Nota de premsa

Goirigolzarri destaca que el 40% del Consell d'Administració de CaixaBank està integrat per dones

Durant la seva participació a Forinvest a València

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, en la conferencia Forinvest a València

• El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha posat en valor que “la banca avui està tenint la capacitat de finançar les famílies i d'estar a prop de les famílies i les empreses”.

• Goirigolzarri ha reconegut que l'economia espanyola s'ha comportat “millor del que s’esperava” durant els últims mesos i que estem davant creixements “molt discrets” del PIB que són “molt valorats”, i ha posat en valor que el mercat de treball s'ha estabilitzat, “la qual cosa és molt bona notícia”.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat aquest dimecres, Dia Internacional de la Dona, que el 40% del Consell d'Administració de CaixaBank està integrat per dones i ha apuntat que la Comissió Executiva de l'entitat financera està composta per quatre dones i tres homes.

Goirigolzarri s'ha expressat en aquests termes durant el dinar col·loqui de Forinvest, en el que ha participat a la Fira de València, i al que han assistit el president de Forinvest i conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Arcadi Espada, i el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa.

El president de la primera entitat del país ha defensat el paper de la banca avui dia. “Avui està tenint la capacitat de finançar les famílies i d'estar a prop de les famílies i les empreses” gràcies a la “bona tasca feta” després de la crisi financera, i a la política monetària del Banc Central Europeu (BCE) que està jugant “un paper molt important”. 

Durant el col·loqui, Goirigolzarri ha analitzat els tres grans reptes a què s'enfronta el sector financer. D'una banda, ha apuntat a la necessitat de “donar un servei” diferencial a segments de clientela amb hàbits diferents i canviants. Per una altra, ha defensat que “la banca sigui raonablement rendible, per damunt del cost de capital” perquè això suposa “una gran notícia per als accionistes” però, també, ha apuntat que “és necessari per al desenvolupament d'un país i per al benestar dels ciutadans”.

En tercer lloc, el president de CaixaBank ha assegurat que “un repte” que li “preocupa i ocupa” és “la reputació clarament danyada” del sector financer. “Hem de ser capaços de transmetre a la societat que som un sector essencial per al funcionament i el futur de la societat”, ha apuntat per subratllar que la reputació és fonamental en qualsevol sector i que “cap empresa és sostenible en el temps si la societat no vol que existeixis”.

Evolució economia espanyola

En relació a l'evolució de l'economia espanyola, Goirigolzarri ha subratllat que durant els últims mesos s'ha comportat “millor del que s’esperava” i que estem davant creixements “molt discrets” del PIB que són “molt valorats”. En aquest sentit, ha posat en valor que el mercat de treball s'ha estabilitzat, “la qual cosa és molt bona notícia”.

Segons que ha destacat el president de CaixaBank, hi ha dos components de l'economia espanyola, com són el desequilibri fiscal i la baixa productivitat, sobre els quals seria recomanable actuar i apostar per reformes.

Goirigolzarri ha explicat que en aquest moment un dels factors de més incertesa és l'evolució de la inflació. “Em sembla un tema preocupant, especialment quan s'analitza la inflació subjacent”, ha incidit.

En aquest sentit, ha recordat que el mercat descompta un escenari de tipus d'interès d'entre el 3,5% i el 3,75%, mentre que per a l'euríbor a 12 mesos el pronòstic és que assoleixi el 4% en el “rang alt”, per bé que hi ha una “enorme volatilitat” en el mercat i, per tant, les previsions cal prendre-les amb cautela.

 

NOTÍCIES RELACIONADES