Nota de premsa

imagin organitza l’imaginPlanet Challenge, un programa de creació d'idees d'emprenedoria contra el canvi climàtic

Iniciativa de formació i ajuda al desenvolupament de projectes per a joves amb un itinerari de diversos mesos de durada

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
imagin genera serveis i continguts sobre sostenibilitat a través de la seva àrea temàtica imaginPlanet

• Personalitats i “influencers” vinculats a la sostenibilitat col·laboraran impartint formació accessible a tots els inscrits.

• Els participants, organitzats en equips de tres persones, poden inscriure's a través de l’“app” i la web d’imagin

• Els tres millors projectes tindran l'oportunitat de participar en una estada a un “ecolab” europeu i l'equip guanyador comptarà amb el suport d’imagin per fer realitat la seva idea.

• imagin materialitza la seva aposta per la sostenibilitat a través d’imaginPlanet, l'àrea temàtica de la plataforma que desenvolupa continguts i serveis d'impacte positiu en el planeta i en la societat.


imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida per a millennials, posa en marxa  l’imaginPlanet Challenge, un programa dirigit a joves que vulguin desenvolupar idees d'emprenedoria que ajudin a combatre el canvi climàtic. La iniciativa compta amb la col·laboració d'experts en lideratge, com la co-fundadora i presidenta d’Holaluz, Carlota Pi; la CEO de la start-up We Are Knitters, Pepita Marín; i la formadora internacional d'emprenedors, Marta Emerson. També s'involucraran altres personalitats i influencers vinculats a la sostenibilitat, com Alex Puértolas, Marta Sofía Altuna o Mireia Oteros.

El principal objectiu de l’imaginPlanet Challenge és contribuir a crear projectes que busquin generar un impacte positiu en el planeta i donar veu i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores.

L’imaginPlanet Challenge, organitzat en diverses fases, s'inicia ara amb la convocatòria d'inscripcions, i s'estendrà fins al mes de setembre. Els interessats a participar podran inscriure's a través de l'app i de la web d’imagin fins al proper 19 de maig, i hauran de presentar-se organitzats en equips de 3 persones.

A partir d'abril, s'iniciarà la fase de formació, que rebran tots els participants que es vagin inscrivint en la iniciativa. Durant aquesta fase imagin oferirà sessions telemàtiques sobre sostenibilitat i emprenedoria, així com accés a eines i recursos perquè puguin ajudar a donar forma a les seves idees a través d'una metodologia basada en el Design Doing. Durant tot el període d'inscripcions, a més, es duran a terme sessions en universitats per promoure la iniciativa entre els estudiants.

Finalitzada la formació, els equips presentaran les seves idees. Les 10 millors passaran a una fase de presentació formal de les propostes, que podran ser votades tant pel públic com per un jurat d'experts.

Els tres equips amb millor valoració passaran a la fase final, durant la qual podran gaudir d'una estada d'incubació de la seva idea a un ecolab d'una ciutat europea per poder crear el seu producte mínim viable (MVP). Al setembre, els finalistes presentaran els seus resultats en una sessió format Demo Day en la qual es triarà al guanyador. Aquest comptarà amb el suport d’imagin en l'acceleració del projecte per aconseguir que aquest tiri endavant i es converteixi en una peça capaç de generar impacte positiu en el medi ambient.

Aquest nou programa s'articula a través d’imaginPlanet, l'àrea temàtica d’imagin a través de la qual es generen continguts d'interès sobre sostenibilitat i s'activen iniciatives i projectes de suport a causes socials i mediambientals, siguin pròpies o impulsades per persones o organitzacions als qui imagin presta el seu suport. 

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

Amb l’imaginPlanet Challenge, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. El pla de sostenibilitat d’imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. La plataforma desenvolupa tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat, que materialitza a través de la seva àrea temàtica imaginPlanet.

En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only en aconseguir aquesta certificació.

3 milions d’imaginers

imagin és una plataforma digital dedicada a oferir als millennials serveis digitals, financers i no financers, que els ajudin en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de més de 3 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s'organitzen entorn de cinc grans àrees temàtiques: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

Finalment, l'aplicació imagin desenvolupa l'oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic millennial: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.