Nota de premsa

imagin oferirà hipoteques per a joves amb el suport de la Comunitat de Madrid

Signatura del conveni d’adhesió a la iniciativa ‘Mi Primera Vivienda’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Paloma Martín, consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid, i Rafael Herrador, director territorial de Madrid Metropolitana de CaixaBank.

• El director territorial de Madrid Metropolitana de CaixaBank, Rafael Herrador; la consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid, Paloma Martín; i el conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, signen el primer conveni de col·laboració entre entitats financeres i el Govern autonòmic madrileny per impulsar l'accés a l'habitatge a menors de 35 anys.

• Amb el suport de la Comunitat de Madrid, imagin podrà reforçar el finançament en condicions avantatjoses i per sobre del 80% del valor de l'immoble a joves que vulguin adquirir el seu primer habitatge.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida per a joves impulsada per CaixaBank, ha participat avui en la signatura del primer conveni entre entitats financeres i la Comunitat de Madrid per afavorir l'adquisició d'un primer habitatge per part de persones menors de 35 anys i residents en qualsevol municipi de la regió.

El director territorial de Madrid Metropolitana de CaixaBank, Rafael Herrador; la consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid, Paloma Martín; i el conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, han subscrit un acord de col·laboració gràcies al qual els joves que vulguin accedir a un primer habitatge en propietat podran fer-ho amb una hipoteca en condicions avantatjoses oferida per imagin i amb finançament per sobre del 80% del valor de l'immoble.

Per al director territorial de Madrid Metropolitana de CaixaBank “aquesta col·laboració amb la Comunitat de Madrid és un suport important per millorar les condicions de finançament de joves que volen fer realitat un projecte tan important com és la compra del seu primer habitatge. La nostra entitat és líder en crèdit hipotecari i també en serveis financers per a joves, a través d’imagin, i, com a coneixedors de tots dos mercats, creiem que treballar conjuntament amb les institucions fa possible ampliar el nombre de persones que poden plantejar-se ser propietaris de la seva casa per primera vegada i, a més, fer-ho en condicions summament avantatjoses”.

Per la seva part, Paloma Martín, consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid, ha destacat que “a l'Executiu autonòmic sabem que l'habitatge és un assumpte de màxima importància, sobretot per a les persones d'aquesta franja d'edat que són els que més difícil hi tenen l'accés”. Per això, ha explicat, “no hem parat de buscar solucions que els permetin iniciar un projecte de vida ple d'oportunitats i llibertat”.

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha volgut “agrair a les entitats financeres i felicitar-les per la seva perspicàcia i encert en l'adhesió a aquest conveni i permetre que tiri endavant”. Fernández-Lasquetty ha afegit que “Madrid té un mercat immobiliari gran i actiu, que juntament a l'eliminació de mesures regulatòries que ha dut a terme la Conselleria d'Habitatge, ofereix més varietat i capacitat d'elecció a les persones que volen comprar o llogar el seu habitatge. En definitiva, facilitar-ne l'accés al mercat immobiliari”.

Les millors condicions de finançament per a cada hipoteca

Una de les principals dificultats a la qual es solen enfrontar els joves durant el procés de compra d'un habitatge és que, encara que comptin amb una situació de solvència econòmica suficient per assumir les quotes mensuals d'una hipoteca, no han aconseguit encara acumular un estalvi suficient per cobrir la diferència entre el finançament que ofereix el banc i el cost de l'habitatge. El que és habitual en el mercat és que un crèdit hipotecari aporti, com a màxim, un 80% del valor de l'immoble.

Amb aquesta col·laboració, imagin podrà reforçar les condicions per oferir finançament per sobre del 80% del valor de l'immoble a joves que vulguin adquirir el seu primer habitatge, a través del suport de la Comunitat de Madrid, que avalarà la part del crèdit que sobrepassi aquest 80%. El percentatge exacte s'establirà de manera particular en cada cas, en funció del perfil del client i de l'estalvi que aquest pugui aportar. Aquest aval consisteix en un dipòsit que la Comunitat de Madrid realitzarà en un compte de CaixaBank per cada compravenda acollida al programa. A mesura que es vagi amortitzant el préstec hipotecari, la Comunitat de Madrid anirà retirant aquests fons.

Per beneficiar-se de les condicions establertes en el conveni entre imagin i la Comunitat de Madrid, és necessari ser menor de 35 anys, residir en la Comunitat, no disposar d'un altre habitatge en propietat i acreditar que l'ús de l'immoble serà el de residència habitual. Així mateix, el preu de la casa, sense incloure les despeses i els impostos de la compravenda, ha de ser d'un màxim de 390.000 euros. La sol·licitud i la gestió es realitzaran de forma íntegrament en línia, a través d´imagin. El procés estarà disponible en les pròximes setmanes.

Sobre imagin

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d´imagin s'organitzen entorn a sis grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que li han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.