Nota de premsa

imagin recull la primera tona de residus de la mar a través dels ‘Seabins’ instal·lats a diferents ports del país

En el marc del seu compromís amb el medi ambient

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Cada ‘imagin Seabin’ recull una mitjana de 2,23 kg de plàstics al dia

• En els últims mesos, els contenidors marins flotants d’imagin han retirat de la mar més d'una tona de residus i es preveu que cada any recullin al voltant de 10 tones.

• Avui s'ha instal·lat el setè ‘imagin Seabin’ a Las Palmas de Gran Canaria, que se suma als que ja formen part d'altres sis ports espanyols.

• imagin materialitza la seva aposta per la sostenibilitat a través d‘imaginPlanet, el programa mitjançant el qual desenvolupa iniciatives per generar un impacte positiu al planeta i en el conjunt de la societat.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ha recollit una tona de residus de la mar a través dels contenidors marins flotants que ha instal·lat en els últims mesos a diferents ports espanyols. Els dispositius, denominats ‘imagin Seabins’, han aconseguit retirar de les aigües espanyoles més d'una tona de plàstics, restes flotants i microfibres en tan sols uns mesos. Es preveu que cada any aquests dispositius recullin fins a 10 tones de residus de la mar.

Aquesta fita coincideix amb la instal·lació del setè ‘imagin Seabin’ que s'ha inaugurat avui a Las Palmas de Gran Canaria, concretament a la marina del Real Club Náutico de Gran Canaria. El projecte va arrencar a l'octubre de l’any 2021 al Port de Barcelona i durant aquests últims mesos s'han instal·lat ‘imagin Seabins’ a València, Maó, Getxo, Gijón i Cartagena. Totes aquestes ciutats ja compten amb el dispositiu en ple funcionament i han recollit una mitjana de 2,23 kg de plàstics al dia. Durant les pròximes setmanes, està previst que imagin instal·li Seabins a altres ports del país.

El dispositiu funciona com un contenidor d'escombraries flotant que es col·loca als ports a nivell d'aigua i, mitjançant un sistema elèctric de baix consum, succiona l'aigua des de la superfície i aquesta passa a través d'una bossa de captura situada en el seu interior. El Seabin bombeja novament l'aigua al port i deixa les deixalles atrapades en la bossa de captura, que té capacitat de contenir fins a 20 kg de residus, macro i microplàstics, microfibres i fins i tot combustible, i es pot buidar diverses vegades al dia.

El projecte s'articula a través d‘imaginPlanet, el programa d‘imagin que desenvolupa productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu al planeta i en el conjunt de la societat. A través d‘imaginPlanet s'activen projectes de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones o organitzacions als qui imagin presta el seu suport. La iniciativa ‘imagin Seabin’ es desenvolupa en col·laboració amb Blue Carbon, un projecte que treballa per protegir la mar, reduir les emissions de CO₂ i mitigar l'emergència climàtica.

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

A través d'aquesta iniciativa, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. El pla de sostenibilitat d‘imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació.

En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d‘imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment del més alts estàndards d’acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació.

3,7 milions de imaginers

imagin és una plataforma d’estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 3,7 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d‘imagin s'organitzen entorn a cinc grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que li han convertit en líder bancari pel públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l’app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES