Nota de premsa

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank i l'IEF formen a més de 13.400 joves espanyols en cultura financera bàsica

Fi de curs del projecte ‘Finances per a Joves’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Tallers d'educació financera per a joves

• Finalitzen els més de 600 tallers del programa ‘Finances per a joves’, un projecte de formació dirigit a estudiants de 4t de l’ESO, impartits a vuit comunitats autònomes.

• Més de 150 Voluntaris de CaixaBank han participat en les sessions de formació a 104 centres educatius per ensenyar als adolescents a administrar un pressupost personal, a prevenir l'endeutament i a invertir i planificar financerament el futur.

• Dins de les iniciatives dutes a terme en matèria d'educació financera, es troba el Concurso Nacional de infografía, que ha premiat a alumnes a Burgos, Múrcia i Màlaga

 

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank i el Instituto de Estudios Financieros (IEF) han presentat el balanç de tancament de curs del projecte ‘Finances per a Joves’, que acaba enguany amb 614 tallers d'educació financera impartits a 13.434 alumnes de 4t de l'ESO en vuit comunitats autònomes. Es tracta d'un projecte consolidat que any rere any amplia el seu abast, ja que l'edició anterior es va tancar amb 521 tallers i 10.361 estudiants.

Aquesta iniciativa té com objectiu millorar la cultura financera dels adolescents, aportant-los coneixements i eines que els permetin prendre millors decisions per al seu futur, i enguany ha comptat amb la col·laboració de les Conselleries d'Educació d'Andalusia, Aragó, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid i Múrcia.

En el projecte han participat 104 centres educatius i instituts i 153 voluntaris, que han estat els encarregats de preparar i exposar les sessions a les aules invertint al voltant de 800 hores. Tots els voluntaris han rebut una formació prèvia, incloent-hi consells pedagògics i una metodologia d'ensenyament per part de l'Institut d'Estudis Financers (IEF).

Des del gener passat, els estudiants d'aquestes vuit comunitats han pogut aprendre assumptes com l'administració dels diners, que els permet gestionar un pressupost i planificar i controlar les despeses quotidianes d'una manera responsable i sostenible; la prevenció en l'endeutament, que els ha mostrat els diferents tipus d'endeutament; o com fer una inversió intel·ligent, on han pogut conèixer el binomi risc/rendibilitat i els avantatges de la diversificació i les finances socialment responsables. A més, s'ha impartit un bloc sobre la planificació financera per al futur, en el qual han vist la importància dels objectius vitals i l'impacte en les decisions financeres.

El Concurso Nacional d’Infografías premia a tres alumnes de Castella i Lleó, Múrcia i Andalusia

Per a aquest curs també s’ha mantingut el Concurso Nacional d’Infografías, un reconeixement als millors treballs dels joves en matèria de comunicació financera, i que té com a objectiu potenciar la creativitat, la innovació i el disseny en aquest àmbit.

El primer premi ha estat per a un alumne de l'IES Juan Martín El Empecinado, d‘Aranda de Duero (Burgos), mentre que el segon guardó ha recaigut en un estudiant del Col·legi Herma de Múrcia i el tercer reconeixement ha distingit a una alumna de l'IES Fuengirola de Màlaga.

Instituto de Estudios Financieros (IEF), pioner en divulgació financera

Des de l’any 2008 l’IEF desenvolupa projectes d’educació financera bàsica a nivell nacional i europeu, dirigits al conjunt de la societat. L’IEF és membre col·laborador del Plan de Educación Financiera promogut pel Banco de España i la CNMV i d’altres fòrums internacionals com l’OCDE i EBTN.

Amb més de 30 anys de trajectòria, l’IEF ha realitzat activitats formatives en les quals han participat més de 120.000 professionals de tots els àmbits del sector. També ha intervingut en projectes de la Comisión Europea i és l’únic membre espanyol de l’Asociación Europea de Institutos Bancarios (EBTN), que integra els 40 instituts de formació financera més prestigiosos de 32 països europeus.

CaixaBank, compromesos amb l'impuls de la cultura financera

Com a part del model de banca sostenible, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest compromís ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d’informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d’ajudar en la presa de decisions responsables sobre l’economia personal i familiar.

A través del ‘Programa Funcas de Estímulo de la Educación Financiera’, impulsat per la Fundación de las Cajas de Ahorro (Funcas) i la Asociación de Cajas i Bancos creats per les Cajas (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l'objectiu de divulgar coneixement i conscienciar a totes les persones sobre la importància d'adquirir una bona cultura financera. A més, impulsa activitats formatives que cobreixen necessitats específiques de joves, majors, emprenedors o persones en situació vulnerable, a través de tallers especialitzats, cursos de formació i conferències.

Sobre els Voluntaris CaixaBank

El programa de Voluntariat CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l’Associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En el darrer any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 6.000 voluntaris han ajudat a més de 170.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, persones majors i medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES