Nota de premsa

Euromoney elegeix CaixaBank com a ‘Millor Banc a Espanya 2022’ i ‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Europa Occidental 2022’

Nous reconeixements internacionals al lideratge i compromís social

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat

• La publicació britànica premia també el portuguès BPI, del Grup CaixaBank, com a ‘Millor Banc a Portugal 2022’.

• És la setena vegada en els últims 10 anys que CaixaBank rep el màxim guardó nacional, i la tercera vegada que l'entitat és reconeguda per la seva responsabilitat corporativa per la revista britànica.

El Grup CaixaBank ha estat reconegut enguany amb tres guardons en els premis Awards for Excellence de la revista britànica Euromoney, que cada any destaquen als líders en serveis bancaris en múltiples àmbits al món. En aquest exercici, CaixaBank ha estat elegit com a ‘Millor Banc a Espanya 2022’ i ‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Europa Occidental 2022’, mentre que BPI, entitat lusitana del Grup, ha estat reconegut com a ‘Millor Banc a Portugal 2022’.

El jurat dels premis, format pel comitè editorial de la revista, ha elegit el Grup CaixaBank pel seu lideratge a la Península Ibèrica, la seva excel·lència en el servei al client i la innovació, i el seu compromís amb la sostenibilitat mediambiental, social i de govern corporatiu. A Espanya, a tancament del primer trimestre de l’any 2022, CaixaBank compta amb una quota de mercat del 24% en crèdits a llars i empreses, i del 25,2% en dipòsits. BPI, per part seva, és ja el quart banc de Portugal, amb més de 40.000 milions d'euros en actius.

Per al president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, “aquests premis són un reconeixement a la manera de fer banca del Grup, amb un model molt inclusiu, molt pròxim a les famílies i a les empreses, així com a la societat a la qual servim. I són especialment importants en un exercici en el qual, a més de dur a terme un procés d'integració d'enorme calat, hem reforçat el nostre compromís amb la innovació i la sostenibilitat”.

Per part seva, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha destacat que “aquests guardons internacionals són, sens dubte, resultat del gran compromís i dur treball dels nostres equips, i ens donen noves energies per continuar avançant en els pilars estratègics del banc, centrats en impulsar el creixement del negoci, evolucionar el model d'atenció per adaptar-lo al màxim a les preferències dels clients, i consolidar al banc com el grup financer de referència en sostenibilitat a Europa”.

Per a João Pedro Oliveira e Costa, conseller delegat de BPI, “aquest premi és el resultat de la bona evolució del banc i un reconeixement a la qualitat dels equips de BPI, que es reflecteix en la confiança dels nostres clients. Volem mantenir aquesta posició de lideratge i apostem per consolidar BPI com un referent en banca sostenible a Portugal, com ja ho és en banca digital i com mai ha deixat de ser-ho en millors pràctiques financeres, solidesa i indicadors de risc i compromís social”.

Entre les fites destacades de CaixaBank en el període comprès entre abril de l’any 2021 i març del 2022, destaquen la integració organitzativa i tecnològica del Grup després de la seva fusió amb Bankia, el reforç del programa d'atenció als sènior, el més complet a Espanya, i el creixement en finançament sostenible, tant en emissió de bons sostenibles com a través del finançament sostenible a corporacions, empreses i particulars, mitjançant fórmules innovadores.

CaixaBank ha rebut el màxim guardó nacional d’Euromoney set vegades en els darrers 10 anys, i el premi continental a la responsabilitat corporativa en tres ocasions. Aquests dos premis d’Euromoney se sumen al de ‘Millor Banc a Espanya 2022’ i ‘Millor Banc a Europa Occidental 2022’, atorgats per la revista estatunidenca Global Finance. Per a BPI, és la segona vegada que rep el premi al ‘Millor Banc a Portugal’ d’Euromoney.

‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Europa Occidental 2022’

A més del premi nacional, CaixaBank ha obtingut el reconeixement al ‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Europa Occidental 2022’, un premi que rep per tercera vegada i que és el resultat del compromís de l'entitat amb la sostenibilitat, tant des del punt de vista ambiental com social i de govern corporatiu.

En aquest sentit, CaixaBank va iniciar l’any 2022 amb l'emissió en el mercat majorista d'un nou bo social per un import de 1.000 milions d'euros amb l'objectiu de finançar activitats i projectes que contribueixin a lluitar contra la pobresa, impulsar l'educació i el benestar, i fomentar el desenvolupament econòmic i social en les zones més desfavorides d'Espanya.

El de l’any 2022 és el quart bo social emès per CaixaBank, i el vuitè bo lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, reforçant d'aquesta manera el posicionament de l'entitat com a banc líder en emissions amb criteris ASG en el mercat euro.

A més, l'entitat va mobilitzar 31.375 milions d'euros en finançament sostenible el 2021, un 150% més que l'any anterior.

Quant a la protecció dels més vulnerables, l'entitat ha impulsat també un paquet global de mesures per ajudar a la població civil afectada per la invasió d'Ucraïna.

Referent en sostenibilitat a Europa

Les iniciatives de CaixaBank en sostenibilitat se centren en impulsar la transició energètica de les empreses i del conjunt de la societat, mitjançant, entre d’altres, el desenvolupament de solucions per a particulars amb focus en mobilitat i habitatge sostenible, i el foment de les inversions amb criteris ASG.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible, a través de l'impuls de diverses iniciatives centrades en l'oferta de productes, l'assessorament ASG, la conscienciació i la formació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES