Nota de premsa

imagin premia un projecte de tres estudiants per generar combustible a partir de l'hidrogen de l'aigua

Segona edició de l‘imaginPlanet Challenge, programa d'emprenedoria per a joves amb idees per mitigar el canvi climàtic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Atom és un projecte ideat per Marcel Rovira, Anna Martin i Lucas Vicen.

• Atom es concep com un dispositiu capaç de generar i emmagatzemar combustible per a llars i empreses a partir d'hidrogen extret de l'aigua.

• imagin portarà als premiats a Silicon Valley durant el mes de juliol per rebre formació per al desenvolupament de la seva idea i conèixer centres d'innovació de referència, amb visites a empreses com Google, Apple, Netflix i Meta, entre d´altres.

• Més de 1.700 joves de tota Espanya han participat en la segona convocatòria organitzada per imagin per impulsar idees d'emprenedoria capaces de generar un impacte positiu en el planeta.

 

Atom, un projecte de generació de combustible a través de l'hidrogen de l'aigua, ha resultat guanyador de la segona edició de l’imaginPlanet Challenge, la iniciativa d’imagin que dona suport a joves amb idees d'emprenedoria per mitigar el canvi climàtic. A través d'aquest programa, imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ofereix formació i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores perquè puguin desenvolupar projectes capaços de generar un impacte positiu en el planeta.

El projecte guanyador, ideat per tres estudiants barcelonins, ha resultat triat entre els 500 equips inscrits en l’imaginPlanet Challenge, que en aquesta edició ha comptat amb més de de 1.700 joves participants. Durant els últims sis mesos, imagin ha ofert a tots ells un programa de formació especialitzada a través de sessions presencials i telemàtiques sobre sostenibilitat i emprenedoria, i ha posat a la seva disposició eines i recursos per donar forma a les seves idees.

D'entre tots els participants, imagin ha seleccionat 10 equips finalistes, que han presentat els seus projectes davant un jurat d'experts format per professionals vinculats a empreses de referència en sostenibilitat i membres de l'equip d’imagin. La iniciativa ha comptat a més amb la implicació d'un total de 4.800 imaginers, que han votat el seu projecte favorit a través dels canals digitals. Finalment, el jurat professional i els usuaris de l'app d’imagin van triar com a idea guanyadora d'aquesta segona edició de l’imaginPlanet Challenge a Atom, el projecte ideat per tres estudiants d'enginyeria de Barcelona: Lucas Vicen (19 anys), Anna Martin (20 anys) i Marcel Rovira (20 anys).

Després d'alçar-se amb el guardó, com a punt de partida per arrencar la fase d'incubació del projecte i crear el seu producte mínim viable (MVP), l'equip de Atom tindrà l'oportunitat de viatjar durant el mes de juliol a Silicon Valley, concretament al centre d'innovació d’Imagine Creativity Center, dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer. Durant 10 dies, els creadors d‘Atom participaran en un programa d'incubació del seu projecte, visitaran empreses com Google, Pixar, Airbnb, Twitter, Meta, Apple, Netflix, entre altres, i rebran formació de les universitats de Stanford i Berkeley.

Després del procés d'incubació que arrenca a Silicon Valley, Atom presentarà el seu projecte en una sessió en format Demo Day davant inversors, business angels, plataformes acceleradores i organitzacions de referència de l'ecosistema emprenedor.

El projecte comptarà amb el suport d‘imagin també en la fase d'acceleració per impulsar-lo i contribuir al fet que es converteixi en una iniciativa capaç de generar impacte positiu en el planeta, en la línia dels dos projectes guanyadors de la primera edició de l’imaginPlanet Challenge, EcoDeliver i Kidalos, que ja formen part de l'ecosistema emprenedor i s'han constituït com a empreses.

Atom: combustible a partir hidrogen de l’aigua

El projecte es concep com un dispositiu generador i emmagatzemador de combustible d'hidrogen disponible a qualsevol hora del dia. El dispositiu utilitza energia renovable per separar l'aigua en els seus dos components, oxigen i hidrogen. A continuació, l'hidrogen extret s'emmagatzema per utilitzar-se quan sigui necessari com a font d'energia combustible. L'hidrogen conté tres vegades més energia que la benzina i, quan es crema, es torna a convertir en aigua, generant zero emissions de CO2.

Atom és un projecte ideat per adaptar-se a les necessitats dels usuaris, ja sigui a una casa particular o en un negoci, sent una idea escalable a nivell global. L'objectiu del projecte és accelerar la transició cap a les energies renovables amb la condició de posar fi al canvi climàtic.

Esment especial al projecte Flou

D’entre els 10 equips finalistes de la segona edició de l’imaginPlanet Challenge, imagin i el jurat del programa van reconèixer amb un esment especial el projecto Flou, dels estudiants de l’Universidad Loyola (Sevilla), Almudena Dujat, Julia Polo i Pedro Roble.

Flou és una idea vinculada a reduir el desaprofitament alimentari i es concep com una nevera intel·ligent que controla la caducitat dels productes, i, en funció d'això, recomana un consum preferent.

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

L’imaginPlanet Challenge forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través d’imaginPlanet, desenvolupa per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d'aquesta iniciativa, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. El pla de sostenibilitat de imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació.

En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d‘imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis mobile only a aconseguir aquesta certificació.

3,7 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 3,7 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s'organitzen entorn a cinc grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l’aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que li han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l’app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES