Nota de premsa

Gairebé mig centenar de centres d'FP desenvoluparan els 30 projectes més innovadors del país mitjançant la VII Convocatòria d'Ajudes CaixaBank Dualitza i FPEmpresa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La Convocatòria d'Ajudes Dualitza permetrà desenvolupar projectes innovadors a FP.

• Els projectes seleccionats han estat els millors entre 308 sol·licituds presentades, un 6% més que en la darrera edició.

• Els beneficiaris rebran en conjunt 401.488 euros per al seu desenvolupament.

• La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció perquè "un any més torna a augmentar el nombre de candidatures presentades a la Convocatòria d'Ajudes Dualitza, la qual cosa evidencia l'interès que existeix en la comunitat FP per aquesta".

 

47 centres educatius d'FP de tota Espanya han sigut seleccionats en la VII Convocatòria d'Ajudes Dualitza organitzada per CaixaBank Dualitza i FPEmpresa per desenvolupar els 30 projectes presentats i seleccionats com els més innovadors del país en FP.

Aquestes iniciatives es duran a terme de la mà d'una empresa o entitat col·laboradora i seran els estudiants els encarregats de desenvolupar-les per a la millora del seu aprenentatge.

Del total de centres seleccionats, 21 han sigut escollits per impulsar idees en solitari mentre que la resta col·laboraran per portar endavant projectes en xarxa, elaborats i executats per centres de diferents províncies i, fins i tot, de diferents comunitats autònomes.

La majoria dels centres seleccionats són de titularitat pública, gairebé 3 de cada 4, mentre que la resta són concertats o privats.

A l'hora de dur a terme la selecció d'aquests 30 projectes, la comissió d'avaluació ha tingut en compte que siguin innovadors, fomentin la coparticipació entre centres, tinguin impacte social, diversifiquin els agents participants, estableixin mecanismes de coordinació i comunicació, contemplin perdurabilitat per proporcionar resultats a llarg termini, siguin transferibles, facilitin la comunicació de les fites aconseguides i busquin impactar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Respecte a aquest últim punt, es destaca com una majoria de projectes aposten per impactar en l'ODS Educació de qualitat, seguit de la Indústria, Innovació i infraestructura i, en un tercer lloc, Producció i consum responsables.

A més, cada vegada més projectes inclouen l'enfocament de gènere entre les metes previstes, pràcticament tots tenen algun component d'impacte mediambiental positiu i hi ha moltes candidatures amb finalitats socials.

Pel que fa a les famílies professionals en les quals es desenvoluparan aquestes iniciatives, una gran part ho farà en Fabricació Mecànica i Informàtica i Comunicacions, seguit d'Electricitat i Electrònica i Instal·lació i Manteniment. No obstant això, la varietat de propostes presentades fa que hi hagi representació en 17 de les 26 famílies professionals existents.

La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció perquè "un any més torni a augmentar el nombre de candidatures presentades a la Convocatòria d'Ajudes Dualitza, la qual cosa evidencia l'interès que existeix en la comunitat FP per aquesta. A més, la diversitat de temàtiques en els projectes presentats suposa una mostra de la bona salut de la nostra FP, capaç d'oferir solucions on es necessiten, però també d'exercir de vehicle impulsor de noves iniciatives, liderada per la comunitat docent".

Per la seva banda, el president d'FPEmpresa, Luis García, ha subratllat que "estem satisfets d'aquesta nova Convocatòria d'Ajudes Dualitza, ja que reafirma una vegada més el compromís, tant de FPEmpresa com de CaixaBank Dualitza, d'impulsar la col·laboració entre les empreses i els centres educatius. De nou, estem molt contents pel nivell assolit en aquesta edició i pels projectes seleccionats perquè es duguin a terme aquest curs".

El desenvolupament de projectes que poden implementar-se en entorns reals torna a ser protagonista en aquesta convocatòria, plasmats en aplicacions digitals en el sector agrari, per promoure nous cultius, o fer front a noves reglamentacions; projectes amb caràcter social, centrats en la millora de la cura a pacients en l'àmbit sanitari o una atenció més gran per a la salut emocional dels estudiants, així com iniciatives per a la millora de l'aprenentatge en l'àmbit industrial.

La llista completa de projectes seleccionats es pot consultar a www.caixabankDualitza.es

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 31.290 estudiants, 3.154 empreses i 1.888 centres educatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES