Nota de premsa

Els voluntaris de CaixaBank milloren l'ocupabilitat de prop de 3.000 persones en risc d'exclusió

A través dels projectes de 'Mentoring' i ‘Acompanyament Laboral'

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Sessió de formació de mentoring i inserció laboral.

• 120 voluntaris de CaixaBank a tot Espanya han dedicat 1. 500 hores d'acció solidària per ajudar col·lectius vulnerables a millorar la seva inserció laboral i a consolidar petits negocis.

• Els voluntaris ajuden a preparar una entrevista de treball, redactar un currículum o interpretar una nòmina o contracte.

• Les activitats de 'mentoring' han contribuït a impulsar els projectes de 160 emprenedors.

• L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb més de 6.000 membres actius arreu del territori, participa en més de 9.000 activitats a l'any, en àrees com l'educació financera, el reforç escolar, la salut o el medi ambient.

 

Un total de 120 voluntaris de CaixaBank a tot Espanya han ajudat prop de 3.000 persones en risc d'exclusió social a millorar les seves possibilitats de trobar una feina o posar en marxa un projecte d'autoocupació. Els voluntaris han destinat 1.516 hores d'acció solidària en favor dels col·lectius més vulnerables, a través de dos programes: acompanyament laboral a persones que estan buscant un treball, en col·laboració amb entitats socials, i sessions de 'Mentoring per a emprenedors' realitzades a través del programa Incorpora de la Fundació "la  Caixa".

Al 2022, els voluntaris de CaixaBank han organitzat 345 activitats per facilitar la inserció laboral de persones vulnerables i han impulsat 139 sessions de mentoring empresarial, gràcies a les quals s'ha ofert assessorament a 161 emprenedors.

Les activitats han tingut lloc, de forma presencial o online, en diverses comunitats autònomes, en col·laboració amb diverses entitats locals.

L'acompanyament laboral és una iniciativa dirigida a persones en risc d'exclusió (migrants, refugiats o adults en situació de vulnerabilitat) que necessiten suport per elaborar un currículum, accedir a ofertes d'ocupació, preparar una entrevista de treball, o interpretar una nòmina o un contracte. En aquestes trobades, els voluntaris aporten pautes i consells als participants, a més de resoldre els seus dubtes. Les sessions es preparen amb els tècnics de les entitats socials, que són els que fan el seguiment de cada cas. Activitats com la preparació prèvia a les entrevistes, per exemple, resulten molt beneficioses per als assistents, ja que faciliten practicar i guanyar seguretat de cara a la sol·licitud de la feina.

D'altra banda, el programa 'Mentoring per a emprenedors' és un projecte impulsat per l'Associació de Voluntaris de CaixaBank i el programa Incorpora de Fundació "la Caixa". La iniciativa facilita que voluntaris amb coneixements empresarials donin suport a través de sessions de mentoring a persones en risc d'exclusió que han creat el seu propi negoci.

El programa Incorpora, adreçat a persones en situació vulnerable, desenvolupa des del 2016 l'opció de l'emprenedoria com a via alternativa d'inserció laboral. No obstant això, l'emprenedor sol requerir acompanyament més enllà del moment de la creació de la pròpia empresa. D'aquesta necessitat sorgeix el programa de 'Mentoring per a emprenedors', que es concep com a iniciativa de resposta a la demanda d'assessorament, experiència i suport que requereixen els nous empresaris per garantir la seva supervivència en la incerta fase inicial.

El programa de mentoring estableix una trobada periòdica entre un emprenedor i un voluntari de CaixaBank, que comparteix els seus consells, recomanacions i experiència personal en l'àmbit empresarial. Mitjançant sessions d'una hora o hora i mitja, tots dos conversen per analitzar els fets més rellevants de l'economia, com per exemple la gestió econòmica, la planificació o la gestió del temps. També aporten informació sobre les ajudes a l'emprenedoria, i sobre altres recursos, com l'ús de les xarxes socials per promoure els seus negocis. En el conjunt d'Espanya, al voltant de 60 voluntaris participen com a mentors en aquestes sessions.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank compta amb la inserció laboral com un dels seus eixos estratègics, i ofereix coneixements, recursos i eines a col·lectius vulnerables per facilitar l'accés al mercat laboral de forma estable a llarg termini.

Sobre els Voluntaris CaixaBank

El programa de Voluntariat CaixaBank és una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 6.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l' entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES