Nota de premsa

Inaugurada l'exposició 'Una mirada a la historia del baloncesto' al CaixaForum Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Exposició 'Una mirada a la historia del baloncesto' al CaixaForum Madrid

• L'exposició ‘Una mirada a la historia del baloncesto – 82 Copas en imágenes’ ha estat inaugurada aquest divendres al CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36), on podrà visitar-se fins al 17 de febrer. L’obertura d'aquesta exposició, que de la mà de CaixaBank recorre els moments àlgids de la història de la Copa del Rei, ha vingut acompanyada, a més, de la presentació de l'acord entre l’ACB i la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras, que convertirà aquest barri en un indret fonamental durant la Copa del Rei Madrid 2019.

La Copa del Rei 2019 és ja una realitat a Madrid. Com a avançament de la gran festa de l'esport de la cistella, aquest divendres 25 de gener ha estat inaugurada al CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) l'exposició fotogràfica ‘Una mirada a la historia del baloncesto – 82 Copas en imágenes’. En l’esmentada exposició, els visitants podran gaudir, des d'ara fins al 17 de febrer, amb un recorregut audiovisual únic per la història del torneig. A més, tots els assistents podran contemplar el trofeu oficial de la Copa del Rei abans del seu trasllat al WiZink Center el dijous 14 de febrer amb motiu de l'inici de la competició.

En el marc de la inauguració d'aquesta exposició també s'ha presentat l'acord entre l'ACB i la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras que té com a resultat la posada en marxa de la Fan Zone Movistar Barrio de las Letras, que farà d'un dels barris més emblemàtics de Madrid el punt de trobada per als afeccionats que vulguin gaudir al màxim de l'experiència de la Copa del Rei.

L'acte ha comptat amb la presència d'Isabel Fuentes, Directora de CaixaForum Madrid, que ha donat la benvinguda a tots els presents, ha recordat el compromís del centre amb totes les disciplines artístiques i ha celebrat “poder acollir de la mà de CaixaBank i de l'Associació de Clubs de Bàsquet aquesta exposició fotogràfica plena d'història i encant entorn del món de la cistella que permetrà al visitant, aficionat o no, realitzar un recorregut visual pels millors moments d'aquesta competició”.

A continuació, ha pres la paraula José Miguel Calleja, Director General d'ACB, qui s'ha referit a l'exposició com “una bona mostra de l'essència de la Copa del Rei; del que volem que es visqui aquí en el mes vinent de febrer. Per això convidem a tothom a què vingui al CaixaForum Madrid i ho descobreixi”. A més, s'ha referit a l'acord amb la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras: “Ens permetrà presentar una nova oferta d'oci, restauració i allotjament a tots els afeccionats que vulguin viure la Copa del Rei”.

Raimundo Nieves, Vicepresident de la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras, ha valorat l'acord amb l'ACB en els següents termes: “la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras rep amb il·lusió aquesta celebració de l'esport que ens ajuda a donar visibilitat a la nostra feina institucional”.

Finalment, ha pres la paraula Rafael Herrador, Director Territorial de CaixaBank a Madrid, qui, en nom d'un dels patrocinadors principals de la competició, ha destacat que “és una enorme satisfacció poder impulsar activacions de patrocini tan espectaculars com la que presentem avui aquí. Per a CaixaBank, entitat compromesa històricament amb aquest esport, amb el qual compartim valors humans i estratègics, és un orgull ser partícips de l'impuls del basquetbol al nostre país”.

La presentació ha comptat, a més, amb una visita guiada de l'exposició per a tots els assistents, que han estat els primers a poder gaudir d'una experiència que ajudarà els aficionats a comprendre el significat de la Copa del Rei.

Una mirada a la història del bàsquet

L'exposició fotogràfica sobre la Copa del Rei de bàsquet és un marc imprescindible per comprendre l'evolució d'aquest esport i la transcendència d'un dels tornejos esportius més antics i influents en l'actualitat; no només d'Espanya, sinó també a nivell internacional.

Des de l'eufòria de Kevin Magee (1984) i Andrés Nocioni (2015) fins als duels històrics de Fernando Martín i Audie Norris (1989), que van marcar època. El record al primer campió, el Rayo (1933). El ‘manteig’ a Pedro Ferrándiz (1975), que va guanyar més Copes que ningú. La fraternal abraçada d'Alfonso i Felipe Reyes (2000) i la tensió en el xoc de titans entre Tony Massenburg i Ramón Rivas (1994).

‘Una mirada a la historia del baloncesto – 82 Copas en imágenes’ és un exercici de memòria i nostàlgia. També una ocasió immillorable perquè els no iniciats coneguin la història més rellevant de la competició que omplirà Madrid de l'esperit cosmopolita i lúdic del bàsquet. Un testimoniatge i homenatge a la Copa del Rei, torneig que continua ensenyant múscul a cada edició.

Acord entre l'ACB i la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras

L'acord entre l’ACB i la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras té com a resultat la Fan Zone Movistar Barrio de las Letras. Els carrers del madrileny Barrio de las Letras, que respiraran bàsquet pels quatre costats durant la Copa del Rei, acolliran diferents activitats que donaran encara més múscul a una setmana màgica. D'aquesta manera, el barri es convertirà en un enclavament idoni on grans i petits s'oblidaran de les seves edats i els seus equips per convertir-se en una sola afició que farà de la Copa una experiència única i irrepetible.

Per a això, ha resultat clau el suport de la Asociación de Comerciantes Barrio de las Letras, una entitat consolidada, dinàmica i executiva creada el 2005 que forma part activa de la vida diària del Barrio de las Letras, desenvolupant un projecte constant de dinamització i regeneració d'aquest.

 

NOTÍCIES RELACIONADES