Nota de premsa

FADIR disposarà d’un vehicle per als seus projectes solidaris gràcies a la col·laboració de Fundació “la Caixa”

En el marc de “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses, Ester Bonaterra; la tècnica d’acció social a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Núria Domingo, el director de banca d’institucions de CaixaBank a Girona, Ferran Llach, i el president de FADIR, Manuel Pons.

L’acció correspon a la modalitat “Mobilitat Solidària”, dirigida a permetre la renovació de vehicles a les entitats socials.

Amb aquesta aportació, FADIR, Fundació d’ajuda al discapacitat de Roses, podrà donar servei a totes les persones amb mobilitat reduïda, ja sigui per anar al metge, a l’hospital i portar les persones a les escoles especials i centres especials de treball.

La Fundació “la Caixa”, en col·laboració amb CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 24.000 euros perquè FADIR, Fundació d’ajuda al discapacitat de Roses, disposi d’una furgoneta per desenvolupar la seva labor en benefici de les persones amb discapacitat.

L'acció s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i els suma a les aportacions d'empreses i particulars amb l'objectiu d'ajudar al fet que les entitats socials disposin dels mitjans materials per continuar treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

Aquest nou vehicle permetrà millorar la qualitat del servei que des de FADIR ofereixen als socis i qualsevol persona amb mobilitat reduïda de Roses que precisi d’un transport adient a les seves necessitats. Des de l’entitat el que es fa és recollir la persona al seu domicili a l’hora acordada i portar-la a l’hospital, al metge, a l’escola especial i/o al centre especial de treball.

La col·laboració realitzada a Roses pertany a la modalitat “Mobilitat Solidària”, que pretén proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els precisen amb urgència. CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una aportació de la Fundació “la Caixa” de 24.000 euros  per facilitar a l'entitat l'adquisició del vehicle.

A l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a les instal·lacions de FADIR, Fundació d’ajuda al discapacitat de Roses, hi ha assistit el director de banca d’insticions de CaixaBank a Girona, Ferran Llach, la tècnica d’acció social a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Núria Domingo, i el president de FADIR, Manuel Pons.

Sobre FADIR, Fundació d’ajuda al discapacitat de Roses

Des de FADIR, ajuden als socis de l’entitat en tot allò que puguin necessitar. En tractar-se d'una fundació relativament petita, es podem adaptar a les necessitats dels socis per així poder-los oferir un servei més personalitzat. Atenen una mitjana de 520 usuaris i realitzen més de 5.000 serveis a l'any.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, varen arribar a més de 6.900 entitats per posar en marxa més de 8.500 projectes.

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta forma, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya.

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, la impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES