Nota de premsa

L’Associació de Voluntaris de CaixaBank inaugura a Madrid la exposició sobre la tasca humanitària impulsada en favor dels refugiats d'Ucraïna

Inauguració el proper dia 2 a les 17.00 hores de la mostra '3.000km i una porta oberta'

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
-

• El centre 'all in one' de CaixaBank, a la plaça Colón, ofereix una mostra, de lliure accés per al públic, amb més de 200 documents gràfics i audiovisuals de la tasca humanitària realitzada per 400 voluntaris des de l'inici de la guerra.

• En l'acte d'inauguració, es visionarà un documental sobre els combois de trasllat dels refugiats a Espanya impulsats per l'Associació de Voluntaris de CaixaBank i es realitzarà una visita guiada per l'exposició.

• Juntament amb la Fundació Convent de Santa Clara i l'Associació Missatgers de La Pau, l'Associació de Voluntaris de CaixaBank ha organitzat el trasllat de més de 550 refugiats ucraïnesos en el major corredor humanitari creat entre Espanya i Ucraïna des de l'inici del conflicte.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank inaugura el pròxim dia 2 de novembre a les 17.00 hores al centre 'all in one' de Madrid, ubicat a la plaça Colón, l'exposició '3.000KM i una porta oberta', una mostra que documenta els detalls de l'organització i el trasllat a Espanya de més de 550 refugiats ucraïnesos,  el major corredor humanitari creat entre ambdós països arran de la guerra.  L'exposició ha estat dissenyada per 120caracteres, un estudi de disseny gràfic i comunicació, especialitzat en l'àmbit cultural. 

L'exposició, ubicada a la planta baixa de l’edifici i de lliure accés per al públic, reuneix més de 200 fotografies, obra de la fotoperiodista Ana Palacios, així com testimonis audiovisuals de la labor humanitària. Es podrà visitar des d'aquest dimecres dia 2 i fins al 30 de novembre, de dilluns a divendres, fins a les 18:30h. 

'3.000 KM i una porta oberta' mostra la tasca solidària impulsada pels Voluntaris de CaixaBank, que ha suposat la implicació de més de 400 voluntaris, incloent metges, traductors, conductors d'ambulàncies i personal de suport. Tots ells van participar des del mes de març en l'organització i la gestió de 8 combois, la qual cosa va suposar recórrer on total 50.000 quilòmetres mitjançant 10 autobusos i 3 avions charter.  A més, gràcies a l'impuls d'una campanya especial (la campanya "30x15"), es van aconseguir donacions per proveir Ucraïna de 75 ambulàncies medicalitzades, gairebé 200.000 medicaments i 20 cadires de rodes per a l'atenció de ferits sobre el terreny i persones vulnerables. 

En conjunt, aquesta exposició documenta la major acció coordinada d'ajuda a persones refugiades d'Ucraïna, amb el major desplegament fins ara de mitjans humans i materials, que de forma totalment altruista, ha permès gestionar i oferir una via de sortida i reubicació a persones afectades pel conflicte. Dels 550 refugiats traslladats i acollits a Espanya, la majoria han estat dones i nens, però també malalts oncològics que havien hagut d'interrompre els seus tractaments, ferits de guerra, i refugiats civils en situació de vulnerabilitat. 

Acte d'inauguració el dia 2 de novembre 

L'acte d'inauguració se celebrarà el dia 2 de novembre a les 17 hores. Està prevista l'assistència, entre altres persones, de Sor Lucía Caram, de la Fundació Convent de Santa Clara;  integrants de l'Associació Missatgers de La Pau;  representants de Creu Roja i d'INGESA, i més d'un centenar de voluntaris que han col·laborat amb aquest projecte humanitari. També està previst que formin part de l'esdeveniment alguns dels refugiats ucraïnesos que han pogut traslladar-se a Espanya gràcies a la iniciativa de l'Associació de Voluntaris en col·laboració les diverses entitats. 

Durant la presentació, es projectarà un documental amb imatges gravades durant els combois, en el qual es mostren alguns dels moments més emotius i intensos. 

Igualment, durant l'obertura oficial de l'exposició es realitzarà una visita guiada per les 200 fotografies de la periodista i fotògrafa documental Ana Palacios, que donen testimoni dels trasllats, la situació dels refugiats a la seva arribada a la frontera entre Ucraïna i Polònia, el lliurament de les ambulàncies medicalitzades, el reconeixement del Govern ucraïnès a l'ajuda prestada i el moment de l'acollida dels voluntaris a la seva arribada  a Espanya. Així mateix, l'exposició inclou testimonis en vídeo de les persones protagonistes de la iniciativa. 

Altres iniciatives de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank en suport a Ucraïna 

Juntament amb el trasllat de refugiats i ferits de guerra, l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb més de 6.000 membres actius distribuïts per tot el territori nacional, s'ha involucrat en diverses iniciatives a favor de la població civil afectada per la invasió russa d'Ucraïna. 

En paral·lel, i com a part d'aquesta ajuda, CaixaBank ha gestionat i canalitzat 8,4 milions d'euros en donacions, que s'han destinat a l'atenció dels refugiats, en especial per cobrir les seves necessitats bàsiques en la seva arribada al país. D'aquesta quantitat, 5 milions d'euros provenen de clients per a 31 ONG amb programes a Ucrania; 1,12 milions han sigut donats per clients per a la compra d'ambulàncies; altres 1,5 milions s'han donat en forma de medicaments i material sanitari;  430.000 euros han estat donats per empleats i proveïdors; i 400.000 euros provenen de CaixaBank. 

Quant a les mesures relatives a serveis financers, destaca l'exempció de comissions per a les transferències realitzades amb destinació a Ucraïna i països limítrofs, l'ús gratuït dels caixers per a clients de bancs ucraïnesos i la posada en funcionament d'un protocol especial d'atenció a les persones refugiades procedents d'Ucraïna a les oficines. 

S'obre l'Associació de Voluntaris de CaixaBank 

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 17 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat. 

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, més de 6.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant més de 9.000 activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d'altres. 

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

Vídeo compactado de recursos