Nota de premsa

FCC Medi Ambient actualitza el seu marc de finançament verd incorporant criteris taxonòmics, assessorat per CaixaBank CIB&IB

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Complex mediambiental La Campiña

• Aquesta actualització incorpora la seva contribució als Objectius de Mitigació i Adaptació al canvi climàtic de la Taxonomia Verda de la UE.

• CaixaBank CIB&IB ha assessorat a la companyia en l'elaboració del document i DNV ha verificat el Marc mitjançant una opinió independent favorable.

FCC Servicios Medio Ambiente ha actualitzat el seu Marc de Finançament Verd. Aquest nou Marc de Finançament Sostenible és un reflex del compromís continu de FCC Medio Ambiente amb la sostenibilitat, que ja es va iniciar amb l'anterior marc el 2019, i que s'ha vist impulsat amb el llançament l'any 2021 de la seva Estratègia de Sostenibilitat 2050.

Per fer-ho, la companyia ha comptat amb l'assessorament de CaixaBank CIB&IB, i DNV ha estat l'encarregada de verificar el Marc de Finançament Verd, havent emès una opinió independent favorable.

El Marc segueix els Principis de Préstecs i Bons Verds que estableixen la International Capital Market Association (ICMA) i la Loan Market Association (LMA), ja que engloba productes de finançament de bons i préstecs a curt i llarg termini.

Com novetat, en l'actualització del marc, s'ha inclòs una referència a la Taxonomia de la UE, per tal d'establir una relació entre els projectes que seran finançats a través d'aquesta nova versió del Marc i les activitats sostenibles definides en la Taxonomia de la UE.

Aquest caràcter innovador permet a l'empresa que vertebra les activitats mediambientals del Grup FCC posar en valor la seva ambició per alinear l'ús de fons d'impacte mediambiental positiu, amb els objectius de mitigació i adaptació climàtica del Reglament de Taxonomia de la UE. Destacar en aquest sentit, que, d'acord amb les dades reportades de l'exercici 2022, aproximadament el 83% de l'activitat elegible de FCC Serveis Medi Ambient està alineada amb els objectius de la Taxonomia de la UE.

Tots els Projectes Verds incorporats en el Marc aporten clars beneficis mediambientals i promouen la transició a tecnologies amb baixes emissions de carboni. Com exemple, destacar el Complex Mediambiental de Gestió de Residus de la Mancomunitat de l'Est (Comunitat de Madrid) que està evitant l'emissió a l'atmosfera de més de 70.000 t CO2e a l'any.

Informació sobre FCC Servicios Medio Ambiente

FCC Servicios Medio Ambiente és una organització d'abast mundial, líder en la prestació de serveis mediambientals sostenibles i que porta desenvolupant la seva activitat des de 1911. Presta serveis de sanejament urbà a Europa i Amèrica a través de FCC Medio Ambiente (Espanya), FCC Ámbito (gestió de residus industrials i descontaminació de sòls a Espanya i Portugal), FCC Environment (Regne Unit, Portugal i centre i est d'Europa, CEE) i FCC Environmental Services (EUA). Opera en més de 5.200 municipis a tot el món i presta serveis a 66 milions d'habitants.

El compromís de FCC Medio Ambiente amb la sostenibilitat ha quedat formalment establert en l'Estratègia de Sostenibilitat 2050, aprovada el març de 2021, document en què ha participat tota l'organització i que suposa el seu full de ruta de sostenibilitat.

Aquesta Estratègia de Sostenibilitat a llarg termini s'ha integrat en tota l'organització i es basa en combinar el know-how desenvolupat en els seus més de 100 anys d'activitat amb el desenvolupament de tecnologies innovadores que permetin oferir als seus clients serveis més eficients i "amigables", més respectuosos en el consum de recursos i que contribueixin a fer ciutats més sostenibles i inclusives. L'estratègia beneficia a tota la seva cadena de valor, des dels clients, proveïdors, empleats, i, per descomptat, al conjunt dels ciutadans que habiten en les comunitats que atén. S'estableix així un nou model de gestió de serveis on es potencia el creixement verd de les comunitats on opera i contribueix al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

Servei d'assessorament ESG de CaixaBank

El servei d'assessorament ESG de CaixaBank pretén ajudar als seus clients corporatius i institucionals en matèria de sostenibilitat. Amb aquest servei, CaixaBank pretén impulsar la transició dels seus clients cap al Net Zero, donar-los suport a nivell de definició estratègica, dissenyar Marcs de Finançament Sostenible i ajudar-los a posicionar-se en el mercat, mitjançant l'ESG Rating Advisory.

Des de l'Acord de París el 2015, s'han succeït un seguit de fites regulatòries i un impuls de la sostenibilitat, que es focalitza en la necessària descarbonització global per garantir la sostenibilitat de manera transversal. CaixaBank, com a entitat financera, assumeix el seu paper de canalitzador de finançament i promou la inversió amb l'objectiu d'impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en carboni. A través de la seva àrea Structured Finance, l'equip d'ESG Advisory de CIB&IB facilita un procés d'assessorament per donar suport als seus clients en qualsevol matèria relacionada amb la sostenibilitat i promoure les estructures de finançament sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES