Nota de premsa

Els Voluntaris de ”la Caixa” han impulsat 800 iniciatives durant la pandèmia per ajudar a més de 28.000 persones

Balanç de les accions impulsades durant el confinament en el marc del Dia Internacional de la Solidaritat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Més de 1.700 Voluntaris de ”la Caixa” han seguit organitzant múltiples iniciatives solidàries per tota Espanya, de manera telemàtica, durant el confinament

• Més de 1.700 Voluntaris de ”la Caixa” han seguit organitzant múltiples iniciatives solidàries per tota Espanya durant el confinament transformant-les i adaptant-les a un format a distància.

• Els participants, que han ajudat a més de 28.000 persones en risc d’exclusió social durant aquest període, reivindiquen el paper de l’acció social per facilitar la vida, condicions i inserció en la societat dels col·lectius més vulnerables.

• CaixaBank compta amb una comunitat de 5.800 membres que participen anualment en totes les accions impulsades per la entitat, entre les que destaquen les Setmanes Socials.


Coincidint amb el Dia Internacional de la Solidaritat, el Programa de Voluntariat de CaixaBank ha dut a terme un balanç de la labor desenvolupada durant el període de confinament provocat per la irrupció de la pandèmia de la COVID-19. Els Voluntaris de ”la Caixa” han impulsat 800 iniciatives solidàries que han servit d’ajuda a més de 28.000 persones. 

Donades les circumstàncies excepcionals viscudes, l’entitat ha adaptat la seva activitat del àmbit presencial al digital, capacitant a diversos col·lectius vulnerables d’acord amb les seves necessitats. Així, més de 1.700 participants s’han organitzat de a mà d’entitats socials repartides per tota Espanya per ajudar a persones i col·lectius en risc d’exclusió social. 

La European Anti Poverty Network (EAPN) ho adverteix en les conclusions del seu recent estudi ‘L’impacte de la Covid-19 en les persones que experimenten pobresa i vulnerabilitat’: les propostes per lluitar contra les conseqüències de la Covid-19 estan dirigides a promoure els drets i la protecció dels grups vulnerables. En aquest sentit, els Voluntaris de ”la Caixa” han volgut posar de manifest, en el marc del 31 d’agost, Dia Internacional de la Solidaritat, que les necessitats socials no descansen durant la pandèmia i que necessiten més mans que mai, o com reclamen a les xarxes socials, que els voluntaris estan: #AmbTuMésQueMai #ContigoMásQueNunca. 

Un univers de projectes

El col·lectiu ha impulsat una gran varietat d’iniciatives digitals i a distància: des d’activitats de sensibilització amb afeccions com síndrome de Down o Autisme, fins a classes de cuina virtuals, contes online per a nenes i nens, tallers d’educació financera i laboral, mentoring empresarials, sessions de teràpia amb jocs, tallers de manualitats en família, e inclús projectes d’elaboració de mascaretes solidàries. 

Totes aquestes propostes que canalitza l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” estan obertes a tots els voluntaris, col·lectiu format per: empleats en actiu, jubilats, prejubilats, clients, familiars i amics de les entitats adherides. 

Cartes contra la soledat

La primera acció post-pandemia duta a terme per l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” va ser una acció denominada ‘Cartes contra la soledat’, impulsada per acompanyar en el dia a dia a persones grans confinades. A través de cartes escrites pels voluntaris, el projecte buscava animar i fer més amens aquests dies per a les persones de la tercera edat. Les cartes explicaven qui era el remitent, així com s’hi explicaven històries personals i inclús s’hi incloïen dibuixos o notes dedicades per nens. 

Junts en la distància durant els rebrots

Són nombroses les activitats que la organització ha dut a terme durant aquests últims mesos de restriccions de mobilitat per amenitzar la situació dels més desafavorits. Un bon exemple són les sessions de dansa i relaxació a distància que han compartit els voluntaris a Canàries amb joves tutelats. Així mateix, s’han dut a terme tallers d’educació financera online amb col·lectius desafavorits a Catalunya; aquestes conferències permeten conscienciar sobre l’estalvi i aprendre sobre conceptes bàsics de finances persones a qui més ho necessita. 

A més, des de l’inici de la pandèmia els Voluntaris de ”la Caixa” també han participat en les activitats solidàries de CaixaBank amb l’entrega i distribució de tablets  a residències d’ancians, l’abastiment d’aliments, material sanitari i d’emergències, així com en la campanya de donatius econòmics per als Bancs d’Aliments d’Espanya, amb el que s’han aconseguit recaptar 3,4 milions d’euros. 

Sobre la promoció del Voluntariat de CaixaBank 

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més del suport a la distribució d'ajudes econòmiques de la Fundació “la Caixa”, Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació “la Caixa”, de jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients. 

Al 2020, la iniciativa ha complert el seu quinzè aniversari de labor solidària. En total, en l'últim any, al voltant de 5.800 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de ”la Caixa”, participant en més de 7.000 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells s'ha contribuït a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables en tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres. 

Acció Social de CaixaBank i la Fundació “la Caixa” han organitzat una campanya de recollida de fons per a ajudar als bancs d'aliments, desbordats per la crisi del coronavirus, que ha superat els 3,4 milions d'euros.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable 

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general. 

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l'entitat. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus projectes. 

Acció Social promou el voluntariat dels empleats de CaixaBank organitzant Setmanes Socials, a les quals s'adhereix una part molt substancial de la plantilla; impulsa la seva participació en centenars de tallers d'educació financera i organitza la recollida anual de milions de litres de llet amb destinació al Banc d'Aliments. 

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES