Nota de premsa

Goirigolzarri: “Els paradigmes en els quals s’assentaven els nostres països i les nostres economies estan en un clar procés de revisió”

En la XIV edició dels Premis ‘Andaluces del Futuro’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto de família amb el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el director territorial de CaixaBank a Andalucía Oriental, Juan Ignacio Zafra, a l'entrega dels 'Premios Andaluces del Futuro'.

El president de CaixaBank ha reclamat una actitud positiva enfront dels canvis i incerteses, perquè “quan es trenca l’status quo és quan apareixen les oportunitats”.

Ha afirmat que és “encoratjador veure joves que tenen inculcats valors com l'esforç, la perseverança, l'emprenedoria, la innovació o la responsabilitat, molt necessaris davant els reptes que enfrontem”.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assenyalat aquest dijous que el món està subjecte a “enormes canvis i incerteses” que exigeixen que la societat adopti una actitud positiva enfront d'aquests, perquè “quan es trenca l'status quo és quan apareixen les oportunitats”.

Així ho ha indicat durant la seva intervenció a Màlaga en la XIV edició dels Premis ‘Andaluces del Futuro’, organitzats pel Grupo Joly i CaixaBank, uns guardons que distingeixen el talent i l'esforç de joves emprenedors a Andalusia en les categories d'Acció Social, Ciència, Cultura, Empresa i Esport.

En l’acte, celebrat al Museo Automovilístico i de la Moda de Málaga, han participat, entre altres, Francisco de la Torre, alcalde de Màlaga; Elías Bendodo, conseller de Presidencia, Administraciones Públicas i Interior de la Junta de Andalucía; José Francisco Salado, president de la Diputación de Málaga, i el president del Grupo Joly, José Joly.

Acabem d'encadenar dues pertorbacions impensables en ple segle XXI. Una pandèmia global de la qual ens estàvem recuperant quan un altre esdeveniment, igualment excepcional, ens ha tornat a colpejar, la invasió d'Ucraïna, una guerra que està plantejant canvis geoestratègics d'enorme calat al món”, ha dit Goirigolzarri.

Per això, el president de CaixaBank ha apuntat que “és indubtable que el món està subjecte a enormes canvis i incerteses” i que els paradigmes en els quals s'assentaven “els nostres països, les nostres economies, estan en un clar procés de revisió”.

Davant una situació de canvi com l'actual, ha prosseguit Goirigolzarri, són possibles dues actituds: assumir una actitud defensiva i defensar-se del canvi o, per contra, adoptar una posició positiva i optimista enfront del canvi.

“La mera crítica descompromesa no serveix per a res. Cal posar-se a la feina perquè només la implementació transforma la realitat i crea valor per a la societat i això és tot el contrari al fatalisme que renega de la responsabilitat individual i posa el nostre futur en forces inescrutables fent-nos espectadors i no actors de la nostra vida”, ha insistit.

En aquest sentit, Goirigolzarri ha traslladat als premiats que és “encoratjador veure joves com vosaltres que tenen inculcats valors com l'esforç, la perseverança, l'emprenedoria, la innovació o la responsabilitat, molt necessaris davant els reptes que enfrontem”.

Per al president de CaixaBank, “la perfecció està lluny de les capacitats humanes, sempre hem d'estar aprenent”. “Sempre hem d'estar aprenent perquè la humilitat és tot el contrari al dogmatisme que retalla el progrés de les persones i d'una societat”, ha conclòs.

 

NOTÍCIES RELACIONADES