Nota de premsa

imagin rep el Reconeixement go! ODS del Pacte Mundial de l'ONU Espanya pel seu projecte d'emprenedoria en sostenibilitat per a joves

Premi als projectes més innovadors amb impacte a l'Agenda 2030

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
4ª edició d’imaginPlanet Challenge.

• imaginPlanet Challenge, el projecte d’imagin dirigit a estudiants interessats a desenvolupar idees d’emprenedoria que ajudin a combatre el canvi climàtic, ha estat reconeguda en la categoria ODS8 per fomentar la sostenibilitat i impulsar l’emprenedoria entre els més joves.

• Aquests guardons, que celebren la seva IV edició, reconeixen i donen suport als projectes que contribueixen als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

• imagin és un referent digital en l’àmbit de la sostenibilitat i l’impacte social i, a través d’imaginPlanet, desenvolupa productes, serveis, continguts, acords i iniciatives que ajuden a millorar el planeta i la societat.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ha estat premiat en la IV edició dels Reconeixements go! ODS, promoguts pel Pacte Mundial de l'ONU Espanya i per la Fundació Rafael del Pino, pel seu programa de creació d'idees d'emprenedoria en sostenibilitat per a joves, imaginPlanet Challenge. El projecte ha estat reconegut en la categoria 'ODS8: Treball decent i creixement econòmic inclusiu'.

Aquests premis distingeixen els projectes més innovadors amb impacte en l'Agenda 2030. En aquest context, el projecte d'imagin ha estat premiat per la seva contribució a generar un impacte positiu en el planeta i per donar veu i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores.

El programa imaginPlanet Challenge, que assoleix enguany la seva quarta edició, està adreçat a joves estudiants d'universitats i centres de Formació Professional que desitgin desenvolupar idees d'emprenedoria per combatre el canvi climàtic. Des de la seva creació, més de 5.000 joves han participat i algunes de les iniciatives presentades ja s'han constituït com a empreses i han aconseguit rondes de finançament i ajudes de fons europeus.

Rècord d'iniciatives

Els Reconeixements go! ODS, que celebren la seva quarta edició, han aconseguit enguany rècord de participació, amb la presentació de 506 iniciatives. Cada any es lliuren 17 reconeixements, un per cada ODS i els criteris per designar els guanyadors tenen a veure amb la capacitat d'impacte, la difusió que es fa de l'Agenda 2030 i el treball en aliances.

En aquest sentit, imaginPlanet Challenge ha estat guardonat en la categoria ODS8, que reconeix aquells projectes que promouen el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva, i el treball decent per a tothom.

La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar ahir a l'Auditori Rafael del Pino a Madrid; i va comptar amb la intervenció de Manuel Maqueda, professor de Programes Especials d'Economia circular Aplicada i d'Economia Regenerativa a la Universitat de Harvard i CEO de SUPER, i de Patricia Gabaldón, directora acadèmica i professora d'economia de l'IE University. Per part d'imagin, va recollir el premi Anna Canela, Chief Growth and Engagement Officer d'imagin.

4a edició d'imaginPlanet Challenge

El projecte imaginPlanet Challenge assoleix enguany la seva quarta edició. Els interessats a participar poden presentar-se organitzats en equips de tres persones i inscriure's a través del web del programa fins a juny de 2024. Durant tot el període d'inscripcions es duran a terme sessions en universitats per promoure la iniciativa entre els estudiants.

Tots els participants, a mesura que es van inscrivint al programa, reben formació, a través de sessions telemàtiques i píndoles formatives sobre sostenibilitat i emprenedoria, així com accés a eines i recursos que puguin ajudar-los a donar forma a les seves idees a través del mètode Lombard, basat en el Design Doing.

Un cop tancat el termini per presentar candidatures, un jurat, integrat per experts interns i externs referents en sostenibilitat, seleccionarà els 10 projectes finalistes. Entre aquests, s'escollirà l'equip guanyador, que podrà gaudir d'una estada a Silicon Valley, on participaran durant 10 dies en un programa d'incubació del seu projecte i visitaran empreses com Netflix, Google HQ, Instagram, X, IDEO, entre d'altres, i rebran formació de les universitats de Stanford i Berkeley.

Al setembre, l'equip guanyador presentarà el seu projecte en una sessió format Demo Day davant inversors i organitzacions de referència de l'ecosistema emprenedor. El projecte comptarà amb el suport d'imagin també en la fase d'acceleració per aconseguir que surti endavant i es converteixi en una iniciativa capaç de generar impacte positiu al planeta.

Amb aquest reconeixement, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. imagin ha aconseguit connectar, de forma innovadora i en un entorn digital a través de la seva app, amb les inquietuds sostenibles d'una comunitat d'imaginers que avui ascendeix a més de quatre milions de persones. L'imaginPlanet Challenge forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través d'imaginPlanet, desenvolupa per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat.

Aquest compromís ha posicionat a imagin com a referent en l'àmbit de la sostenibilitat i l'impacte social. El juliol del 2020, imagin es va convertir en la primera plataforma de serveis financers mobile only a obtenir la certificació B Corp, un reconeixement que situa el neobanc entre les millors empreses del món que utilitzen el seu potencial per impactar en positiu.

Més de 4 milions d'imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden els seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4'4 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

A més, l' aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l'han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES