Nota de premsa

Èxit de convocatòria del ‘Sopar amb Ànima’ organizat per CaixaBank Banca Privada, amb una recaptació de 115.000 euros per donar suport a les famílies en risc d’exclusió social

El 2019, CaixaBank Banca Privada va organitzar un sopar solidari per donar suport a un projecte d’inserció social i laboral de Trinijove

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, i Sergio Rodríguez, director comercial de Banca Privada de la Direcció Territorial de Barcelona

La iniciativa ‘Sopar amb Ànima’ recapta 115.000 euros per destinar-los al programa Targeta Solidària de Càritas Barcelona, que permet a famílies en situació de vulnerabilitat poder accedir a una alimentació suficient i equilibrada.

1.000 clients de banca privada, que han col·laborat a través d’un donatiu a Càritas Barcelona, han estat convidats a sopar per CaixaBank Banca Privada.

La iniciativa solidària Sopar amb Ànima, organitzada per CaixaBank Banca Privada, ha aconseguit superar totes les expectatives, recaptant 115.000 euros i comptant amb la participació de 1.000 clients de banca privada, que han sopat en els seus respectius domicilis i s'han connectat a un CaixaBank Talks Live per compartir l'esdeveniment solidari.

Aquesta causa solidària té com a finalitat faclitar a les famílies en risc d'exclusió social de Barcelona l'adquisició d'aliments. Amb aquest esdeveniment, la Direcció Territorial de CaixaBank a Barcelona ha convidat els clients de Banca Privada a participar en un original esdeveniment els beneficis del qual s'han destinat a el programa Targeta Solidària de Càritas.

El projecte Sopar amb Ànima ha consistit en l'enviament al domicili de cada client un sopar per a dues persones, elaborat per xefs de reconegut prestigi, servida gràcies a la col·laboració de Mercat d'Autors, d'Ametller Origen. Els plats han estat elaborats per cuiners com Hideki Matsuhisa, Josep Maria Kao, els germans Colombo, Nandu Jubany i Carles Gaig, el pastisser Christian Escribà i Patricia Schmidt. També s'ha comptat amb la participació de Javier de las Muelas, referent en el món del còctel, i de la sommelier Meritxell Falguera. El sopar ha finalitzat amb un cafè Màster Origin Colòmbia de Nespresso. Els esportistes d'elit Marc Gasol i Ricky Rubio han acceptat ser els ambaixadors d'aquest projecte.

A causa de les mesures sanitàries implantades per les autoritats i davant la impossibilitat de celebrar un acte presencial, durant el sopar els participants han tingut l'oportunitat de connectar-se a un CaixaBank Talks Live, un esdeveniment digital en què els xefs i experts culinaris han explicat els detalls i secrets de les seves elaboracions, el maridatge amb el vi i el cava i la preparació de còctels. L'acte digital també ha comptat amb la intervenció dels dos ambaixadors, així com de la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, ​​Maria Alsina, i del director de Càritas Barcelona, ​​Salvador Busquets.

S'ha ofert també la possibilitat als clients de realitzar una aportació directa a Càritas Barcelona a través de Fila 0 per col·laborar amb la mateixa causa solidària.

Durant l'esdeveniment, s'ha realitzat un sorteig d'un sopar per a dues persones a cada un dels restaurants dels xefs participants entre tots els clients que han col·laborat en la iniciativa. També s'han sortejat dues pilotes signades pels ambaixadors del projecte, Marc Gasol i Ricky Rubio.

Finalment, els comensals han rebut de regal dues mascaretes creades per la dissenyadora Maite, by Lola Casademunt.

 

Projecte Targeta Solidària

Tots els ingressos generats en aquest esdeveniment es destinaran al projecte Targeta Solidària creat per Càritas Barcelona al constatar que cada vegada hi ha més famílies amb dificultats per accedir per si mateixes a una alimentació suficient i equilibrada. Aquest projecte consisteix en una targeta prepagament amb la qual persones amb pocs recursos poden comprar amb autonomia en establiments d'alimentació. Els treballadors socials de Càritas decideixen quines són les famílies que poden beneficiar-se'n. Aquest ajut està integrada en un pla de treball integral d'acompanyament a la persona que la rep.

Aquesta mesura de suport a les famílies es vehicula a través d'una Visa Electron de prepagament, pel que no s’identifica la persona que està rebent l'ajuda quan compra al seu establiment de confiança. Té un saldo mensual que varia segons el beneficiari sigui una persona (150 euros a l'mes) o una unitat familiar amb més d'un membre (fins a 410 euros al mes) i només podrà ser utilitzada en comerços d'alimentació. La targeta no podrà ser utilitzada en caixers, excepte per consultar el saldo.

Càritas ha optat per utilitzar una targeta i no pel repartiment d'aliments per dignificar el dret a l'alimentació i que les famílies amb dificultats econòmiques no oblidin els hàbits de compra ni quedin fora del seu rol social, i poder garantir així una alimentació equilibrada i adaptada a les necessitats de les diferents edats, creences o dietes (al·lèrgies o malalties). També es promou que les persones puguin seguir comprant en els punts habituals i que no deixin de fer-ho només perquè no tenen ingressos. D'aquesta manera, també es contribueix al fet que el teixit econòmic dels barris segueixi funcionant.

 

Una proposta de valor adaptada a cada client

CaixaBank Banca Privada compta amb una proposta de valor adaptada a les necessitats de cada client oferint diferents serveis, que van des de l'assessorament independent fins als serveis prestats per operacions a iniciativa del client, i l'assessorament no independent amb un gestor especialitzat que acompanya els clients en la major part de les seves decisions d'inversió.

Aquesta proposta de valor ha permès ser per sisè any consecutiu la "Millor entitat de banca privada a Espanya", quatre anys seguits a través de la publicació Euromoney i aquests últims anys, el 2109 i el 2020, per The Banker. Així mateix, el 2020 també s'ha atorgat el premi a la "Millor entitat de banca privada a Europa per la seva cultura i visió digital 2020" per la revista PWM del grup Financial Times.

El model de banca privada de CaixaBank a Barcelona combina el servei de les més de 600 oficines del Grup i el suport de l'equip de més de 200 professionals especialitzats en Banca Privada. Compta amb 12 centres de banca privada distribuïts per tota la província. CaixaBank Banca Privada compta amb 27.000 milions d'euros en actius sota gestió a Barcelona.

Aquest tipus d'esdeveniments solidaris s'emmarquen en el "Projecte de Valor Social" de CaixaBank Banca Privada, que ofereix als seus clients el suport per realitzar la seva activitat filantròpica en les millors condicions, així com identificar l'estratègia més d'acord als seus valors i objectius.

El "Projecte de Valor Social" s'ha dissenyat amb una metodologia que permet aplicar a la filantropia els mateixos criteris i principis amb els quals es regeixen la resta de les inversions patrimonials. D'aquesta manera, tot projecte filantròpic inclòs en el programa incorpora la definició d'uns objectius concrets, un seguiment periòdic i un mesurament de l'impacte aconseguit.

La tipologia de productes i serveis filantròpics que es posen a disposició dels clients van des de productes d'Inversió Socialment Responsable a la col·laboració amb Causes Solidàries en diferents àmbits, i compta per a això amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa". Així mateix, CaixaBank Banca Privada ofereix als seus clients un entorn de col·laboració, accés a formació i a esdeveniments per millorar la pràctica de la seva activitat filantròpica.

 

NOTÍCIES RELACIONADES