem iniciativa i ganes per a continuar fent créixer les nostres idees”, apunta l’empresari d’Oviedo. “Aquest premi ens facilitarà uns recursos i ens obrirà unes portes que són fonamentals en aquesta primera fase”, explica el guanyador.

Sobre el germen d’aquest projecte, Sánchez parla d’un equip amb gran experiència. “Tots veníem de diferents multinacionals del món de la moda, però arran de la pandèmia ens vam adonar que els més joves estaven donant valor a altres temes que anaven a més enllà de la pròpia estètica. Volen productes sostenibles i no els hi agrada associar-se a productes d’una indústria que és la segona que més contamina del món. Comencem a treballar en aquesta idea amb grans multinacionals i en uns mesos hem pogut comprovar que estem en el camí correcte ja que són moltes marques les que han tocat la nostra porta”, conclou Daniel Sánchez.

Premis en metàl·lic i formació

El guardó obtingut per Cycle Platform inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Així mateix, també tindran l’oportunitat de participar en l’Investors Day EmprènXXI, una jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades en col·laborar amb l’ecosistema emprenedor i entrarà a formar part de la comunitat AlumniXXI, amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l’inici.

A l’acte d’entrega, que ha tingut lloc al Centre Niemeyer d’Avilés i ha comptat amb la presència de professionals de la Direcció Territorial Nord de CaixaBank i ENISA, entre altres ponents, s’ha realitzat en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit.

Les start-ups asturianes més innovadores

A més de Cycle Platform, a l’esdeveniment han estat presents les start-ups finalistes, que han presentat els seus projectes i han estat reconegudes pels organitzadors per la seva contribució a millorar la societat. Aquestes han estat les empreses finalistes a Astúries:

- Startquake SL: Naturals de Morcin, treballen a la recerca, el desenvolupament, la producció i la comercialització d’un producte basat en el mesurament personalitzat de l’envelliment, utilitzant la potència de la intel·ligència artificial. Però no sols quantifiquen dades biològiques a través de sang, també integren dades digitals mitjançant smartphone o smartwatch i dades personals sobre l’estil de vida i la nutrició.

- Aritium Technologies: Aquesta start-up de Llanera busca transformar la forma en la qual operen els hospitals i les organitzacions sanitàries en tot el món mitjançant el desenvolupament de solucions innovadores que combinen internet de les coses (IoT) i intel·ligència artificial. L’objectiu es optimitzar múltiples processos en l’entorn sanitari com el monitoratge de les constants dels pacients mitjançant l’ús de wereables, fins sistemes de geolocalització  per a centres de majors. Tot perquè els professionals sanitaris puguin dedicar-se de manera més òptima a allò que millor fan, cuidar als pacients.

- Cantàbrica Agricultura Urbana: Aquesta Vertical Farm situada en el centre d’Oviedo i que gràcies a un sistema de cultiu hidropònic en vertical, ús de llums LED i tecnologia d’Agricultura en Ambient Controlat, produeix un ampli ventall de plantes d’interès culinari tot l’any. 

- Ewala: Des de Carreño, aquesta start-up ha desenvolupat tres aplicacions relacionades amb la ciberseguretat, una d’elles ja en el mercat. Treballar amb una tecnologia que és un observatori de fugues d’informació que rastreja la Surface i la deep web en busca d’informació de les empreses.

Foment de l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

La 16a edició dels Premis EmprènXXI ha rebut un total de 1.135 candidatures procedents d’Espanya i Portugal, xifra que representa quasi un 50% més que l’any anterior. D’aquestes més de 1.100 propostes, l’organització en premiarà 19 a nivell territorial: 17 a Espanya (una per comunitat autònoma) i dos a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes).

En paral·lel, també es premiarà a les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals que afronta l’entitat i la societat en general. Les empreses seleccionades obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros i les seves propostes estaran enfocades, concretament, a donar resposta a sis grans desafiaments vinculats al sector financer, les ciutats i pobles sostenibles, la protecció del planeta, la salut, la indústria agroalimentària i el sector del turisme, la restauració i l’oci.

També es lliuraran dos accèssits a l’empresa amb major impacte social i a la innovació més disruptiva.

Així mateix, totes les empreses que s’han presentat als premis tenen accés a sessions formatives online de CaixaBank sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les start-ups. A banda, ENISA ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d’accedir al seu finançament, que està adreçat a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprendedors, Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar a totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).  

A banda, DayOne desenvolupa una labor de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques. D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client. 

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.  

Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació al 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A banda, compta amb un programa d’innovació obert per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per persones emprenedores.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d’ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 milions d’euros.

Durant 2022 el número de préstecs aprovats va ascendir a un total 642 operacions (un 14,6% més que en 2021), per un import de més de 105,5 milions d’euros (13,6% més que en 2021), convertint-se així en la major inversió anual de la seva història amb un número d’aprovacions rècord. Des que ENISA va iniciar la concessió de préstecs participatius, ha invertit més de 1.200 milions d’euros i compta amb més de 8.150 préstecs desemborsats i 7.130 empreses finançades.

Fent créixer a les empreses asturianes

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació del Principat d’Astúries (CEEI Astúries), una associació sense ànim de lucre que dona suport a la posada en marxa i creixement d’empreses innovadores i de base tecnològica a Astúries. Creada per impuls europeu i homologada sota el model BIC europeu - Business Innovation Centre - formant part de la xarxa internacional EBN European Business Network, la més reconeguda pels seus estàndards de qualitat, metodologies i serveis de suport a la emprenedoria i la innovació.

CEEI Astúries rep finançament del Govern del Principat d’Astúries per al desenvolupament del seu Pla d’Activitats i en el marc ACEPPA (Associació de Centres d’Empreses Públiques el Principat d’Astúries) i de l’Institut de Desenvolupament Econòmic del Principat d’Astúries a través de les seves línies "Programa Centres d’Empresa Públiques pels seus serveis de planter d’empreses".

 

NOTÍCIES RELACIONADES