Nota de premsa

imagin posa en marxa una estratègia de sostenibilitat per convertir-se en referent digital d'actuació mediambiental

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
imaginPlanet, àrea temática de continguts i serveis de l’aplicació mòbil imagin

• Mitjançant imaginPlanet, la plataforma difondrà informació sobre acords, iniciatives i continguts, propis i de tercers, que tenen un impacte positiu en el planeta i en la societat.

• Les campanyes comercials oferiran incentius com reforestacions o contribucions a iniciatives solidàries, i es crearà una línia de productes 100% sostenible.

• imagin està ultimant la concessió del segell "B Corp", que certifica que l'organització del negoci compleix amb els més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial.


imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida per a joves de CaixaBank, posa en marxa una estratègia de sostenibilitat amb l'objectiu de consolidar, des dels inicis de la seva activitat, un model d'actuació ambiental referent en l'entorn digital, amb el mínim impacte i obert a canalitzar suports per a iniciatives socials i empresarials de tercers que beneficiïn el medi ambient i a la societat.

Concretament, imagin se centrarà en donar suport a cinc dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l'ONU a l'Agenda 2030: ciutats i comunitats sostenibles (objectiu 11); producció i consum responsables (objectiu 12); acció pel clima (objectiu 13); vida submarina (objectiu 14), i vida d’ecosistemes terrestres (objectiu 15).

Des del punt de vista dels usuaris, aquesta estratègia de sostenibilitat es plasma, principalment, en el llançament d'imaginPlanet, una àrea temàtica de continguts i serveis que des d'avui passa a estar integrada dins de l'aplicació mòbil imagin (dirigida als usuaris majors de 18 anys). A través d'imaginPlanet s'agruparan informacions i continguts d'interès sobre sostenibilitat, i també s'informarà de projectes de suport a causes socials i mediambientals, bé propis, bé impulsats per persones o organitzacions als que imagin pugui donar el seu suport.

A més del llançament de imaginPlanet, la plataforma aplicarà criteris de sostenibilitat a tota la seva estratègia comercial i les seves pautes d'actuació. Per exemple, els incentius per a nous clients substituiran el tradicional obsequi per accions sostenibles, com reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, imagin desenvoluparà tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. 

Accions de llançament

Entre les primeres accions que es desenvoluparan a imaginPlanet, cal destacar el projecte de reforestació d'una muntanya situat al terme municipal de Las Rozas de Valdearroyo (Cantàbria), que va patir un incendi l'any 2016. Per liderar la iniciativa i difondre-la entre la comunitat de imaginers, la plataforma digital s'unirà amb el fotògraf, viatger i influencer digital Daniel Illescas, qui a partir del pròxim 25 de juliol, recorrerà el nord d'Espanya en bicicleta fins arribar a la muntanya càntabre, en què imagin plantarà un arbre per cada quilòmetre recorregut pel popular influencer.

D'altra banda, imagin col·laborarà amb el navegant Didac Costa, l'únic espanyol a participar en dues edicions consecutives de la Vendée Globe 2020, la regata de tornada a el món en solitari, sense escales ni assistència, a bord del vaixell insígnia de la IOC- UNESCO, "One Planet One Ocean". Durant la seva preparació i travessia, Dídac compartirà, de primera mà a través de imaginPlanet la realitat mediambiental dels oceans i la importància de conservar-los.

En matèria d'alimentació, imagin inicia també un projecte de col·laboració amb Too Good To Go, moviment Europeu que lluita contra el malbaratament alimentari i que a través d'una app connecta a establiments que tenen excedent de menjar amb usuaris que compren aquest menjar a preu reduït perquè no es malgasti. Mitjançant aquest acord es crearan continguts digitals de conscienciació al voltant del malbaratament d'aliments. A més, està previst posar en marxa accions en format repte que animin a la comunitat d’imaginers a salvar aliments i evitar que es malbaratin. 

imagin, un model sostenible

El pla de sostenibilitat d’imagin també implica que tot el model de negoci i organització estigui compromès amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. En aquest sentit, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promourà internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i promourà la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El compromís amb la sostenibilitat d’imagin també es percep en les pròpies oficines de l'empresa, en què s'ha instaurat una cultura paperless i non-plastic. A més, entre els empleats es promou la mobilitat eco-friendly, amb un pàrquing per a bicis i patinets elèctrics, i es posaran en marxa programes de col·laboració de la plantilla amb organitzacions compromeses amb la sostenibilitat.

Gràcies al disseny d'aquest model de sostenibilitat, imagin està ultimant la concessió del segell B Corp, el certificat internacional que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. Les empreses certificades per B Corps incorporen un requeriment legal per tenir en compte en la presa de decisions als seus treballadors, clients, proveïdors, comunitat i medi ambient, el que està accelerant un canvi cultural global que busca redefinir l'èxit empresarial i construir una economia més inclusiva i sostenible.

2,6 milions d’imaginers

imagin, que va presentar la seva nova etapa el passat 17 de juny, és una comunitat digital d'estil de vida en la qual els seus usuaris poden trobar continguts digitals, experiències i serveis exclusius, financers i no financers.

Amb 2,6 milions d'usuaris, ofereix tres aplicacions mòbils totalment adaptades als interessos dels més joves, des de la seva infància fins a l'edat adulta: imaginKids (de 0 a 11 anys, amb focus en l'educació financera); imaginTeens (per a adolescents de 12 a 17 anys) i imagin (a partir de 18 anys).

Els continguts digitals de imagin s'organitzen al voltant de cinc grans àrees temàtiques: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges, amb acords amb Booking, eDreams o Hoteles.com, o la mobilitat urbana, amb eCooltra, Rentalcars, Reby o Bip & Drive.

Finalment, l'aplicació imagin desenvolupa l'oferta de productes financers per a cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que l'han convertit en líder bancari per al públic Millennial: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES