Nota de premsa

La nova sucursal de CaixaBank a Milà, reconeguda com la 'Millor Iniciativa Bancària a Itàlia 2023' per la Cambra de Comerç Espanya-Itàlia

Nou reconeixement internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
(D’esquerra a dreta) Gianluca Landolina, president de la Càmara de Comerç Espanya-Itàlia; Licia Ronzulli, vicepresidenta del Senato; Claudina Farré, country manager de CaixaBank a Itàlia; i Miguel Fernández-Palacios, ambaixador d’Espanya a Itàlia.

• CaixaBank, present a Itàlia des de fa 20 anys a través d'una oficina de representació, va iniciar la seva activitat com a sucursal bancària a principis d'aquest any.

• Els guardons tenen com a objectiu reconèixer les empreses espanyoles amb presència a Itàlia que destaquen pels seus valors, la seva innovació i la seva capacitat de desenvolupament en el mercat italià.

 

CaixaBank ha estat reconeguda amb el premi a la 'Millor Iniciativa Bancària a Itàlia el 2023' en els premis que atorga cada any la Cambra d'Espanya-Itàlia a empreses excel·lents al país. Els guardons, que celebren enguany la seva dissetena edició, tenen com a objectiu reconèixer les empreses espanyoles amb presència a Itàlia que destaquen pels seus valors, la seva innovació i la seva capacitat de desenvolupament en el mercat italià, contribuint a la percepció positiva de l'empresariat espanyol.

El Consell Directiu de la Cambra, format per executius de les principals empreses espanyoles a Itàlia i d'empreses italianes amb interessos a Espanya, ha reconegut aquest any CaixaBank per l'obertura de la seva nova sucursal al país, amb la qual reforça la seva aposta pel mercat transalpí i pel negoci de la seva divisió de CIB a Europa.

L'entitat va obtenir a principis del 2023 la seva llicència bancària a Itàlia, la qual cosa permet al seu equip al país gestionar els clients de manera local i oferir directament múltiples serveis financers i bancaris per a grans corporacions italianes i multinacionals a Itàlia (large corporates), com ara comptes corrents, dipòsits, finançament a curt i llarg termini,  solucions de circulant, i comerç exterior, entre d'altres.

CaixaBank era present a Milà des de l'any 2000 a través d'una oficina de representació que treballava com a enllaç entre les empreses italianes i multinacionals amb presència al país i l'equip de CIB de CaixaBank a Espanya.

L'obertura d'aquesta sucursal és un pas més en el procés de conversió d'oficines de representació a Europa per sucursals amb llicència bancària, després del cas del Regne Unit, el 2016; d'Alemanya, el 2017; i de França el 2018. CaixaBank suma ja set sucursals operatives al món -Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Polònia i el Marroc-. D'aquesta manera, l'entitat segueix reforçant la seva aposta pel negoci internacional, segons s’estableix en el seu Pla Estratègic 2022-2024.

Presència internacional de CaixaBank

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen a l'exterior, així com a corporacions ubicades als 72 països on CaixaBank dona cobertura a través de més de 200 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.800 bancs corresponsals. Aquesta xarxa representa el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional a Espanya.

Aquesta xarxa està formada per set sucursals -Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Polònia, Portugal i el Marroc-, i per 17 oficines de representació repartides pels cinc continents: Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile),  Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

L'entitat financera compta a més amb dues filials bancàries: el portuguès Banc BPI, que és la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius, i CaixaBank Wealth Management Luxembourg, que es dedica exclusivament a la gestió de patrimonis en múltiples jurisdiccions.

També té dos Spanish Desk a l'austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional d'un banc espanyol certificada per AENOR.