Nota de premsa

Faconauto i CaixaBank renoven el seu acord per a l'impuls de la formació entre els concessionaris

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Igor Sánchez, director partners estratègics de CaixaBank Payments & Consumer, i Marta Blázquez, presidenta de Faconauto.

• Ambdues entitats continuaran col·laborant per fer respondre a les actuals necessitats del sector de la distribució oficial, així com donar una resposta formativa als seus professionals.

• L'acord, el principal projecte del qual és la Universitat Faconauto, potenciarà i impulsarà el talent d'un sector clau per a l'economia Espanyola.

 

Faconauto i CaixaBank, a través de CaixaBank Payments & Consumer, han renovat avui l'acord de col·laboració que mantenen per impulsar el negoci dels concessionaris, així com la qualificació i formació dels seus empleats, a través de la Universitat Faconauto, projecte estratègic de la patronal del qual l'entitat financera és principal col·laborador.

L'acord ha estat subscrit per Marta Blázquez, presidenta de Faconauto, i Igor Sánchez, director de partners estratègics de CaixaBank Payments & Consumer, per als pròxims tres anys. Així, ambdues organitzacions continuaran treballant de la mà per a l'impuls del talent dels concessionaris i els professionals que el conformen, a través d'una àmplia oferta formativa que pretén donar resposta als nous desafiaments als quals s'enfronta el sector de l'automòbil i de la distribució oficial com l'electrificació del parc mòbil, la transformació digital o els nous hàbits de compra dels usuaris.

La Universitat Faconauto es configura com la primera institució de formació i gestió del talent per al sector de l'automòbil i els concessionaris i, des de la seva creació, ja són 1.086 els alumnes que han passat per ella, prop de 1.000 les formacions iniciades i més de 300 els cursos finalitzats.

La renovació d'aquest acord torna a posar de manifest l'estratègia duta a terme per la patronal dels concessionaris de treballar amb socis estratègics capdavanters en solucions, productes i serveis que millorin el rendiment dels concessionaris i repercuteixin en la satisfacció dels seus clients. Seguint aquesta línia, Faconauto també ha estret llaços amb la Fundació "la Caixa".

"Ens alegra poder continuar recorrent aquest camí al costat de CaixaBank Payments & Consumer, amb qui en aquests anys hem obert línies de treball i de col·laboració que estan revertint directament sobre el bon acompliment dels concessionaris. En aquest context de gran celeritat i en el qual el nostre sector ha d'estar en contínua alerta pels futurs reptes i desafiaments, la formació i qualificació dels nostres empleats, dels nostres professionals, resulta més essencial que mai. Gràcies a la Universitat Faconauto volem brindar-los a tots ells la millor de les oportunitats per a la seva contínua formació en una àrea econòmicament fonamental per als concessionaris", ha assenyalat Marta Blázquez, presidenta de Faconauto.

"En línia amb la transformació que està impactant en el sector de l'Automoció, CaixaBank Payments & Consumer renova el seu acord com a Soci Estratègic de Faconauto en l'angle de la formació, com a compromís amb els futurs professionals que lideraran el canvi. Estem convençuts que els cursos de qualitat de la Universitat Faconauto són la millor garantia per abordar els reptes que se'ns presenten. A més, continuarem impulsant la inserció laboral de les persones en risc d'exclusió social, gràcies al compromís del Programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" amb la Universitat Faconauto com un altre dels angles de col·laboració de l'entitat", ha destacat, per la seva banda, Igor Sánchez, director de partners estratègics de CaixaBank Payments & Consumer.

Sobre FACONAUTO

FACONAUTO és la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de les marques de turismes, vehicles industrials i maquinària agrícola presents al mercat espanyol. Representa els interessos de 2.011 concessionaris, dels quals depenen aproximadament les 3.276 empreses del segon nivell de distribució (agències i serveis oficials), la qual cosa totalitza més de 5.300 pimes d'automoció. Aquestes empreses generen 153.747 ocupacions directes, una facturació de 36.137 milions i representen el 2,7% del PIB.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament del grup financer. La companyia és líder en pagament amb targeta al mercat ibèric, amb un parc de 32,8 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 30,4%. A Espanya gestiona un crèdit viu de més de 9.000 milions d'euros.

CaixaBank Payments & Consumer engloba 17 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de CaixaBank.