Nota de premsa

La ramadera jaenesa Alicia Valero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Andalusia Oriental

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega del Premi A

• Al capdavant de l'empresa familiar “La Moheda” opta al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

• Valero dirigeix, al costat de la seva família, una finca en el terme municipal de Vilches per a la criança ramadera de l'oví i el boví.

• En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició han participat 691 professionals autònomes, de les quals més de 60 han estat presentades a Andalusia Oriental.

La jaenesa Alicia Valero, directora de la Finca “la Moheda”, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank a Andalusia Oriental. El director territorial de CaixaBank, Juan Ignacio Zafra, li ha fe el lliurament del distintiu.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Alicia Valero dirigeix, al costat del seu marit, el seu germà i la seva cunyada una empresa familiar dedicada a la criança de l'oví i el boví a la localitat jaenesa de Vilches, des del  2008. No obstant això, encara que “La Moheda” té 13 anys de vida, es tracta d'una activitat que ha estat vinculada a la seva família des de fa més de tres generacions i en la que ja estan participant els seus fills activament. La Moheda compta amb uns 2.100 caps de bestiar per al consum humà.

Alicia Valero ha estat seleccionada entre més de 60 candidatures que s'han presentat a Andalusia Oriental. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes, la capacitat de destacar en un sector amb poca accessibilitat per a la dona, el grau d'innovació del seu projecte professional i diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors

En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes.

La jaenesa Alicia Valero optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'un tipus de professional amb una importància creixent en l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és en la que es concentra un superior nombre de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per a fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet)

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES