Nota de premsa

La ciberseguretat, una necessitat present davant l'augment de riscos i amenaces

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada de CaixaBank en Barcelona Cybersecurity Congress.

• El nombre de fraus en Internet ha augmentat considerablement en els últims anys i les solucions en ciberseguretat cada vegada més s'estan convertint en una necessitat que ha d'abordar-se de manera urgent.

 

Vivim en una societat en la qual la tecnologia ocupa cada vegada més espai, tant en l'entorn professional com en l'àmbit de les relacions personals. Aquesta creixent presència comporta, inevitablement, l'augment de riscos que amenacen la nostra seguretat en Internet. Per això, és essencial que la societat estigui educada en ciberseguretat i sàpiga quines eines poden utilitzar per reforçar la seva protecció digital. En aquest context, del 21 fins al 23 de maig se celebra el Barcelona Cybersecurity Congress, un dels majors congressos sobre ciberseguretat del món i que reuneix cada any a professionals de la indústria i proveïdors en la capital catalana.

Es tracta d'una ocasió en la qual actors públics i privats poden reunir-se en un mateix lloc per abordar la necessitat d'aconseguir solucions avançades en ciberseguretat i oferir coneixements pràctics, així com solucions en eixos temàtics. Algunes d'aquestes solucions estaran centrades, per exemple, en la capacitació i conscienciació dels empleats, en la incorporació de mesures de seguretat sòlides i en el monitoratge d'amenaces, entre altres. Sens dubte, aquest congrés suposa una gran oportunitat per mostrar a professionals eines i coneixements que reforcin la protecció digital dels usuaris i les empreses, sobretot en un context en el qual els ciberatacs no deixen d'augmentar.

CaixaBank, entitat compromesa amb la ciberseguretat

CaixaBank, a través de la seva filial tecnològica CaixaBank Tech, ha participat per segon any consecutiu al Barcelona Cybersecurity Congress i ha dut a terme diverses ponències i taules rodones per donar a conèixer les millors pràctiques i eines en matèria de ciberseguretat. Una d'elles ha estat una xerrada per explicar les necessitats de la indústria en l'àmbit de la ciberseguretat; així com les claus de REWIRE, un projecte finançat per la Comissió Europea en el qual l'entitat col·labora juntament amb La Salle-URL i altres entitats europees per definir el futur de la formació dels professionals de la ciberseguretat.

Representants de l'entitat també han detallat les complexitats i oportunitats de l'ús de tècniques d'aprenentatge automàtic per la detecció d'amenaces mitjançant intel·ligència artificial generativa.

CaixaBank Tech també ha organitzat un hackathon “Capture The Flag”, que consisteix en un repte amb diferents proves on els assistents han de portar les seves habilitats al límit i resoldre diversos problemes que s'aniran plantejant. Tot això, amb l'objectiu que els participants desenvolupin els seus coneixements en ciberseguretat. I, finalment, ha realitzat una presentació en la qual s'han explorat les possibles vulnerabilitats sorgides de la computació quàntica i el procés de transició que totes les organitzacions hauran de seguir cap a solucions criptogràfiques segures.

La ciberseguretat és una prioritat estratègica per CaixaBank, que durant els últims anys ha invertit de manera contínua en tecnologia i en equips especialitzats per protegir les transaccions digitals dels seus clients de les incidències de seguretat.

En aquest sentit, CaixaBank Tech, la filial tecnològica de CaixaBank que agrupa els equips especialitzats en tecnologia i sistemes del grup financer amb l'objectiu d'impulsar i accelerar els projectes de transformació tecnològica, representa el motor de la transformació tecnològica del grup CaixaBank. El seu paper és clau per la creació i desenvolupament dels productes i serveis del banc, que té més de 20 milions de clients i la base més gran de clients digitals d'un banc a Espanya.

Com a companyia experta en tecnologia, CaixaBank Tech agrupa els equips especialitzats en tecnologia i sistemes del grup financer amb l'objectiu d'impulsar i accelerar els projectes de transformació tecnològica.