Nota de premsa

La cardedeuenca Maite Casademunt, guanyadora en la fase territorial dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank 2022’ a la Direcció Territorial de Barcelona

Reconeixement a l'excel·lència professional i la diversitat en el món empresarial

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta, Maria Alsina (Directora DT Barcelona CaixaBank), i Maite Casademunt (Premi Dona Empresària CaixaBank DT Barcelona)

• La directiva de LOLA CASADEMUNT opta al premi nacional dels guardons de CaixaBank i, amb aquest, a ser una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC Awards 2022, que enguany es lliuraran a Madrid del 13 al 15 de novembre.

• Maite Casademunt formarà part de la “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” a LinkedIn, que reuneix les empresàries premiades en totes les edicions dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’ i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a nivell nacional i internacional.

 

Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de LOLA CASADEMUNT, empresa dedicada al sector de la moda, ha estat seleccionada per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador com a guanyadora de la Direcció Territorial de Barcelona dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank 2022’, que reconeixen el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya; i fomenten les xarxes de contactes entre empresàries líders al món.

Maite Casademunt que, a més d’empresària, és l’alma mater del disseny de la firma, va treballar colze a colze amb la seva mare des de ben jove i, des del 2018, és la propietària i presidenta de la companyia, juntament amb el seu marit, Ferran Espona. A més a més, és la directora creativa de la firma i assegura que “és un orgull rebre aquest reconeixement a la feina que estem fent des de LOLA CASADEMUNT, una firma que va fundar la meva mare fa més de 40 anys i que, després de tots aquest anys, està vivint ara mateix un moment molt dolç ja que estem complint tots els somnis”.

La directiva guardonada afegeix: “En qüestió de tres anys, gràcies a l’entrada del meu marit en l’accionariat, hem professionalitzat la companyia amb la incorporació del directiu Paco Sánchez i un gran equip de professionals al capdavant de cada departament, hem marcat una estratègia de negoci amb objectius clars que ens han fet situar la companyia  a un gran nivell amb la presentació de les nostres col·leccions a les dues passarel·les oficials del país, la 080 Barcelona Fashion  i la Madrid Benz Fashion Week Madrid; ens hem expandit tant a nivell nacional com internacional; i la nostra celebració del 40 anys va coincidir amb el llançament de la nostra primera campanya d’imatge amb una top model com la Nieves Álvarez. Unes fites que ens empenyen a seguir aprenent per seguir desenvolupant projectes enriquidors per la companyia, i creixent de forma ferma i sostenible.”

Maite Casademunt, per la seva condició de guanyadora territorial, formarà part de la nova ‘Comunitat Dona Empresària CaixaBank’, una comunitat virtual operativa a través d'un espai privat a LinkedIn, que es configura com una plataforma per compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives premiades.

La Comunitat, que compta ja amb més de 60 membres, ofereix també accés a experiències exclusives, com a fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

Per a Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, "els ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’, que celebren enguany la seva sisena edició, s'han consolidat en els últims anys pel seu compromís amb l'excel·lència empresarial i el foment de la igualtat d'oportunitats i la diversitat, pilars fonamentals per a l'entitat. Com cada any, és un orgull per a nosaltres reconèixer la trajectòria professional i la capacitat de lideratge d'aquestes dones líders”.

Després de la fase territorial, el jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC, succeint a Inés Juste, presidenta del Grupo Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta de Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grupo Mascaró; i Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grupo Cosentino, totes elles guanyadores nacionals de les passades edicions dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), amb seu a Nova York és una xarxa mundial d'empresàries líders en el seu sector, que sustenten la propietat de les companyies i que cooperen a nivell global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Després de dos anys de conferències en format virtual, enguany està previst que els premis IWEC es lliurin a Madrid del 13 al 15 de novembre, en una trobada en la qual es donaran cita grans personalitats del món empresarial global.

Des de la seva constitució l’any 2007, IWEC ha premiat 460 empresàries amb presència a 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 295.416 llocs de treball i presenten una facturació agregada superior als 41.000 milions de dòlars.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. 

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, i fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l’Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Más mujeres; i al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, des de l’any 2018, CaixaBank està adherida al Codi de EJE&CON de Bones Pràctiques per a la Gestió del Talent i la Millora d ela Competitivitat de l’Empresa,comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius. També és part de l'Aliança STEAM per el talent femení “Nenes en peu de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en l’Índex d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2022.

 

NOTÍCIES RELACIONADES