Nota de premsa

Endesa signa la seva primera operació de factoring sostenible amb CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Parc eòlic d'Endesa

• La transacció forma part de les iniciatives d'Endesa en finances sostenibles, en línia amb els seus compromisos estratègics.

• En l'operació s'han inclòs incentius en termes de preu que queden subjectes al compliment d'objectius en matèria de sostenibilitat.

Endesa ha signat amb CaixaBank la seva primera operació de factoring sostenible. El factoring és una modalitat de finançament de capital circulant a curt termini mitjançant la cessió a una entitat financera de drets de cobrament. L'operació ja rubricada es fa sobre facturacions en el mercat de clients minoristes i està vinculada al compliment d'objectius sostenibles.

El volum de transaccions anuals amb clients domèstics el cobrament del qual se cedeix a l'entitat financera ascendeix a 450 milions d'euros aproximadament. El compliment d'objectius sostenibles permet una millora en el preu de les cessions vinculada al seu torn a l'increment de potència renovable d'Endesa.

En concret, Endesa està compromesa amb posar en marxa fins a final de 2022 una capacitat de generació amb energies renovables de 2.800 megawatts, addicionals als 7.500 megawatts ja en funcionament.

La incorporació d'aquest clausulat en els contractes reforça el compromís d'Endesa amb l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i més concretament amb l'objectiu número 7 d'“assegurar l'accés a energies assequibles, fiables, sostenibles i modernes per a tots”. A tancament del primer semestre d'aquest any, Endesa tenia el 44% del seu deute brut vinculat a la sostenibilitat, després de dues operacions signades l'abril i maig que sumen 4.550 milions.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank reforça la implementació dels principis d'inversió responsable i aposta per la inversió sostenible com a estratègia per gestionar els riscos globals. En la seva activitat dona suport a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient i que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic i la transició cap a una economia baixa en carboni.

CaixaBank s'ha posicionat com una de les entitats líders en finançament sostenible. El 2019 es va convertir en el primer banc de l'IBEX 35 a emetre un bo social per donar suport als ODS de les Nacions Unides i el juliol de 2020 ha emès un nou bo social de 1.000 milions per al finançament de pimes i microempreses en la mitigació dels efectes de la COVID-19.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES