Nota de premsa

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank faciliten que més de 100.000 menors vulnerables tornin a l’escola en més igualtat de condicions

Ambdues entitats lliuren un total de 119.895 kits arreu de l’Estat espanyol, 19.578 a Catalunya, perquè els menors que viuen en llars vulnerables tinguin més possibilitats per aprendre, créixer i construir el seu camí cap a un futur millor.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega kits escolars curs 2020/2021

Ambdues entitats lliuren un total de 119.895 kits arreu de l’Estat espanyol, 19.578 a Catalunya, perquè els menors que viuen en llars vulnerables tinguin més possibilitats per aprendre, créixer i construir el seu camí cap a un futur millor.

Tots els nens i nenes han estat sis mesos sense anar a l’escola a causa de la pandèmia originada per la COVID-19. Durant el confinament, moltes famílies en situació de vulnerabilitat no disposaven de tots els recursos necessaris per continuar treballant en l’educació dels seus fills i filles. A la falta d’un accés normalitzat a l’educació durant aquest temps, s’hi suma el fet que molts d’aquests joves tornaran a l’escola en desigualat de condicions pel fet de no disposar dels materials bàsics necessaris. 

Davant d’aquesta situació d’urgència, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank han decidit col·laborar mitjançant el lliurament d’un total de 119.895 kits de material escolar a nens i nenes de tot Espanya atesos per CaixaProinfància,— el programa de la Fundació ”la Caixa” adreçat a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys— i altres entitats socials que treballen amb els col·lectius més vulnerables i desafavorits de la societat. 

A Catalunya rebran aquests kits un total de 19.578 menors en situació vulnerable, 17.572 dels quals són de la província de Barcelona, 662 de la província de Girona i 592 de la província de Lleida. 

«Treballem, sempre compromesos a aconseguir més equitat, perquè els infants i joves que es troben en situacions difícils disposin de més oportunitats; perquè només l’educació pot transformar el futur de la infància», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, un estoig (amb bolígraf multicolor, llapis, goma i maquineta de fer punta), llapis de colors, retoladors fluorescents, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i una funda arxivador ecològica. 

Aquests lots es distribuiran per les més de 400 entitats socials de tot el país que desenvolupen el programa CaixaProinfància als seus territoris, amb la implicació d’escoles, administracions públiques i la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més extensa del sector a Espanya. També col·laboraran en aquesta campanya els clients que ho desitgin. 

Per una tornada a l’escola amb més oportunitats 

A Espanya, 1 de cada 3 infants pateix pobresa infantil, heretada de pares a fills. Aquesta situació no solament es tradueix en una falta de recursos econòmics, sinó en la dificultat d’accedir a un dret universal: l’educació. Aquesta realitat s’ha vist agreujada per la crisi social i econòmica de la COVID-19, i ha afectat llars que fins ara tenien una certa estabilitat i que inesperadament s’han trobat en circumstàncies més difícils, cosa que ha generat que hi hagi més menors que estiguin en risc de vulnerabilitat. 

Per això, aquest any és més important que mai l’aportació del programa CaixaProinfància que, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs facilita diferents ajudes educatives a famílies vulnerables, com ara reforç escolar o estudi assistit, activitats d’oci i temps lliure, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar. 

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar. 

Els serveis de CaixaProinfància busquen, en cada participant, desenvolupar les competències bàsiques, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit, i impulsar els resultats acadèmics o el rendiment escolar. Amb tot això, també s’espera millorar l’autoestima del menor i enfortir els processos de socialització i inclusió social.

 

NOTÍCIES RELACIONADES