Nota de premsa

Gonzalo Gortázar aposta per fer servir els fons europeus “de la manera més productiva possible” per accelerar el creixement econòmic

Intervenció del conseller delegat de CaixaBank en l’Spain Investors Day

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar, junt a altres participants en l’Spain Investors Day

• Recorda l'efecte multiplicador que tindran els Next Generation de la Unió Europea al sumar inversió privada i finançament.

• Pel que fa a les perspectives macroeconòmiques per al 2022, Gortázar ha afirmat que el creixement del PIB esperat se situa al voltant del 5,5%, inclòs l'impacte que ómicron tindrà durant el primer trimestre.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat avui la importància que els Fons Next Generation EU tindran per a l'economia espanyola, ja que  “actuaran com un catalitzador”, i ha considerat necessari que les ajudes es facin servir “de la manera més productiva possible” perquè permetin accelerar el creixement.

Durant la seva participació en la XII Edició de l'Spain Investors Day, en el marc d'una taula rodona organitzada per la Fundación SERES, el conseller delegat de CaixaBank ha assegurat que “és important que els fons arribin a temps, però és molt més important que arribin bé”.

Els fons europeus, que suposaran una inversió a Espanya de 70.000 milions d'euros, seran una “gran ajuda”, ha assegurat Gortázar, per afegir que és fonamental que “aquesta inversió es faci de la manera més productiva possible i que acceleri el creixement de l'economia”.

“Per això, és consubstancial que hi hagi un efecte multiplicador, és a dir, que als fons d'Europa s'uneixi inversió privada i finançament bancari o dels mercats”, ha afegit. Per tot això, ha reiterat que “és més important fer-ho bé que fer-ho ràpidament”.

Evolució econòmica

Pel que fa a les perspectives macroeconòmiques per al 2022, Gortázar ha afirmat que hi ha una recuperació econòmica clara, ja que el creixement del PIB esperat se situa al voltant del 5,5%, després de tancar l'exercici 2021 amb una alça del 4,8%. D'aquesta manera, el creixement econòmic en l'acumulat dels dos anys seria superior al 10%.

Respecte a l'impacte que pugui tenir la variant ómicron, el conseller delegat de CaixaBank ha indicat que “és una incertesa a curt termini, tant per l'impacte que pugui tenir en la demanda, com pel que pugui suposar de problemes en la cadena de subministraments”. En qualsevol cas, ha assegurat que en el conjunt de l'any el creixement serà sòlid.

A més, ha posat en valor l'evolució de l’ocupació a Espanya, on ja s'han recuperat els nivells previs a la pandèmia, que ha considerat  “molt bones notícies”, encara que queda camí per recórrer i tasques per emprendre.

D'altra banda, s'ha referit a l'evolució del consum, que durant el quart trimestre de l'any ha tingut un bon comportament, i ha advertit que el gran dubte és l'evolució de la inflació en els propers mesos.